featured

XRP’nin işlem hacmi diğer varlıkları geride bıraktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance ve Coinbase gibi platformlar daha fazla XRP alımı kaydederken, Upbit ve OKX gibi borsalar yoğun satışlar görüyor.

Blockchain veri sağlayıcısı Kaiko tarafından yürütülen analitik araştırması, XRP‘ye olan ilginin artmasının, ortalama günlük işlem hacminin Ağustos ayında 462.8 milyon dolara kadar yükselmesini sağladığını gösteriyor.

Özellikle bu rakam, Solana’nın 128,4 milyon doları ve Binance Coin (BNB) 121,8 milyon doları, Doge 113 milyon doları, LTC 107 milyon dolarını, ADA 43,8 milyon doları gibi diğer altcoinlerin kaydettiği değerleri aşıyor. Aşağıdaki grafik, XRP’nin Ağustos ayında en iyi 10 altcoin listesinin zirvesinde yer aldığını gösteriyor.

SOL, BNB, ADA, LTC ve diğerlerine karşı XRP işlem hacmi

Küresel ödeme şirketi Ripple, Temmuz ortasında kısmi bir mahkeme zaferi kazandığından bu yana büyük bir kullanıcı katılımı gördü. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir zamanlar menkul kıymet olarak tanımladığı bir varlık olan XRP de artan bir ilgi gördü.

Yatırımcılar XRP’yi satıyor

XRP tarafından görülen istikrarlı rekorun ortasında, Upbit, Kraken ve OKX gibi bazı kripto borsalarındaki yatırımcılar varlıklarını satıyor.

Güney Kore’nin en büyük kripto borsası olan Upbit, Koreli yatırımcıların XRP’ye gösterdiği ilgiye rağmen %55’e varan oranla en yüksek satış baskısını gördü. OKX de %54’lük satış emri payıyla onu yakından takip etti.

Öte yandan Binance ve Coinbase gibi kripto borsalarındaki kullanıcılar da XRP’yi benimsiyor. Önde gelen Amerikan borsası Coinbase, geçen ay en yüksek satın alma baskısını gördü ve onu yakından Binance takip etti.

Satış eyleminin nedeni belirlenemezken, bazı piyasa gözlemcileri düşüş eğilimini, düzenleyici kurumun firmanın zaferine itiraz etmeye çalıştığı Ripple ile SEC arasındaki hukuki davaya ilişkin belirsizliğe bağlıyor.

Bu arada Kaiko, dava zaferinin ardından Coinbase üzerinde artan bir satın alma baskısı modeli tespit etti. Rapora göre,

“XRP ortalama işlem büyüklüğü Coinbase’de de artarak ilk on altcoinin tamamını geride bıraktı. Bu durum, Temmuz ayındaki mahkeme kararının ardından yatırımcıların tokena yeniden erişim kazanmasıyla birlikte alım talebinin ABD’deki büyük yatırımcılar tarafından yönlendirildiğini gösteriyor olabilir.”

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin