featured

Kripto para piyasasında son gelişmeler: Ethereum yükselirken piyasa Bitcoin öncülüğünde düşüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum haberleri – Ocak ayının sonunda kripto para piyasası bir haftalık bir toparlanmadan sonra yeniden düşüşe geçti. Lider dijital varlık Bitcoin ile birlikte altcoinler de gerilemeye başladı. Buna karşın ikinci büyük dijital para birimi Ethereum, güçlü bir yükselişle dengeleri tersine çevirdi.

Bitcoin fiyatı bir boğa hareketine mi hazırlanıyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz haftalarda stop ETF onayının ardından yükselmiş, ardından gelen GBTC satışları ile düşmeye başlamıştı. GBTC hamlesinden sonra 43.000 dolara kadar güçlü bir yükseliş sergiledi ve bu durum Bitcoin üzerinde yukarı yönlü bir fiyat baskısı yarattı. Buna karşın 31 Ocak Çarşamba günü itibariyle bu kritik seviyenin altında işlem görmeye başladı. Son 24 saate yüzde 1’lik bir düşüşle 42,970 dolar seviyesinden işlem görmeyi sürdürüyor.

Bununla birlikte analistler Bitcoin için boğa hareketi öngörüyor. Yaklaşan BTC halving etkisi ve gözlemlenen güçlü toparlanma sinyalleri ile birlikte MVRV seviyesinin 40.500 dolar seviyesinden geri dönmesi varlığın potansiyel olarak güçlü bir fiyat hareketine başlayabileceğini düşündürüyor.

Ethereum yükselirken altcoinler düşüyor!

Son bir haftadır hareketli bir seyir izleyen Ethereum fiyatı yüzde 2’lik bir yükselişle altcoinleri geride bıraktı. Altcoinler arasında düşüş dalgası sürerken Ethereum fiyatı bir miktar gerileyip 2,337 dolardan işlem görmeyi sürdürdü. Ayrıca bu dönemde Ethereum tutan toplam ağ sayısında büyüme arttı ve bu da yeni kullanıcıların altcoine ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.

ethereum
ETH bir günlük fiyat grafiği

Ethereum fiyatı yükselirken son zamanlarda hafif bir toparlanma hareketi için olan XRP fiyatı son 24 saate yüzde 4’ten fazla değer kaybetti. XRP savunucularının söylemlerinin yanında borsa krizleri ve güvenlik açıklarıyla karşı karşıya kalan altcoin, kritik destek bölgesi 0,511 seviyesinde dalgalı bir seyir izliyor.

Son zamanlarda meme coinler ile atak yapan Solana’da yüzde 2’lik bir düşüş yaşadı. Basın saatine göre 101,26 dolardan işlem gören altcoinin işlem hacminde yüzde 25’lik bir artış görülüyor. Ayrıca Solana’nın borsası Jüpiter’e ait JUP tokeninin Binance borsasında listeleneceği haberi de altcoin için iyimser bir tablo çiziyor.

Cardano ADA fiyatı da düşüş eğiliminden etkilendi ve günlük bazda yüzde 3,25’lik bir düşüş gördü. Güncel verilere göre 0,5114 dolardan işlem gören varlığın etrafında spekülasyonlar artarken işlem hacmi de düşüyor.

PEPE çöküşün eşiğinde: Meme coinler toparlanabilecek mi?

Ocak ayının son işlem gününde meme coinler de kırmızı bölgede işlem görüyor. Popüler meme coin PEPE fiyatı bugün itibariyle yüzde 8’lik bir kayıpla sert bir düşüş yaşadı.  Piyasa değeri 407,11 milyon dolar inerken işlem hacmi son 24 saat içinde yüzde 24 artış gösterdi. Bu da meme coine olan ilginin sürdüğünü gösteriyor.

PEPE bir günlük fiyat grafiği

Son zamanlarda önemli destekler gören Dogecoin fiyatı da düşüş içindeydi. Bir günde yüzde 1,71 düşüşle 0,07908 dolara gerildi. Bir boğa hareketi ile yükselmesi beklenen varlık şimdilik yatay seyrediyor. SHIB cephesinde ise benzer bir tablo yaşanıyor ve meme coin yüzde 1,86’lık bir düşüş gösterdi.

Render tokeni günün en çok kazananı olurken Sponge V2 yeni bir etaba geçmeye hazırlanıyor!

Meme coinler ve altcoinler düşerken GPU oluşturma ağı olarak kripto para piyasasında özel bir konuma sahip olan Render (RNDR) tokeni yüzde 5,6 oranında yükselerek 4,67 dolara ulaştı. Fiyatındaki yükselişin yanında işlem hacmi yüzde 90’a yakın şaşırtıcı bir şekilde yükselen varlık, 50 günlük hareketli ortalamanın üstüne çıktı. Son düşüş trendi direnç seviyesini kırarak potansiyel bir trend değişikliğinin sinyalini verdi. Ayrıca günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) şu anda 70’in üzerine çıkarak satın alma oranlarının yükseldiğine işaret ediyor.

kripto Bitcoin
RNDR bir günlük fiyat grafiği

Ethereum ile birlikte Render tokeni kripto para piyasadaki konumunu güçlendirirken meme coinler arasında yer alan Sponge V2 projesi de ilgi görüyor. Oyna kazan temalı projelerden biri olan Sponge V2, ön satışlarda yeni bir aşamaya geçmeye hazırlandığını duyurdu.

Sponge V2 yeni bir etaba geçmeye hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Sponge coinin devamı olan SpongeV2, ön satışlarla hızla büyümeye devam ediyor. X platformunda toplam stake edilen oranı açıklayan proje şu ana kadar 3.958.206,14 dolar topladığını belirtti. Hızla büyüyen varlık, etkileyici büyüklükteki yüzde 280’lik AYP oranı ile kullanıcıyı çekiyor. Aynı zamanda eğlence teması ile oyna kazan arenasında ücretli ve ücretsiz oyun seçenekleri ile yatırımcılara farklı alternatifler sunuyor.

SpogeV2 tokenini satın almak ise sıradan ön satışlardan farklı. Öncelikle resmi web sitesi üzerinden Stake-to-Bridge yöntemi olarak bilinen köprüleme ile satın alınabilir. Bunun için de ilk olarak V1 tokenini satın almak gerekiyor. Tokeni almak için kullanılan kripto cüzdanları ise MetaMask, Wallet Connect ve Best wallet oluyor. Ödeme aracı olarak ise ETH ve USDT dışında kart ile alım yapmak mümkün oluyor.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

 

coingape

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin