XRP fiyatında dalgalanma sürüyor! Kararın etkisi sona mı erdi?
XRP fiyatında dalgalanma sürüyor! Kararın etkisi sona mı erdi?

XRP fiyatında dalgalanma sürüyor! Kararın etkisi sona mı erdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP fiyatı, 13 Temmuz’da alınan kararla XRP’nin kendi başına bir menkul kıymet olmadığının belirlenmesiyle önemli bir yükseliş gösterdi. Ancak şimdi, XRP’nin kâr elde etme amacıyla kazandığı değerin büyük bir kısmını kaybetmesiyle birlikte, bu karara yönelik heyecanın azalmakta olduğu görülüyor.

XRP meraklısı ve avukat Bill Morgan, mevcut kâr elde etme durumuna dikkat çekiyor: “Torres’in kararı o kadar önemliydi ki, o gün Bitcoin dahil tüm piyasa yükseldi, ancak kararın etkisi yalnızca XRP’nin yasal olarak ne olduğu konusunda netlik sağlamasıydı. Bu nedenle menkul kıymet olmayan XRP sahipleri, şu koşullarda kâr elde etmek istiyorlar.”

Kâr elde etme amacıyla XRP’nin fiyatı, yasal kararın ardından yaklaşık iki hafta içinde neredeyse %33 düştü. XRP, dönüm noktası niteliğindeki bu kararın ardından %100’ün üzerinde değer kazanarak 13 Temmuz’da 0,932 dolara kadar çıktı.

Ancak beşinci en büyük kripto para birimi, kritik bir destek seviyesini kaybetmeden önce zararı sınırlama fırsatına sahip.

Bu yazı yazılırken, XRP fiyatı son 24 saatte %5,20 düşüşle 0,625 dolara geriledi ve son yedi günde %11,92 kayıp yaşandı. Bununla birlikte, XRP hâlâ kritik günlük MA 50’nin etrafında sadece 0,60 dolar civarında seyrediyor.

İlginç bir senaryo ortaya çıkıyor

XRP’nin en kritik güç testi, 0,584 dolar ile 0,60 dolar arasındaki desteği doğrulaması olacaktır. Bu yılın Nisan ayında bu seviye tekrar test edildiğinde, XRP bu seviyenin yakınında, yani 0,584 dolar seviyesinde direnci doğruladı.

Eğer XRP bu aralığı destek olarak teyit ederse, düşüşler en azından kısa vadede sınırlı kalabilir. Bu sırada kripto para analistleri, XRP grafiğinde ilginç bir gelişme fark etti: Yükseliş eğilimi.

RSI gibi tipik bir osilatör, fiyatlar yeni bir düşük seviyeye inerken düşmüyorsa, bu yükseliş sapması anlamına gelir. Bu durum, ayıların gücünü kaybettiğini ve boğaların piyasayı yeniden ele geçirmeye hazırlandığını gösterir. Olumlu bir sapma genellikle düşüş trendinin sona erdiğini gösterir.

Diğer yandan, boğalar 0,60 dolar seviyesini destek olarak tutamazlarsa, XRP 13 Temmuz’daki kararın ardından kazanılan tüm değeri kaybetme riskiyle karşılaşabilir. Bu durumda XRP, önceki aralığına geri dönerek destek ve direnç seviyeleri sırasıyla 0,487 dolar ve 0,584 dolar olabilir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin