featured

XRP fiyat analizi: Yeni iş birlikler XRP fiyatını 1 dolara çıkarabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası yükselirken yasal çekişmelerin ortasında zor dönemler geçiren XRP, yavaş ama istikrarlı bir büyüme sergiliyor. Altcoin, son bir buçuk haftadır dalgalı bir seyir izleyerek 0,5327 dolardan 0,6700 dolara ulaştı. Özellikle son 24 saat içinde önce önemli bir yükselişin ardından bir düşüş gören coin, durgun bir süreçten sonra hem yatırımcının hem de analistlerin yeniden dikkatini çekti. Ayrıca işlem hacmi yüzde 100’ün üzerinde artarak yeniden ilgi odağı hâline gelen XRP coin ile ilgili iyimser tahminler ortaya çıkıyor. Ek olarak bankalar arası likidite için XRP kullanımı ve yanma oranındaki artış fiyat üzerinde yaklaşan bir kırılma için önemli sayılıyor.

XRP token yakma haberleri ve ani fiyat artışı

Bitcoin öncülüğünde yükselen kripto para piyasasında altcoinler ve meme coinler önemli fiyat artışları yaşarken XRP daha temkinli bir şekilde ilerledi. CoinMarketCap verilerine göre son bir haftadır yüzde 15 değer kazanan varlık günün erken işlem saatlerinde yaklaşık 0,67 dolar seviyesine ulaşarak etkileyici bir yükseliş sergiledi. Bu ani yükselişin arkasında ise token yakma haberlerinin olduğunu düşünülüyor. 2 Mart’tan bu fiyatta yaşanan dalgalanmaların arasında ortalama günlük yakım işleminin 3000 tokenin üzerinde olduğu açıklandı.

xrp

Ek olarak geçtiğimiz ocak ayında XRP fiyatının yükselmesi sırasında 7.609 token yakılmıştı. Bununla birlikte yakın zamanda gerçekleşen yakma etkinlikleri ile birlikte 16.178 milyon değerinde XRP tokeni dolaşımdan çekilerek fiyatta yükselişleri tetikledi.

Stratejik iş birlikleri ile işlem hacmi yükseliyor!

XRP yakma işlemi ile önemli bir fiyat artışı yaşadı ve ardından işlem hacminde önemli bir yükseliş gösterdi. Altcoinin son 24 saat içinde işlem hacmi yüzde 43’ün üzerinde arttı. Bu artışla birlikte 3,9 milyara ulaşan işlem hacmi yatırımcının güncel verilere göre varlığa ilgisinin arttığını göstertiyor. Aynı zamanda gün içindeki dalgalı bir seyir izleyerek yeniden 0,66 dolar seviyesine yaklaşan XRP coin, web3 geliştiricileri ile önemli iş birliklerine imza attı. Ripple ile Alexar Foundation ortaklığı sayesinde DeFi ağında sorunsuz bir çalışma sergileyecek olan bu gelişme, XRP Ledger (XRPL) ağı için zahmetsiz kullanım sağlayacak.

Bu gelişmelere ek olarak Ripple CEO’su yakın bir tarihte CNBC’de altcoinin uzun vadeli uygulanabilirliğine ilişkin açıklamada bulundu. CEO bankalar arasındaki likidite ihtiyaçlarını karşılamak için XRP kullanıldığını onayladı ve bu haber ile altcoine duyulan güven bir kez daha tazelendi.

 XRP fiyatı teknik analiz: Altcoin 1 dolara ulaşabilecek mi?

Mevcut fiyat grafiğinde önemli bir noktada olan XRP fiyatı, bir dalgalanma sonrası 0,67 dolar seviyesinde dirençle karşılaştı. Bu seviye varlığın 0,7 doları aşması ve 1 dolara ulaşması için geçmesi gereken kritik bir nokta oldu. Boğaların hakimiyeti koruması hâlinde bir süre yatay seyrettikten sonra yükselişe geçebilecek olan XRP değerinde satın alma baskısı oluşmazsa varlığın aşağı yönlü bir seyir izleyebilir. Potansiyel bir gerilemede fiyat 0,55 dolardan 0,53 dolar arasında düşebilir. Bu bir güven kaybının oluşmasına da neden olabilir.

1 haftalık XRP fiyat grafiği

XRP’ye ait teknik göstergelere bakıldığında ilerleyen süreçte fiyat hareketini belirlemeye yardımcı olan hareketli ortalamalar ve osilatörler varlığın bir yükselen trend içinde olduğunu gösteriyor. Satın alma baskısına doğru eğilen çizgiler ile birlikte Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı alım bölgesini işaret ediyor.

Ek olarak güçlü hacim desteği ile 50 günlük EMA göstergeleri 0,069 dolar seviyesini işaret ediyor. Altcoin bu fiyata ulaşırsa yeni bir yükseliş momentumu başlatabilir ve kısa sürede 0,7 dolar seviyesini görebilir. Makro ve mikro piyasa hareketleri ile birlikte yakından takip edilen XRP fiyat hareketi merakla beklenirken yeni çıkan tokenler de yatırımcı arasında heyecan yaratıyor. Özellikle sürdürülebilirliğe vurgu yapan eTukTuk token, uzun vadeli yatırım seçeneklerinden biri olarak ele alınıyor.

Sürdürülebilir bir proje: eTukTuk

Çevreci ulaşım çözümleri için geliştirilen eTukTuk tokeni, gerçek dünyada faydalı projelerden biridir. Akıllı şehirler için enerji tasarruflu üç tekerli araçlar üreterek çalışmalarını sürdürür. Ayrıca bu araçlara yönelik akıllı teknolojiler ile desteklenmiş blockchain destekli şarj istasyonları inşa eder. Proje bu özellikleri sayesinde tasarruflu ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışır. Ek olarak eTukTuk coin projesi, çevre dostu yenilikleri yapay zeka entegrasyonu ile destekleyerek devamlı gelişen bir altyapıya sahiptir.  Araç bakımından şarj istasyonuna kadar her alanda rol oynayan token şu anda ön satış aşamasında ve hızla büyüyecek projelerden biri olarak ele alınıyor.

 

eTukTuk projesi aynı zamanda bir meme token olduğu için oyna kazan oyunu şeklinde hazırlanmıştır. Sri Lanka sokaklarında hıza dayalı bir taksi oyunu olan oyunda hızlı olan yarışmacılar kazanır ve bu şekilde yeni şehirlerin kilidini açarak token alma şansı yakalar. Son olarak TUK tokeni şu anda 0.02775 dolardan satışa sunulur ve listelenmeden sonra varlık yeniden fiyat artışına gidecektir. Fiyat artışından önce uygun rakamlara tokeni almak için resmi web sitesini ziyaret etmek gerekir. BNB, ETH ve USDT ile ödeme yaparak tokeni almak mümkündür.

eTukTuk’u ziyaret edin

timestabloid

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin