featured

XRP balinalarından büyük hamle: 75 milyonluk transfer, XRP fiyatını nasıl etkiledi? İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blok zincir analiz firması Whale Alert tarafından sağlanan son verilere göre kısa süre önce 75 milyon değerinde XRP tokeni transfer edildi. Üç farklı işlemle gerçekleştirilen transfer, kripto piyasasında büyük yankı uyandırırken XRP fiyatında önemli bir toparlanma sağladı. Son birkaç gündür düşüş eğiliminde olan altcoinin fiyatı, son 24 saat içinde yüzde 3,5 yükseldi. Yukarı yönlü bir ivmeyle 0,65 dolar seviyesine ulaşan ve bu bölgeden düşüşe geçen altcoin, günün erken işlem saatlerinden itibaren dalgalı bir seyir izliyor.

XRP balinaları, fiyatı harekete geçirdi!

Ripple Labs destekli kripto para birimi XRP, geçen boğa koşusunun ardından bir düşüş eğilimi gösterdi ve son 7 gündür kritik destek bölgesi 0,62 doların altında işlem gördü. Bu zaman zarfında 0,57 dolara kadar düşen altcoin, 22 Mart Cuma günkü transferlerin ardından yeniden ilgi odağı haline geldi ve yükselişe geçti.

Fiyat üzerinde spekülatif etkiler yaratan balina işlemleri, CEX ile 2017’de kurulan Güney Koreli kripto borsası Upbit arasında gerçekleşti. 30 milyon token, 22 milyon token ve 23 milyon XRP token olmak üzere üç farklı işlem şeklinde bilinmeyen bir adresten farklı bir adrese transfer yapıldı. Bu işlemler sırasında XRP tokenleri, Bitstamp ve Bitso’ya kaydırıldı. r3ow etiketiyle gerçekleştirilen işlem sonrasında tokenler farklı hedeflere hızlı bir şekilde dağıtıldı. Bu transfer sonrasında XRP, Upbit borsasında en büyük üçüncü varlık hâline geldi.

Bu multi milyonluk token transferlerinin hangi amaçlarla yapıldığı bilinmese de işlem altcoinin fiyatı üzerinde olumlu bir etki yarattı ve uzun bir süredir karışık seyreden altcoin düşüş eğiliminden çıkarak yükselişe geçti.

XRP fiyat analizi: Altcoin toparlanmaya başlıyor

Bir süredir karışık seyreden token, son 7 günde bir miktar toparlanma göstererek 0,57 dolar ile 0,66 dolar arasında dalgalı bir hareket izledi. Son balına transferlerinin arsından ise işlem hacminde yüzde 7,7’lik bir artış görüldü ve mevcut gidişattaki gerilemeyi bir miktar topalardı. Özellikle genel kripto para piyasasındaki düşüş eğilimine göre dengeli bir seyir izlemeyi başaran XRP token, kripto türev veri para analizi platformu Coinglass verilerine göre fonlama oranında da bir yükseliş yaşadı. %0,03 olduğu açıklanan orana göre yeni para girişi ve artan işlem hacmine göre varlığın daha fazla yatırımcı çekebileceği düşünülüyor.

XRP
XRP teknik fiyat grafiği

Güncel XRP fiyatına bakıldığında varlık bu yazının yazıldığı sırada 0,6222 dolardan işlem görüyor ve yaklaşık yüzde 0,6’lik bir büyüme kaydetti. İşlem hacmi yüzde 6 arttı ve 2,715,751,821 dolar oldu. Teknik verilere göre ise satın alma bölgesinde yer alan coin, Upbit işlemlerinin ardından artan ilgi ve faaliyet ile 1 dolarlık kısa vadeli hedefine doğru ilerliyor.

Hızlı bir fiyat artışından sonra değerini korumaya çalışan XRP coinin fiyat tahminleri yaklaşan halving etkinliği ile olumlu yönde. Çünkü yaklaşan Bitcoin halving etkinliğinin altcoin piyasasında yükseliş ivmesinin tetiklemesi bekleniyor. Ayrıca bu etkinlik madencilik alanında da yenilikçi projelerin ortaya çıkmasına ve büyümesine ortam hazırlayabilir. Bu projelerden biri olan Bitcoin Minetrix, yeni çıkan ve lansman sonrası Binance’de listelenecek yeni varlıklardan biri.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

BTC madenciliğini bulut platforma taşıyan ve böylece geleneksel madencilikteki tekelleşme sorununa karşı şeffaf ve güvenli bir kullanım sunan Bitcoin Minetrix projesi, henüz ön satış aşamasında ve düşük fiyatlar ile satın alınabiliyor. Güncel satış fiyatı 0.0142 dolar olan ve yeni bir etaba geçtiğinde fiyat artışına gidecek olan token, resmi web sitesi üzerinden ETH ve USDT gibi yaygın araçlar ile satın alınabilir.

coingape

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin