featured

Yeni hack saldırısında korsan, Temple DAO’dan bakın ne kadar çaldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta BNB Chain’in saldırısının ardından bir hackleme olayı daha yaşandı. Miktar olarak küçük olsa da yine milyon dolarlık bir saldırı gerçekleşti. 11 Ekim Salı günü teyit edilen olayda ufak çaplı bir saldırı yapılmış oldu.

DeFi protokolü Temple DAO, 11 Ekim’de Twitter kullanıcısı Spreekaway tarafından tespit edilen ve Blockchain analitik firması Peckshield tarafından onaylanan bir hack saldırısı gerçekleşti. DeFi projesi bu saldırıda açıklanan rakamlara göre 2,3 milyon dolardan fazla varlık kaybetti.

Peckshield’e göre, bilgisayar korsanı SimpleSwap’tan gelen saldırıyı finanse etti. Saldırı esnasında 1.831 Ethereum yeni bir adres olan 0x2B63d’ye gönderildi.

Hack saldırıları yeniden sıklaştı

Temple DAO, DeFi protokolü Stax Finance’in istismarıyla ilgili bir Twitter iletisini retweetledi. Konuya göre, xLP Staking sözleşmesinden 321.154 xLP tokeni çalındı. 1.418.303 TEMPLE tokenlerine ve 1.262.438 dolar FRAX’a dönüştürüldü. TEMPLE tokenleri de daha sonra FRAX için satıldı.

Diğer yandan bir TempleDAO katılımcısı, projenin Discord kanalında, 100 milyon doların üzerinde sabit paraya sahip CORE kasalarının etkilenmediğini söyledi. Katılımcının açıkladığıma göre bu kasalara hiçbir şekilde zarar görmeyecek.

Etherscan’dan gelen veriler, projenin STAX stake kasasından bir geri çekilmenin 11 Ekim Salı gününü işaret ediyor. Saldırgan cüzdan adresine ilk fonları sağlayan bir Binance hesabına giriş yaptı. İstismar gerçekleşmeden yaklaşık bir buçuk saat önce 1.1 ETH aldı.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin