featured

Dogecoin (DOGE) balinalarından sürpriz hareket: Fiyat ne kadar büyük bir risk altında?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında en büyük meme coin olan Dogecoin (DOGE) fiyatı, bir düşüş riski ile karşı karşıya. Peki, bu durumda yatırımcılar nasıl bir tutum sergilemeli?

Dogecoin için yapılan zincir üstü analiz, balina yatırımcılarının ticaret faaliyetlerindeki büyük değişimin, son haftalarda gözde meme coin’in fiyatında nasıl %15 oranında bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

Dogecoin’in (DOGE) 27 Aralık Çarşamba günü açılış fiyatı, 0,091 dolar olarak kaydedildi. Bu 11 Aralık’ta kaydedilen aylık zirvesi olan 0,11 dolara göre %15 oranında bir düşüş gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Zincir içi veri eğilimleri, Dogecoin Balina İşlem Sayısının Aralık ortasından bu yana keskin bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Bollinger Bantları ise DOGE boğalarının büyük bir fiyat düşüşünü önlemek için tutulması gereken temel destek seviyelerinin ne olduğunu net bir şekilde vurgulamaktadır.

Gözde meme coin, bugüne 0,091 dolarlık bir fiyatla başladı. Bu beklenmeyen bir şey olduğu için yatırımcılarını şok etse de, asıl merak edilen şey aşağı yönlü hareketin devam edip etmeyeceğidir.. Zincir içi analiz, balina yatırımcılarının ticaret faaliyetlerindeki büyük değişimin son iki hafta içinde nasıl %15’lik bir fiyat düşüşüyle ​​sonuçlandığını ortaya koyuyor.

Dolayısıyla boğaların, aşağı yönlü hareketi durdurmak için yeniden güç toplayarak piyasaya geri dönmeleri gerekiyor.

Dogecoin (DOGE) balinaları ticaret faaliyetlerini %76 azalttı

Aslında gözde meme coin Aralık ayına olumlu bir başlangıç ​​yapmıştı. DOGE, ayın ilk 10 gününde piyasa değerinde 2,6 milyar dolarlık bir artış kaydederek meme coin piyasasına liderlik etmişti. Ancak 11 Aralık’ta 30 günlük zirve fiyatı olan 0,11 dolara ulaştığında yükseliş momentumu önemli ölçüde azaldı. Bugün ise grafiklerin kırmızıya dönmesiyle birlikte ayıların yeniden fiyat hareketinin kontrolünü ele geçirdiği kanıtlanmış oldu.

İlginçtir ki zincir üstü veri eğilimlerine ilişkin derinlemesine bir analiz, kripto balinaları arasında Dogecoin talebinde keskin bir düşüş olduğunu ortaya koyuyor.

Aşağıdaki Santiment grafiği, Dogecoin’in 6 Aralık’ta 120 balina işlemiyle aylık zirvesine ulaştığına gösteriyor. Ancak o zamandan beri bu veride keskin bir düşüş yaşandı ve 26 Aralık tarihinde yalnızca 24 balina işlemi kaydedildi.

Dogecoin (DOGE)

Balina İşlem Sayısı, günlük 100,000 doları aşan işlem sayısını takip eder. Bu aslında büyük yatırımcıların ticaret faaliyetlerindeki gerçek zamanlı değişiklikleri izlemek için bir vekil görevi görüyor.

Yukarıda da görüldüğü gibi Balina İşlemi sayısındaki düşüş genellikle kripto para biriminin fiyatını olumsuz etkiler. Bu, son 20 işlem gününde büyük yatırımcılar arasında artan düşüş eğilimini ve Dogecoin’e olan talebin düşük olduğunu gösteriyor.

Fiyat hareketi ile doğrudan korelasyona bakıldığında, balina talebindeki bu %76’lık düşüş, DOGE fiyatının 11 Aralık tarihindeki yerel zirvesinden %15 oranında bir düşüş yaşamasının arkasındaki önemli bir faktör gibi görünüyor.

Dogecoin fiyat tahmini: 0,07 dolara bir düşüş yaşanabilir mi?

Zincir içi perspektiften bakıldığında, balina işlemlerinde önemli bir artış olmadığı sürece DOGE fiyatı daha da aşağı yönlü bir risk altında olmaya devam edecek.

Günlük zaman dilimindeki Bollinger Bandı teknik göstergesi de bu düşüş eğilimini doğruluyor. Şu anda DOGE fiyatının 0,093 dolar civarında işlem görmesi nedeniyle orta bandın (SMA) 0,95 dolar seviyesinin altına düştüğü görülüyor. Bu hizalanma genellikle artan bir düşüş momentumuna işaret eder. Bu yüzden teknik göstergelerin de ayıların lehine olması sebebiyle fiyatta biraz daha düşüş yaşanabilir.

Özellikle boğaların 0,07 dolardaki DOGE fiyat tahminini doğrulaması için öncelikle alt Bollinger Bandı etrafındaki destek satın alma duvarını 0,084 dolara sabitlemeleri gerekiyor.

Kripto para piyasası doğası gereği yüksek volatiliteye sahiptir. Dolayısıyla yüksek risk içeren bir yatırım şeklidir ve ilgilenenlerin yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktarla işlem yapmaları tavsiye edilir. Her gün gelişen ve büyüyen kripto piyasasında meme coin’ler dikkat çekmeye devam ediyor. Eğer siz yeni bir proje arıyorsanız, şu anda ön satış aşamasında olan ve kripto piyasasında alternatif bir meme coin olan Meme Kombat projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

İlgi çeken içeriği ile alternatif bir meme coin: Meme Kombat

Kripto dünyasının dikkat çeken yeni oyuncularından biri olan Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine kreatif bir alternatif sunarak öne çıkıyor. Bu inovatif proje, kripto para piyasasındaki dalgalanmalara karşı benzersiz bir yaklaşım sunuyor.

Meme Kombat

Ethereum tabanlı Meme Kombat, token sahiplerine $MK stake ederek %112 APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) sunuyor. Ayrıca, kullanıcılara projeye katıldıktan sonra eğlenceli oyunlar oynama fırsatı tanıyor.

Oyunun merkezinde yer alan Savaş Arenası (Battle Arena) adlı alanında, farklı meme coin’leri temsil eden karakterlerle diğer oyunculara veya sisteme karşı mücadele edebilirsiniz. Blockchain teknolojisi sayesinde oyun son derece şeffaf ve güvenilir bir şekilde işliyor, bu da yatırımcıların projeye güvenle dahil olabilecekleri anlamına geliyor. Projenin arkasındaki ekip, oyunun uzun vadeli bir perspektife sahip olmasını amaçlayarak sürekli olarak yeni karakterler ve oyun modları geliştirmeye devam ediyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahiptir ve bunun yarısı, yani 6 milyonu ön satışa sunulmuştur. Her ön satış turunda token fiyatı 1,667 dolar olacak şekilde belirlenen üst limit ise 10 milyon dolardır.

Ön satış dışında toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrılmış durumdadır. Geri kalan %10’u DEX likiditesi ve diğer %10’u topluluk ödüllerinde kullanılacaktır.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Yatırımcı ilgisi oldukça yüksek, çünkü ön satışın başlamasından sadece birkaç saat sonra proje 50,000 dolar toplamayı başardı. Eğer siz de bu alternatif projenin bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ön satışa katılabilirsiniz.

FxEmpire


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin