featured

XRP nisan fiyat tahmini: XRP fiyatı geri dönüş sinyali mi veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP haberleri: Kripto para piyasası nisan ayında gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması öncesinde dar bir aralıkta işlem görüyor. Lider dijital varlık BTC, bir süredir 70 bin dolar bölgesinde seyrederken lider altcoin Ethereum ve Solana küçük ama istikrarlı bir şekilde yüzde1 ile yüzde 3 arasında büyüme gerçekleştirdi. Piyasa değerine göre 6. büyük kripto para birimi olan XRP ise son bir ayda 0,55 dolar ile 0,73 dolar arasında dar bir aralıkta hareket etti.

Ripple’in yerel kripto parası son iki haftadır dar bir aralıkta işlem gördü ve 0,73 dolarlık fiyat seviyesinden sonra art arda kırmızı mumlar ile günü kapatarak belirsiz bir rota izlemeye başladı.

XRP fiyatı nisan ayında tersine dönebilir mi?

Mart aynın bitmesi ve nisanda gerçekleşecek yarılanma olayının yaklaşması ile halen yönünü bulmaya çalışan XRP fiyatının analistlerce yükseleceği tahmin ediliyor. Kritpto para analisti @MikybullCrypto son X paylaşımlarına göre altcoin yükselişe geçmeden önce son alım fırsatını veriyor. Analist önemli bir fiyat artışının eşiğinde olan altcoinin 2021 yılından bu yana sıkışıp kaldığı modelden çıkmaya çalıştığını ve ardından yükselişe geçeceğini ifade etti.

Paylaştığı teknik grafiğinde XRP’nin alçalan üçgen modelinden çıkışın eşiğinde olduğunu dile getirdi. Varlığın fiyatının düşüş eğilimi içinde olduğunu gösteren bu teknik modelde fiyat çizgilerinin birbirine yaklaştığı aşamadan sonra XRP yeniden bir kırılma eşiğine geliyor. Piyasa duyarlılığına göre bir yön belirleme hareketi olarak yorumlanan bu kırılma bir ralliyi tetikleyebilir.

XRP teknik grafik Kaynak: X/ MikybullCrypto

Farklı analistler tarafından da desteklenen bu modelin kırılmasının ardından XRP’nin yeniden 1 dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor. Yatay konsolidasyon aşamasında olan altcoinin toparlanma ile birlikte yüzde 23,60 Fibonacci seviyesinin üzerinde kalması hâlinde yeniden güçleneceği düşünülüyor. Ek olarak yarılanma ile BTC fiyatının yükselmesi altcoin piyasasında bir ivme yaratabilir ve Ripple’in altcoini bu etkiyle yükselebilir. Ancak 1 dolarlık hedeften önce yeniden 0,744 dolarlık seviyeyi test etmesi bekleniyor. Orta vadeli fiyat hareketinde 0,72 doların üzerinde bir kapanışın yaşanması hâlinde ise varlık yeniden yatırımcının ilgisini çekebilir.

XRP günlük fiyat analizi

Piyasa değeri açısından güçlü bir konumda olan XRP, son bir ayda dar bir aralıkta işlem görerek yüzde 4,60’lik büyüme sergiledi. Son 24 saatlik fiyat grafiğinde ise 0,23’lük minimum bir hareketle bu yazının yazıldığı sırada 0,62 dolardan işlem görüyor.

XRp
XRP günlük fiyat grafiği

Düşük bir volatilite ile piyasa faaliyetlerinde azalma görülen altcoin; 0,63 dolarlık direnci aşması hâlinde 0,64 ve ardından 0,74 dolara doğru bir hareket için zemin oluşabilir. Buna karşın bir satış baskısı altında olan XRP’in işlem hacmi açısından yüzde 38’lik bir düşüş yaşaması yatırımcı ilgisinin azaldığını gösteriyor.

100 dolarlık XRP tahmini

Kripto analisti @TheAndrewForte, iddialı bir fiyat tahmininde bulunarak 2037 yılına kadar XRP fiyatının 100 dolara ulaşacağını paylaştı. Varlığın şu anki fiyatına karşı oldukça önemli bir büyümeyi ifade eden bu büyüme oranı, çeşitli analistler tarafından desteklense de Ripple SEC davası ve makro piyasa şartları ile birlikte kripto paranın etrafındaki belirsiz hareketin devam ettiği görülüyor.

XRP fiyatı önümüzdeki dönemde yakından takip edilirken piyasaya yeni çıkmaya hazırlanan meme coinler de dikkat çekiyor. Solana ağında işlem gören yükselmesi beklenen kripto para Slothana projesinin ön satışı kolay ve pratik adımlardan oluşuyor. Öncelikle tembellik ve ofis ortamının rutin düzenine karşı farklı bir söylem geliştiren SLOTH token, topluluk oluşturarak kripto ekosisteminde güçlenmeyi amaçlıyor. Slothana, lansman alım öncesinde SOL coin ile satın alınabiliyor. Cüzdan bağlayarak veya yalnızca resmi web sitesinde paylaşılan cüzdan adresine SOL göndererek meme coin satın almak mümkün oluyor.

Slothana Tokeni Ziyaret Edin

SLOTH tokenin fiyatına bakıldığında ise 1 SOL coin ile 10,000 dolarlık SLOTH tokeni alınabilir. Mevcut büyümesi 4.770.876 dolar olan en çok beklenen coin projesi, yalnızca birkaç dakika gibi kısa bir sürede 500 bin dolar toplayarak dikkatleri üzerine çekti.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin