XRP fiyatı konsolidasyon alanından çıktı! 1 dolar hedefi ne kadar yakın?
XRP fiyatı konsolidasyon alanından çıktı! 1 dolar hedefi ne kadar yakın?

XRP fiyatı konsolidasyon alanından çıktı! 1 dolar hedefi ne kadar yakın?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa değerine göre öne çıkan bir kripto para birimi olan XRP, sonunda 0,55 doların üzerinde haftalık kapanış gerçekleştirdi. Kritik seviyenin üzerinde kapanış gerçekleştiren XRP, yatırımcı duyarlılığını yükseltti ve 1 dolara ne zaman ulaşılacak sorularını yeniden gündeme getirdi.

XRP fiyatı kritik seviyeyi kırdı

XRP‘ye yönelik haftalık teknik analiz olumlu görünümünü koruyor ve en son Temmuz ayında ulaşılan 0,94 dolar seviyesine yeniden ulaşılacağı sinyalini veriyor. Son ralliyle birlikte XRP fiyatı 0,55 dolarlık yatay direnç alanından çıktı. XRP, Ağustos ayında bu aralıktan çıkmıştı ancak piyasada hakim olan ivmeyle bu alanı geçen hafta geri aldı.

XRP Fiyat Hareketi

Ayrıca teknik göstergeler de yükseliş eğilimini doğruluyor. Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) yükseliş eğilimi gösteriyor. RSI göstergesi özellikle kısa vadeli analizler için çok önemlidir ve varlığın aşırı alım veya aşırı satım durumunda olduğunu belirlemeye yardımcı olur.

Analistler XRP hakkında ne düşünüyor?

Kripto para analistleri XRP hakkında genel olarak boğa eğilimini sürdürse de olumsuz senaryo sunanlar da bulunuyor. Örneğin Crypto Poseidon, 0,55 doların üzerinde kapanma başarısızlığının bir zayıflık işareti olarak kabul edildiği bir düşüş senaryosu ortaya koydu. Ancak XRP fiyatı 0,55 doların üzerinde kapandığı için senaryo geçersiz sayılabilir.

Bununla birlikte boğa görünümü savunup fiyat hedefi verenler de var. Crypto Assets Guy, 1 Ocak 2024’te XRP’nin 2,5 dolara ulaşabileceğini düşünüyor.

XRP Fiyat Hareketi

XRP balinasından korkutan hamle

XRP balinaları, fiyat hareketliliğiyle birlikte zincir üzerindeki aktiviteyi artırdı. Bugün erken saatlerde bir balina, Crypto.com borsasından yaklaşık 27.602.730 dolar değerinde 50.000.000 token’ı bilinmeyen bir cüzdan adresine taşıdı. Bu balina hareketinin net olarak anlamını bilmek mümkün değildir. Ancak Crypto.com borsasından gelen fonlar potansiyel bir korumayla ilişkilendirilebilir.

XRP fiyat tahmini: 1 dolara ne zaman ulaşacak?

XRP bugün yüzde 4,73 oranında yükseldi ve 0,6 dolara doğru bir hareket başlattı. Ayrıca günlük zaman dilimindeki teknik analiz yükseliş eğilimini doğrularken haftalık zaman dilimi yatay görünümün kırılımına işaret ediyor. XRP 0,55 doların üzerinde kapanış gerçekleştirebilirse bir sonraki en yakın direnç alanı 0,68-0,74 dolar arasında olacak.

Kısaca özetlemek gerekirse, XRP kripto para birimi 0,55 doların üzerindeki kapanışıyla yatırımcı ilgisini çekiyor ve 1 dolar hedefine ulaşma beklentileri artıyor. Ancak piyasa volatilitesi göz önüne alındığında, yatırımcılar dikkatli olmalı ve riskleri değerlendirmelidir. XRP’nin geleceği hakkında kesin tahminler yapmak zor olsa da, analizlere ve piyasa koşullarına dikkat etmek önemlidir.

beincrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin