featured
kripto para borsaları masak yükümlülüğü kripto para platformu

XRP, kripto para piyasasındaki yükselişe öncülük ediyor! Altcoin yükselişini sürdürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP, ABD’li bir yargıcın 13 Temmuz’da verdiği kararın ardından önemli bir fiyat artışı yaşadı. Kararda Ripple Labs’ın tokenı halka açık borsalarda satmasının menkul kıymetler yasasını ihlal etmediği belirtildi. CoinMarketCap’e göre bunun ardından XRP’nin piyasa değeri 25 milyar dolardan 36 milyar dolara yükseldi ve kripto pazar payı yüzde 2’den yüzde 3,5’e çıktı.

Bu kararın, Bitcoin dışındaki kripto para birimlerini içeren altcoin piyasası için daha geniş etkileri oldu. Ripple’ın zaferi, altcoin sektörünün bir miktar rahatlamasını sağladı. Çünkü birçok token daha sıkı düzenlenmiş menkul kıymetler olarak sınıflandırılmaları gerekip gerekmediğini belirlemek için düzenleyici inceleme altındaydı.

XRP

XRP fiyat analizi

Fineqia International’dan Matteo Greco gibi analistler, bu kararı altcoin sektörü için önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirdi. XRP bir menkul kıymet olarak kabul edilmediğinden diğer birçok dijital varlığın bu şekilde sınıflandırılmasının olası olmadığına inanıyorlar.

Kararın ardından, CoinGecko tarafından bildirildiği üzere genel altcoin piyasa değeri; 636,38 milyar dolardan 665,2 milyar dolara yükseldi. Ayrıca SEC tarafından potansiyel menkul kıymet hedefi olan coinlerin fiyatlarını takip eden Cryptoquant endeksi yüzde 11 oranında artış gösterdi.

Bununla birlikte mevcut piyasa koşulları olası bir boğa piyasası koşusuna işaret etmeyebilir. Bunun başlıca nedeni son 30 gün içinde ilk kez kısa süreliğine 29.000 doların altına düşen Bitcoin gibi kripto fiyatlarındaki son düşüştür.

Tüm kripto piyasası kırmızı renkte işlem görüyor ve piyasa değeri yüzde 1,76 düşerek 1,17 trilyon dolar oldu. XRP de kendi payına düşen değeri kaybetti. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta yüzde 7,22 ve son 24 saat içinde yüzde 5 değer kazanarak 0,6875 dolar seviyesine yükseldi.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin