XRP transferi
XRP transferi gerçekleşti!

XRP sahipleri dikkat! Önde gelen analistten kritik uyarılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın kripto para birimi XRP, ana akımda kabul görmesi sebebiyle kamuoyunun en çok ümit beslediği coinler arasında başı çekiyor. 3 doları geçtiği 2017 yılından beri sayısız anlaşma, iş birliği, banka ve ana akım kullanımıyla anılan XRP yüksek ilgi gösterilen kripto paralar arasında yer alıyor. Ancak ne yazık ki beklenen patlama bir türlü gerçekleşmiyor.

Analist: “XRP tutmak etkili bir strateji değil.”

Bu konuyu gündemine alan son isim, “Ethereum Jack” takma adıyla paylaşımlar yapan popüler bir kripto para analisti. Jack’e göre XRP tutmak hiç etkili bir strateji değil.

Tüm zamanların en yüksek seviyesinden %91 daha düşük bir fiyatta işlem gören XRP’nin yüzde 50 daha düşme ihtimali olduğunu belirten Jack, bu iddiasını desteklemek için 2017 öncesini gösteren bir fraktal paylaştı ve XRP’nin o zamanki zirvesinden neredeyse yüzde 95 oranında düştüğünü kaydetti.

Ripple’ın en büyük rakiplerinin son dönemdeki performansına baktığımızda da XRP’nin açıkça kötü bir performans sergilediği görülüyor. Dün 10.000 doları geçen Bitcoin tüm zamanlar rekorunun %52,13 altında işlem görüyordu. Ancak bu esnada Ripple, rekorunun hâlâ %94 altındaydı.

Analist bu konuyla ilgili şöyle dedi:

Grafik açıkça XRP’nin etkili bir strateji olmadığını gösteriyor. Bunun tartışmaya açık olmadığını düşünüyorum. Piyasa derin bir geri çekilmeden sonra sıfırlandığında satın almak iyi bir stratejiydi ancak artık satmak zorundasınız.

XRP fiyatı artacak mı?

Genel kötü görünüme karşın XRP dolara sabitlenmiş pazarlarda daha iyi gidiyor. Yılın başından beri yüzde 5,66 oranında kazanç kaydeden Ripple tokeni aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi sıkı direnç alanlarının altında kalmayı sürdürüyor.

XRP/USD, 200 günlük hareketli ortalamasını (turuncu) 0,226 dolara ilk çıkış için test ediyor. Yukarı yönlü trend ise yükselen trend çizgisinden (siyah) destek alıyor. Fraktal, Bitcoin’inkine benziyor.

XRP’yi dolar cinsinden tutmak, Mart 2020’den bu yana büyük kârlar getirdi. Ancak kripto para biriminin, bir menkul kıymet tokeni olduğunu iddia eden dava başta olmak üzere temel yatırım riskleri göz önüne alındığında, yatırımcıların yükseliş duygusu gücünü yitirebilir.

newsbtc

Bitcoin fiyat hareketi 2019’u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin