OpenSea, son büyük saldırının platformdan kaynaklanmadığını açıkladı
OpenSea, son büyük saldırının platformdan kaynaklanmadığını açıkladı

OpenSea, son büyük saldırının platformdan kaynaklanmadığını açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – OpenSea kurucu ortağı ve CEO’su Devin Finzer, 1,7 milyon doların çalınmasına neden olan son saldırının platformdan kaynaklanmadığını açıkladı. Ekip, saldırının kaynağını bulmak için konuyu araştırıyor.

NFT pazaryeri OpenSea’nin kurucu ortağı ve CEO’su Devin Finzer, platforma yapılan son saldırı hakkında yeni bir güncelleme paylaştı. 20 Şubat’ta bir Twitter ileti dizisinde Finzer, NFT pazarındaki saldırı hakkında ortaya çıkan son raporlardan bahsetti ve saldırının aslında OpenSea’de başlamadığını açıkladı.

Finzer, NFT platformundaki 1,7 milyon dolarlık saldırının nedenleri konusunda oldukça netti. CEO, sahte bir OpenSea e-postası da dahil olmak üzere saldırı için vektör olmayan birkaç yönteme işaret etti.

Bunu söyledikten sonra Finzer, saldırının kaynağını daraltmak için kurbanlarla birlikte çalıştığını da ortaya koydu. Ekibin soruşturması devam ediyor ve Twitter sayfasında bazı güncellemeler sağladı.

OpenSea, etkilenen 17 kişinin olduğunu ve saldırganın artık aktif olmadığını söyledi. Kötü niyetli sözleşme, son 15 saat içinde herhangi bir etkinlik görmedi. Platform ve yöneticileri, kullanıcıları OpenSea.io dışındaki bağlantılara tıklamamaya çağırdı.

OpenSea zorlu bir süreçten geçiyor

OpenSea platformu, son birkaç ayda bir dizi olumsuz olayla karşı karşıya kaldı. Bu olaylara rağmen en popüler NFT platformu olmaya devam ediyor. Yakın tarihli bir UI hatası, 1,1 dolarlık değerlemenin üzerindeki NFT’lerin çok düşük fiyatlara satılmasına yol açtı.

Ancak platformun bazı güvenlik sorunları da oldu. Belki de bunların en ciddisi, bir hata nedeniyle 1,3 milyon dolarlık NFT’nin çalınmasıydı. Bored Ape NFT’leri de çalındı, bu da pazarın işlemleri dondurmasına yol açtı. Platform, bu hamlesinden sonra kripto topluluğundan ağır eleştiri aldı.

Bu olaylardan sonra güvenlik, NFT sektörü için en önemli öncelik haline geldi. Halk arasında popülaritesi arttığı için akan sermaye miktarı da artıyor ve bunun sonucunda saldırılar çoğalıyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin