featured

XRP fiyatında düşüş alarmları çalıyor: 0,50 dolardaki kritik destek kaybedilirse ne olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP), ayıların piyasa geri dönmesinin ardından grafiklerini kırmızıya boyadı. AO göstergesi negatif ve bu da altcoin’in aşağı yönlü ivmesinin yoğunlaştığını gösteriyor. XRP günlük grafikte oluşturduğu model dolayısıyla %15 oranında bir düşüş yaşayabilir. Bu da 0,50 dolarda bulunan destek noktasının altına düşme riskinin yüksek olduğu anlamına gelmektedir.

Yapılan fiyat analizine göre gözde altcoin’in fiyatı 24 Ocak tarihinden bu yanan 0,49 dolar ile 0,53 dolar arasındaki dar aralıkta işlem görüyor. Bazı yatay hareketlere rağmen XRP, fiyatının düşmeye devam edebileceğini gösteriyor.

Kripto analiz ekibi Altcoin Daily de benzer görüşlere sahip. Yaptıkları paylaşımlara göre XRP, kritik destek noktasını kaybetti ve bu yüzden 0,50 dolar seviyesinin altına bir hareket gerçekleşebilir.

Ripple (XRP) 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik grafik analizine göre XRP fiyatı için yükseliş beklentisi yok denecek kadar az. Bunun nedeni ise piyasada satıcıların yoğun hâkimiyeti ve talebin azlığıdır.

XRP fiyat tahmini

Göreceli Güç Endeksi (RSI), 32,58 işaretinde ve fiyatın gittikçe zayıfladığını gösteriyor. Satış baskısının yoğunlaşmasıyla birlikte düşüş derinleşebilir.

0,50 dolarda bulunan destek noktasının kaybedilmesi durumunda aşağı yöndeki ilk hedef 0,48 dolarda olacaktır. Dahası, Müthiş Osilatörden (AO) gelen göstergeler, XRP’nin artan bir aşağı yönlü baskı yaşadığını gösteriyor. Bu göstergelerden gelen işaretler sonucunda boğaların 0,50 doları korumak için yeterli gücü olmayabilir.

Ripple (XRP) günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük grafik de 4 saatlik grafiğe benzer göstergelere sahip. Grafikte bir Baş-Omuz (H&S) formasyonu oluştuğu görülüyor. Bu oluşum 1 Kasım 2023 ile 1 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.

H&S modeli, bir kripto para biriminin fiyatı zirveye ulaştığında oluşur. XRP, ilk olarak en yüksek zirvesine ulaştı ve daha sonrasında da dip yaptı. Bu model, token’ın yükseliş yapısından düşüş eğilimine geçebileceğini gösteriyor.

Tipik olarak bu, önemli bir düzeltmeye yol açar. Dolayısıyla bu model, XRP’nin son 30 gündeki %17,19 oranındaki düşüşünün sorumlusu olabilir. Ancak Üstel Hareketli Ortalama (EMA)’dan anlaşılacağı üzere bu düşüşün devamı gelebilir.

50 günlük EMA 0,56 dolarda 20 günlük EMA ise 0,54 dolar seviyesinde bulunuyor. Teknik olarak bu pozisyona death cross denir ve net bir fiyat düşüşünün habercisi olabilir.

Kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve her an her şeyin olabileceğini akılda tutmalısınız. XRP, EMA çizgisinin üzerine çıkamadığı için fiyatı düşmeye hazır görünüyor. Olumsuz senaryonun gerçekleşmesi durumunda gözde altcoin’in fiyatı %15 oranında bir düşüş daha gerçekleştirebilir. Bu durumda token, 0,35 dolara dokunacaktır. Her ne kadar pek olası olmasa da, yükseliş eğiliminin geri gelmesi durumunda ise fiyat 0,53 dolara doğru bir hareket gelebilir.

Kripto para piyasası her geçen gün büyüyen ve yatırımcıların ilgisini çeken bir sektördür. Yenilikçi projelerin yüksek potansiyele sahip olduğunu bilen yatırımcılar 2024 yılında yeni çıkan projeleri merakla takip ediyor. İşte, çevreci özellikleriyle kripto para piyasasının arasından sıyrılmayı başaran eTukTuk.

Yeşil yolculuğun yaratıcı projesi: eTukTuk

eTukTuk, rekabetçi kripto para piyasasında çevre dostu özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu proje, kripto para piyasasındaki diğer token’lardan farklı olarak çevre dostu bir hareketin öncüsü olmayı hedefliyor. Misyonu, karbon emisyonlarını azaltmak ve belirli bölgelerde karbondioksitin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini düşürmektir. Geleneksel TukTuk’ların yerine çevre dostu elektrikli araçlar geçerek, yenilenebilir enerji ve blockchain teknolojisinin sunduğu destekle yeni bir dönem başlatabilir.

eTukTuk’un altyapısı, güvenilir kaynakları kullanarak ölçeklenebilirlik, güvenlik ve verimlilik sunuyor. Paylaşım ekonomisi prensiplerine uygun bir yapı oluştururken, temel değerler arasında şeffaflık, dürüstlük ve ekonomik dönüşüm bulunuyor. Elektrikli araçları, çevre dostu coinler arasında öne çıkarken, geleneksel TukTuk’ların çevreye yaydığı zararlı maddelerin miktarını azaltıyor.

Etuktuk’u Ziyaret Edin

TUK token’ları aracılığıyla ekosisteme katkıda bulunma fırsatı sunan eTukTuk, “Power Staking” çerçevesinde pasif gelir elde etme imkanı da sağlıyor. Sürücü ve Yolcu Uygulamaları, ödemeleri TUK token’ları ile yapılmasına imkan tanıyarak kullanıcı deneyimini geliştiriyor ve eTukTuk’un küresel ölçekte ulaşım sektöründe devrim yaratma hedefine katkıda bulunuyor.

Çevresel sorunlara kalıcı çözümler bulma amacıyla yola çıkan eTukTuk, sadece finansal kazanç sağlamak yerine gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmayı hedefliyor. Yüksek potansiyele sahip olan eTukTuk, daha sağlıklı ve yeşil bir gelecek için yatırımcıları projeyi keşfetmeye davet ediyor.

Etuktuk’u Ziyaret Edin

Coinedition


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin