featured

Meme coin liderlik savaşı: BONK rakiplerini geride bırakırken satın almak için doğru bir zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde meme coin’lerden bir tanesi olan BONK, rakiplerini birer birer geride bırakarak zirveye doğru tırmanıyor. Piyasa değerinde ALGO ve BSV token’larını geçerek, kripto para birimleri arasındaki konumunu sağlamlaştıran BONK, son zamanlardaki fiyat performansı ile de yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Şimdi ise asıl merak edilen şey, fiyatın yükseliş rallisine devam edip edemeyeceği. İşte cevabı…

Son haftalarda adeta hız treninde gibi bir fiyat performansı gösteren BONK, piyasa değeri açısından yükselerek beklentilere meydan okumayı başardı.

Sadece son 24 saat içinde BONK, %55,38 oranında değer kazanarak grafiklerini yeşile boyadı. Kısa süre içinde bu kadar fazla değer kazanması, meme coin’lerin değişken doğasının da altını çizmektedir.

BONK fiyat analizi: Sıradaki hareket hangi yönde olacak?

Gözde meme coin’in son zamanlardaki fiyat performansı oldukça dikkat çekici. Token’ın meme coin piyasasındaki yerini sağlamlaştırmak için büyük çaba gösterdiği söylenebilir. Geçmiş performans incelendiğinde bazı seviyeler göze çarpıyor. Bunlardan bir tanesi 0,00001788 dolar seviyesinde bulunan kritik direnç noktası oldu. BONK fiyatının bu direnci başarılı bir şekilde kırmasının ardından fiyatın neredeyse iki katına çıkarak 0,00003423 dolara dokunduğu görülüyor.

Ancak daha sonra fiyat, 0,00002596 dolar seviyesinde bir direnç noktası ile daha karşılaştı. Bu direnç, fiyattaki yükselişi durdurdu ve gelecekte bir düzeltme gerçekleşmesine sebep olabilir. Hatta bu seviye, önümüzdeki dönemlerde daha fazla önem kazanabilir ve BONK fiyatının yönüne karar vermesine büyük rol oynayabilir.

Teknik göstergeler, fiyat üzerindeki potansiyel etkinin anlaşılmasına yardımcı olur. BONK teknik göstergelerinin genellikle boğaların lehine olduğu görülüyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 76,58 seviyesinde bulunuyor. Bu da token’ın aşırı alım bölgesinde olduğunu vurgularken bir alarm görevi de görmektedir.

meme coin BONK fiyat tahmini

Çünkü bu durum, fiyat için olumlu bir yüksek momentuma işaret etse de aynı zamanda potansiyel bir düzeltmeyi de ima ettiğinden dikkatli olunması gerekiyor.

Buna karşılık Chaikin Para Akışı (CMF) de bu yazının yazıldığı sırada 0,06 seviyesinde bulunuyor. Bu da bu da zayıf alım baskısının sinyalini verdiği anlamına gelmektedir.

Düşük bir CMF fiyatı olumsuz etkileyebilir ancak stratejik yatırımcılar bunu pazara girme fırsatı olarak da değerlendirebilir.

Yatırımcı ilgisi yüksek

BONK fiyatındaki ani yükselişi, meme coin’e olan genel ilginin önemli bir artışa tanık olduğu sosyal medya platformlarında da gözden kaçmadı.

Sosyal medya platformlarındaki ilgideki bu artış, meme coin’in fiyatını olumlu yönde etkileyebilir. Çünkü bu, daha fazla yatırımcının BONK piyasasına girmesine neden olabilir.

Ancak Ağırlıklı Duygu’ya yansıyan ilk coşku, azalma işaretleri gösteriyor. Duyarlılıktaki bir düşüş potansiyel olarak meme coin’e zarar verebilir ve bu da topluluk algısında bir değişime işaret edebilir.

BONK fiyatındaki artan oynaklık da dikkat çeken bir diğer husustur.

Daha yüksek volatilite alım satım fırsatları sunabilirken aynı zamanda keskin fiyat dalgalanmaları öngörülemeyen sonuçlara yol açabileceğinden yatırımcılar için riskler de doğurur. Dolayısıyla yatırımcılar, kripto para piyasasında herhangi bir işlem yaparken doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu nedenle yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktarla giriş yapmayı unutmamalıdır.

Fiyattaki artışa rağmen yatırımcı davranışları incelendiğinde, BONK’a karşı nispeten yüksek short pozisyonların devam etmesi, piyasanın bir bölümünün gözde meme coin’e yönelik beklentilerde düşüş eğilimini sürdürdüğünü gösterdi.

Bu kalıcı düşüş hissi gelecekteki fiyat hareketlerini etkileyebilir.

Kripto para piyasası her gün büyüyen ve gelişen bir sektördür. Zamanlamanın kritik bir öneme sahip olduğunu bilen yatırımcılar, 2024 yılında yeni çıkan yeni projelerin ön satışlarını yakından takip etmektedir. Ancak önemli olan bu projeler içinden doğru ve yüksek potansiyelli olanı seçebilmektir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz, kripto piyasasının en yeni projelerinden bir tanesi olan Green Bitcoin projesini henüz ön satış aşamasındayken satın alabilirsiniz. Peki, Green Bitcoin nedir ve ne gibi avantajları vardır?

Green Bitcoin: Kripto piyasasının en yeni oyna kazan projesi

Green Bitcoin, kripto dünyasının son gözdesi olarak öne çıkıyor. Bu proje, yatırımcıların Bitcoin’in fiyatını tahmin ederek token’larını stake etmelerine imkan tanıyan bir protokol olan Stake-to-Predict’i benimsemiştir. Ayrıca, doğru tahminlerde bulunan yatırımcıları GBTC token’ları kazanmaya teşvik eden Predict-to-Earn protokolüyle de dikkat çekmektedir.

Green Bitcoin Satın Al

Green Bitcoin ile Bitcoin arasında önemli benzerlikler bulunmaktadır. Örneğin, Green Bitcoin’in toplam arzı 21 milyon token ile sınırlıdır ki bu, Bitcoin’in toplam arzıyla paralellik gösterir. Ayrıca, “Green” adının seçilmesi, projenin çevreci bir kripto girişimi olduğunu vurgulamaktadır. Green Bitcoin, Ethereum altyapısında bir ERC20 token’ıdır ve fiyat tahmin oyunuyla ödüllerin hesaplanma süresi Bitcoin’in blok kazılma süresine dayanmaktadır, yani her 10 dakikada bir ödüller hesaplanır. GBTC tokenları, ön satış aşamasının tamamlanmasının ardından borsalarda listelenerek kullanıma sunulacaktır. Peki, projenin sunduğu tahmin oyunu nasıl oynanır?

İlk olarak, yatırımcılar GBTC tokenlarını kullanarak Bitcoin’in ertesi günkü fiyatı için bir tahmin yaparlar. Tahmin edilen gün, 24 saatlik bir süre içinde 10 dakikalık aralıklara bölünür ki bu, Bitcoin madenciliğine bir göndermedir. Her 10 dakikada bir, yatırımcının tahmini doğru çıkarsa, yani “green zone”da kalırsa, kullanıcılar ödül kazanır. Kazanılan ödüller gün sonunda toplanır ve ertesi gün katılan kullanıcılara dağıtılır. Son aşamada, ödüller, katılan kullanıcıların yatırdığı token miktarına ve doğru tahminin “green zone”da ne kadar süre kaldığına bağlı olarak orantılı bir şekilde dağıtılır.

Green Bitcoin’in teknik ekibi tarafından paylaşılan dokümana göre, 21 milyonluk token arzının %27,5’i staking ödülleri olarak ayrılmıştır ve bu ödüllerin tamamı 2025 yılının sonuna kadar dağıtılacaktır.

Green Bitcoin Satın Al

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin