featured

XRP fiyat tahmini: 2024’te XRP fiyatını neler bekliyor? İşte ünlü analistlerin uzun vadeli XRP tahminleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın kripto parası XRP, yılbaşına sayılı günler kala genel piyasa eğilimine meydan okuyarak olağanüstü bir direnç gösterdi ve 0,63 dolar seviyesinin üzerinde yükselişini sürdürdü. Bu fiyat hareketi tokenın son zamanlarda kayda değer bir balina transferi ile desteklendi. 28 Aralık Perşembe günü geniş kripto pazarında dolaşan verilere göre, bir balina tek seferde 39 milyon XRP’yi borsalara kaydırdı ve bu balina hareketi XRP takipçileri arasında spekülatif bir ilgi yarattı.

Dahası küresel piyasa değerine göre en öne çıkan kripto para birimlerinden biri olan XRP’nin, önemli kazanımlar göstermesiyle ortaya çıkan işlemler, token için iyimserliği daha da artırdı. Bununla birlikte kripto para analistleri ve yatırımcılarını önümüzdeki yıl XRP’nin hangi fiyat aralığında işlem göreceğine yönelik tahminleri oluşmaya başladı.

Ünlü analistlerin XRP fiyat tahminleri

Kripto para piyasasında birçok tanınmış amatör analist, XRP fiyatı hakkında farklı direnç seviyelerinden ve fiyat tahminlerinden söz ediyor. Bunlardan biri olan CoinsKid’in geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir X gönderisinde XRP fiyatı için yılbaşından sonra önemli bit toparlanma beklediğini belirti ve 0,699 seviyesine dikkat çekti.

Bununla birlikte iyimser piyasa tahminleri ve uzman görüşleriyle tanınan piyasa analisti JD, XRP için 2017’deki yükselişi hatırlatan potansiyel bir hareket öngörüyor. JD, 2017’deki yüzde 600’lük dikkat çekici yükseliş döngüsüne benzer bir hareket bekliyor ve hemen ardından kripto para piyasasının çalkantılı gidişatı konusunda yatırımcıyı temkinli olmaya çağırıyor.

Genel olarak bakıldığında altcoinin tarihsel performansını tekrarlanacağı beklentisi, fiyatı şekillendirmede önemli bir etki gösterebilir. Popüler kripto para analisti Lark Davis XRP geleceği hakkında olumlu görüşlerini Ripple Labs’in pazar konumunu güçlendirerek stratejik ortaklıklar kurma yolundaki çabaları ile destekliyor. Analist XRP bu boğa piyasası döngüsünde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşacağına işaret ediyor.

Başka bir popüler kripto piyasası analisti olan EGRAG CRYPTO, çok sayıda grafiğin analizine dayanarak altcoin fiyatı için 1,30 – 1,50 dolar arasında kendinden emin bir projeksiyonu destekliyor ve kesin dolar hedeflerini güçlendiriyor.

xrp

Bununla birlikte altcoin, ünlü kripto uzmanı Ali Martinez’in görüşüne göre, son altı aydaki yükselen paralel kanalın orta hattındaki bir reddin ardından ters bir dönüş yapabilir, bir geri çekilme yaşayabilir ve potansiyel olarak 0,55 dolar civarında alt sınıra doğru geri çekilebilir.

SEC davası ve diğer gelişmeler

Altcoinin son yasal zaferlerle işaretlenen dayanıklılığı ve ilk 10 kripto para birimindeki varlığını sürdürmesi, çekiciliğini daha da artırıyor. İrlanda Merkez Bankası’nın Ripple’ı Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı olarak kaydetmesi, İrlanda’daki dijital varlık operasyonları için yeni yollar açıyor.

Ayrıca Ripple ile Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında uzun süredir devam eden yasal savaşın olumlu sonuçlanması, altcoin fiyatını daha da yukarı hatta belki de 1 dolar fiyat işaretinin üzerine çıkarabilir.

Yapay zekanın önümüzdeki yıl için XRP fiyat tahmini

Kripto analiz ve izleme platformu CoinCodex’te kullanılan yapay zeka (AI) algoritmaları, altcoinin gelecekte büyümesini sürdürebileceğini ve fiyatını 1 Ocak 2024 için 0,82 dolar olacağını tahmin ediyor. Yapay zeka XRP fiyatının 1 dolar işaretini aştığında 30 Aralık 2024’e kadar 1,33 doğru bir ilerleme kaydedeceğini öngörüyor.

1 yılık fiyat grafiği / Kaynak: CoinCodex

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT ise altcoin fiyatının 2024’te 1,50 dolar ile 2,50 dolar arasında ilerleyeceğini gösteriyor. Düzenleyici kaygıların ve benimsenmenin beklenenden yavaş olması durumunda ise büyümenin sınırlandırılabileceği ikinci senaryoda 0,80 dolar ile 1,20 dolar arasında tahminlerde bulunuyor.

Güncel XRP fiyat analizi

En son grafik bilgilerine göre XRP tokenın fiyatı hâlâ 1 yılın en yüksek seviyesi olan 0,88 dolar seviyesinin altında işlem görüyor. 1 aylık fiyat grafiği incelendiğinde ise 0,69 dolar desteğini test eden XRP, dalgalı bir seyir izlemesine rağmen toparlanma belirtileri gösteriyor. 28 Aralık Perşembe günü XRP basın saatine göre yüzde 2’lik bir büyüme ile 0,63 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte piyasa hacminde yüzde 25’lik bir yükseliş yaşayarak 1.875.865.242 dolardan işlem görüyor.

XRP 1 günlük fiyat grafiği

Geçen aya göre yüzde 5,16’lık bir kazanç elde eden coin, geçen yıldan bu yana yüzde 71,45’lik yukarı yönlü hareket yaşadı. Piyasa değerine göre 6. sırada olan altcoin işlem hacmine göre 9. sırada yer alıyor.

Analistlerin görüşleri ve yapay zeka tahminlerinin sonucunda önümüzdeki yıl XR’yi hareketli zamanların beklediğini söyleyebiliriz. XRP fiyatıyla birlikte yatırımcı yüksek potansiyeli alternatif tokenlere yöneliyor. Bunlardan biri olan Meme Kombat hızlı büyüyen ön satış seçeneklerinden biri olarak ele alınabilir.

Meme Kombat 5 milyona doğru ilerliyor

Kripto dünyasındaki en popüler 11 meme karakterlerinin savaşmasına dayanan Meme Kombat projesi, iki farklı şekilde kazanç elde etmeye imkan veriyor. Kullanıcılarına eğlenceli bir şekilde bahis yaparak ve staking alternatifleri ile kazanç sağlama olanağı sunuyor ve MK tokeni, ön satışlar sırasında staking yaparak 112 AYP kazanma imkanına da sahip.

Güncel X paylaşımlarına göre 4.9 milyon toplayan Meme Kombat tokeni, toplam arzının yaklaşık yüzde 50’sini ön satışa ayırdı. Ayrıca DEX likiditesinin yüzde 10 kadarını geri alıyor ve geri kalan yüzde 30 ise staking ve savaş ödüllerine dağıtılıyor. Yoğun ilgiyle karşılanan Meme Kombat fiyatı şu anda fiyatı 0,257 dolardan satışa sunuluyor. Büyümeyi sürdüren Meme Kombat yaklaşan yılbaşından önce alınabilecek bir seçenek oluyor.

finbold

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin