XRP analisti uyardı! Yaklaşan büyük yükselişe hazır olun!
XRP analisti uyardı! Yaklaşan büyük yükselişe hazır olun!

XRP fiyat tahmini: Yapay zekâ, Şubat 2024 için XRP fiyatını tahmin ederken işte Ripple cephesinde son yaşananlar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, şubat ayına düşüş eğilimi ile başladı. Bitcoin fiyatı 42.000 dolar seviyesinde seyrederken altcoinler ve meme coinler de bunun etkisiyle değer kaybı yaşıyor. Dijital varlıkların birçoğunda yaşanan bu gerileme uzun süredir spekülasyonlar etrafında direnç noktasını korumaya çalışan XRP fiyatını da olumsuz etkiledi ve XRP fiyatı seans sırasında 0,50 doların altına düşerek büyük bir darbe aldı. Bu gerileme XRP topluluğu üzerinde sarsıcı bir etki yapsa da altcoindeki bu düşüşün yetkisiz erişimle ilgili olduğu düşünülüyor.

XRP fiyatı neden düşüyor?

1 Şubat Perşembe günü itibariyle saldırı haberleriyle karşı karşıya kalan Ripple yerel tokeni, yüzde 3’ün üzerinde önemli bir değer kaybı yaşadı. Bu durumun arkasında ise XRP ağından 112,5 milyon doların alınması olduğu düşünülüyor. İddia edilen hackleme raporlarını ortaya çıkarmaya yardımcı olan Blockchain analistleri kişisel cüzdanından 213 milyon XRP tokeninin çalındığı ve ardından bu miktarın birden fazla cüzdana hızlıca dağıtılarak takip edilmesini engellediklerini açıkladı. Bu olaylar sırasında Ripple yetkileri X platformunda yetkisi erişim gerçekleştiğini onayladı ve ardından alınan Ripple tokeninin önemli miktarda olmasına rağmen şirketin bundan etkilenmediğini dile getirdi.

Ripple tarafında bu sarsıcı olaylar yaşanırken XRP fiyatı değer kaybetti ve bu düşüş yatırımcıları endişelendirdi. Ancak makine öğrenimi ve yapay zeka (AI) algoritmaları yatırımcılar kadar olumsuz değil ve bu ayın sonuna kadar altcoinin toparlanacağını öngörüyor.

Yapay zekâ algoritmaları ve makine öğrenimi XRP fiyatı için ne öngörüyor?

Kripto para fiyatlarına yönelik tahminlerde bulunan ve hisse senetlerine yönelik analiz ve tahminler yapan yapay zeka algoritmaları ve makine öğrenimine göre XRP’nin fiyatı 2024 Şubat ayı boyunca iyileşme gösterebilir ve bu süreçte toparlanarak yeniden kritik desteğin üzerinde işlem görmeye başlayabilir. CoinCodex’te kullanılan bu yapay zekâ algoritmaları, XRP fiyatındaki bu iyileşme sonrasında altcoinin şubat ayının sonunda 0,5436 dolara ulaşabileceğini öngördü.

Tarihsel altcoin fiyat grafiklerine ve teknik  verilerine göre olumlu ve olumsuz eğilimlere dayanan yukarıdaki tahminin doğru çıkması hâlinde, piyasa değerine göre kripto sektöründeki altıncı en büyük varlık olan XRP, şu andakinden yüzde 7,64 daha yüksek bir fiyattan işlem görecek.

Güncel XRP fiyat analizi

XRP fiyatı ve piyasa değeri önemli düşüşler yaşarken zincir içi analiz firması Santiment verilerine göre balina faaliyetleri artış gösterdi. Bununla birlikte XRP fiyatı son verilere göre 24 saat içinde yüzde 3,5 yakın değer kaybetti. Bu değer kaybı dün 31 ocak Çarşamba günü Santiment tarafından öngörülmüştü.

XRP basın saatine göre 0,4926 dolardan işlem görüyor ve bu da son 7 günde yüzde 4’lük bir kayıp anlamına geliyor. Son 1 aydaki kaybı ise yüzde 22,26 olan XRP işlem hacmi de fiyatıyla birlikte yüzde 20’nin üzerinde düşerek yatırımcı ilginin azaldığına işaret ediyor.

XRP
1 günlük XRP fiyat grafiği

Bununla birlikte kripto ve hisse analiz ve izleme platformu TradingView verileri de dikkat çekiyor. XRP için bir aylık analiz ve hareketli ortalamaların (MA) nört bölgesini işaret ediyor. Ayrıca analiz firması verileri XRP için satış bölgesinde yer alıyor.  Son olarak Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında uzun süredir devam eden mahkeme çekişmesinin merkezindeki altcoin, ETF haberlerinin etkisiyle toparlanabilir ve ETF haberleri varlığın yeniden kritik desteğin üzerinde değer kazanmasın da etkili olabilir.

Ayrıca yaklaşan Bitcoin halving etkinliği de piyasada bir katalizör görevi görerek başta BTC ve altcoinler olmak üzere birçok varlığın değer kazanmasını sağlayabilir. Bu etkinlik XRP fiyatı üzerinde de olumlu bir etki yapacaktır. Ayrıca yaklaşan yarılanma olayı Bitcoin Minetrix gibi ön satışlara olan ilgiyi artırdı. Klasik madencilik yöntemlerinden farklı olarak bulut madenciliği üzerinden yeni bir dönem başlatan Bitcoin Minetrix, sıradan insanın pasif ve aktif gelir elde etmesine olanak tanır.

Yüksek potansiyeli yeni bir token: BTCMTX

Ethereum ağını kullanarak akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan tahsisler sayesinde güvenilir bir madencilik deneyimi sunan Bitcoin Minetrix, ön satış ile düşük rakamlara satın alınabiliyor. Bu projenin ayırt edici en önemli özelliği ise basit, şeffaf ve güvenli kullanımıdır. Ethereum ağıya üçüncü taraf dolandırıcılık risklerini ortadan kaldıran Minetrix, kolay kullanımı ile uzmanlık gerektirmez. Aynı zamanda çevreci bir yaklaşımla madencilik için kullanılan gelişmiş teknik donanım ihtiyacını ortadan kaldırarak ısı ve ses sorunlarının önüne geçer. Böylece sürdürülebilir bir proje olarak dikkat çeker. 

Bu avantajları ile kripto para piyasasında büyük ilgiyle karşılanan Bitcoin Minetrix tokeni, son X verilerine göre 10,000,000 dolarlık önemli etabı geride bıraktı. Güncel satış fiyatı açısından ise 0.0132 dolardan işlem gören BTCMTX tokeni kendi resmi web sitesinden satın alınıyor ve sık kullanılan Ethereum, USDT coinleri ile ödeme yapılabiliyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

finbold


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin