ABD Hazine Bakanı Yellen’dan beklenmedik dijital dolar yorumu
ABD Hazine Bakanı Yellen’dan beklenmedik dijital dolar yorumu

ABD Hazine Bakanı Yellen’dan beklenmedik dijital dolar yorumu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son günlerde kripto paralarla ilgili düzenlemer hakkında yoğun bir mesai harcayan ABD yasa koyucuları, tüm dünyanın gündeminde olan bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) konusunda henüz somut bir adım atmış değil. Ülkeler, kripto para endüstrisi için düzenleme gerekliliği üzerinde dururken kripto paralarla mücadele konusunda merkez bankasına bağlı bir dijital paranın da önemli bir araç olacağı görüşüne hakimler.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise bugün yaptığı açıklamada, Federal Rezerv’in doların dijital bir versiyonunu oluşturması gerekip gerekmediği konusunda bir görüş oluşturmadığını, ancak böyle bir hareketin Kongre, ABD merkez bankası ve Beyaz Saray arasında geniş bir fikir birliği gerektireceğini söyledi.

Yellen, bir Reuters Next konferansı röportajında, merkez bankası dijital para biriminin avantaj ve dezavantajlarının bankacılık sistemi üzerindeki etkileri de dahil olmak üzere daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Yellen, CBDC kararı için aceleye gerek olmadığını düşünüyor

Yellen, “Bunu yapmanın hem artılarını hem de eksileri var. Ve bu konuda kendi kararım yok” dedi.

Başkan Joe Biden’ın ABD merkez bankası başkan yardımcısı pozisyonu için adayı olan Fed Valisi Lael Brainard, Temmuz ayında dijital dolar geliştirmede “aciliyet” çağrısında bulunmuştu. Diğer yandan Çin, kendi dijital parasının pilot çalışmalarını sürdürürken diğer bazı ülkeler kendi merkez bankası dijital para birimlerini geliştirme aşamasındalar.

Yellen, konuyla ilgili yakında bir Fed raporunun beklendiğini ve merkez bankasının ilerlemek için fikir birliğinin gerekli olduğunu anladığını söyledi. 2014’ten 2018’e kadar Fed’i yöneten Hazine Bakanı, konunun Beyaz Saray’da “ciddi bir şekilde” tartışılmadığını ve Kongre’nin de tartması gerekeceğini söyledi.

reuters


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin