BNB zincirinde son durum: Ağ sorunsuz çalışıyor mu?

BNB zincirinde son durum: Ağ sorunsuz çalışıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz hafta BNB zincirinde yaşanan saldırı kısa süreli paniğe yol açmıştı. Diğer saldırılardan farklı olarak daha çabuk bertaraf edildi. Tahribat bundan öveki saldırılarda kalıcı olurken çözüm bu sefer hızlı şekilde devreye girdi.

Binance’ın hemen müdahale etmesi, yatırımcıların fazla paniklemesine meydan vermedi. Geçen haftanın son iş gününde gerçekleşen olay piyasayı da kısa süreli de olsa etkiledi. Ancak BNB zinciri önlemini alarak gerekli güncellemeleri sağladı.

Yapılan iyileştirmelerin ardından BNB ağında son durum ne? Bilanço ve kaçırılan varlıkların akıbeti ne oldu? BNB zinciri artık güvende mi? Şimdi bu soruları detaylandıralım…

BNB zinciri yeniden faaliyetine başladı

BNB ağında yaşanan kısa süreli hack saldırısı anında karşılık buldu. Perşembe gecesi yapılan saldırı Türkiye saatine göre Cuma gecesine denk geldi. Anında askıya alnın ağ, Cuma gün içinde tekrardan aktif edildi. Fakat asıl sorunların çözülmesi Pazartesi’ye kadar uzandı.

Perşembe günü, bir bilgisayar korsanının, ağın yerel tokeni olan 2 milyon BNB tokenini o sırada yaklaşık 572 milyon ABD doları değerinde çıkarmaya çalıştı. Saldırganın bu işlemi zincirden çıkarmaya çalışmasından önce diğer kripto varlıklarıyla işlemler askıya alındı.

İstismar esnasında, fonların çoğunun platformdan boşaltılmasını durdurmak için zamanında tespit edildi. Platformdan yalnızca 100 milyon ABD doları değerinde kriptonun ayrılmasına neden oldu. Fakat kaba bir hesapla 7 milyon dolarlık bir kripto varlığı donduruldu.

BNB zinciri için geliştiriciler ise, önümüzdeki günlerde bir yönetim oylaması yapacak. Oylamanın ana konusu ise şu şekilde olacak; 

  • Fonların dondurulup dondurulmayacağı, 
  • Kalan fonların otomatik olarak yakılıp yakılmayacağı, 
  • Fonların geri kalanı için bir Whitehat ödülü ve bir ödül teklif edilip edilmeyeceği.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin