Yatırımcılar, opensea'yı son saldırının ardından terkediyor!

Yatırımcılar, OpenSea’yı son saldırının ardından terkediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DappRadar’ın verilerine göre, OpenSea’nin 7 günlük işlem hacmi %37 oranında düştü. Rapor, bir kimlik avı dolandırıcılığının NFT pazarına çarpmasından günler sonra yayınlandı. Bildirildiği üzere, geçen haftaki saldırıda dolandırıcı 254 tokeni ele geçirdi. Traderların platformu kullanmaktaki isteksizliğinin nedeni bu olarak görülüyor.

Dolandırıcılık sonrası kullanıcılar OpenSea’dan ayrılıyor

OpenSea, yatırımcılardan 254 tokenin çalınmasına neden olan son kimlik avı dolandırıcılığı saldırısından hâlâ mustarip. Platform, saldırının platformun dışında gerçekleşen bir kimlik avı saldırısı olduğunu iddia ederek 200 milyon dolarlık bir saldırı olduğu yönündeki raporları reddetti. Sonuç olarak, DappRadar tarafından sağlanan veriler, platformun 7 günlük işlem hacminin %37 oranında düştüğünü gösteriyor.

İşlem hacmindeki düşüş çok dik, bu düşüş, platform kullanıcılarının başka bir saldırı korkusundan kaynaklanıyor olabilir. DappRadar’a göre, OpenSea kullanıcılarının sayısı son yedi gün içinde yaklaşık %19 oranında düştü. Rakiplerinden biri olan LookRare’in işlem hacmi de yaklaşık %65 düştü. LookRare, platformdan çalınan üç tokenin 667 bin dolara satıldığı borsaydı.

İki NFT piyasası olumsuz eğilimler gösterse de başka bir platform olan BloctoBay’in işlem hacmi aynı zaman diliminde %215’in üzerinde arttı. Ek olarak, OpenSea, ticaret trafiğindeki düşüşle ilgili haberleri yayınladığı için medyaya meydan okudu.

OpenSea yaptığı açıklamada, “DappRadar’da barındırılan veriler ile hikayenizde kullandığınız grafikler arasında büyük bir fark var” dedi ve ekledi, “Herhangi bir teknik destek veya diğer platformlarla karşılaştırma yapmadan başlığınızdan sonuçlar çıkarmak son derece sorumsuzca. Ayrıca hikayenizin metnindeki veriler hikayenizdeki grafiklerle uyuşmuyor. Daha doğru ve eksiksiz veriler için lütfen Dune Analytics’e bakın.”

Yatırımcılar OpenSea saldırısında NFT’lerini kaybetti

Crypto.news tarafından hazırlanan bir rapora göre, bazı OpenSea kullanıcıları varlıklarını kaybettikten sonra kayıplarını sayıyor. ‘Resmi’ OpenSea e-postaları kurbanlara tokenlerini diğer cüzdanlara aktarmaları tavsiye etti. Saldırganlar, yatırımcıları kandırmak için platformun akıllı sözleşmesinin mevcut geçişinden yararlandı.

Saldırı söylentileri medyayı sardı, ancak platformun CEO’su, bu dolandırıcılık saldırısının bir talihsizlikten kaynaklandığını açıklayarak iddiaları reddetti. Kaybedilen NFT’ler OpenSea’ya göre 1,7 milyon dolar, ancak araştırmacılar 2 milyon dolar ve 3 milyon dolarlık bir kayıp tahmin ediyor. Pazartesi günü platform, saldırganın cüzdanının 24 saat boyunca hareketsiz kaldığını bildirdi.

Platformun Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Nadav Hollander, saldırının yatırımcılar arasında güvenlik önlemleri konusunda daha fazla farkındalık ihtiyacını ortaya çıkardığını belirtti. Böyle bir saldırının tekrarlanmasını önlemek için yatırımcıların zincir dışı imzalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dün, eski bir BAYC NFT token sahibinin saldırıda uğradığı zararlar için OpenSea’ye dava açtığına dair bir rapor ortaya çıktı. Bored Ape #3475’in önceki sahibi Timothy McKimmy, 18 Şubat 2022 tarihli mahkeme başvurusu başına tokenin veya 1 milyon dolarlık zararın iadesini istiyor.

crypto.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin