featured

BONK vs SMOG: Solana meme coin’lerinden hangisi daha iyi performans gösterecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki meme coin’lerden bir tanesi olan BONK, yatırımcı ilgisinde bir düşüş yaşıyor. Şu anda BONK’un açık pozisyonları son bir ayın en düşük seviyesinde bulunuyor. Ayrıca temel teknik göstergeler fiyatın daha da düşebileceğine işaret ediyor. Peki, meme coin piyasasına olan ilgi yeniden ne zaman yükselişe geçecek?

Köpek temalı ve Solana tabanlı bir meme coin olan BONK, açık pozisyonların son 30 günün en düşük seviyesine dokunmasının ardından geçtiğimiz hafta %29 oranında bir fiyat düşüşü kaydetti.

SMOG yatırımcısı ilgisi ne durumda?

Solana ekosisteminin bir başka meme coin’i olan SMOG ise daha fazla yatırımcının dikkatini çekiyor. Solana’daki en büyük airdropa ev sahipliği yapan SMOG Token, son 1 ayda %178 oranında bir yükseliş kaydetti. Bu olumlu fiyat hareketine rağmen hâlâ düşük bir fiyata sahip olduğu için iyi bir alım fırsatı sunmaktadır.

Geleneksel bir ön satış yerine büyük bir airdropu tercih eden SMOG, sağladığı yüksek yıllık getiriler ile de dikkat çekiyor. Toplamda 1,4 milyar dolarlık bir arza sahip olan benzersiz meme coin projesi, bu tokenları adil lansman, cazip airdrop ve garantili likidite alanlarında dağıtarak kullanacak. Fiyatın borsalarda listelenmesinin ardından istikrar kazanması ve kayda değer yükselişler yaşaması bekleniyor.

SMOG Token, 7 Şubat tarihinde piyasa sürülmesinden yalnızca 24 saat sonra büyük bir yükseliş kaydederek yüksek potansiyele sahip olduğunu gösterdi. SMOG, bu yazının yazıldığı sırada ise 0,1837 dolar civarında işlem görüyor. Peki SMOG nasıl satın alınır? Satın alma işlemleri Jüpiter borsası üzerinden Phantom Wallet veya Trust Wallet cüzdanları aracılığı ile gerçekleştirilebilir.

SMOG Tokenı Ziyaret Edin

BONK fiyatı için sırada ne var?

CoinMarketCap verilerine göre meme coin, bu yazının yazıldığı sırada 0,0000233 dolar civarında işlem görüyor. Düşüş yönlü son fiyat performansının ardından, son yedi gün içinde en çok kayıp yaşayan kripto para birimlerinden bir tanesi oldu.

Aşağı yönlü hareketin nedenlerinden bir tanesi, yatırımcı ilgisinin azalmasıyla açık pozisyonların bir ay içindeki en düşük seviyeye gerilemesidir. Coinglass verilerine göre BONK’un açık pozisyonları 5 Mart tarihinden bu yana %60’lık bir düşüş yaşadı.

BONK vs SMOG

Geçtiğimiz hafta, meme coin piyasası etrafındaki heyecanın azalmasıyla fiyatlarda da gözle görülür düşüşler yaşandı. BONK’un ağırlıklı hissiyatı da 16 Mart tarihinde negatife döndü ve o zamandan beri sıfırın altında.

Ağırlıklı hissiyatın negatif olması, piyasa katılımcıları arasında hâkim olan düşüş eğilimine işaret eder. Bu da fiyatların aşağı yönlü harekete devam edebileceği anlamına gelir.

Ayrıca gözde meme coin’in mevcut teknik göstergeleri de düşüş yönlü fiyat tahminini doğrulamaktadır. Örneğin meme coinin 24 saatlik grafiğinde Aroon Down Line %85,71’iydi.

Bu gösterge, bir kripto para biriminin fiyat hareketindeki trend gücünü ve potansiyel trend dönüş noktalarını belirlemek için kullanılır. Aroon Down çizgisinin 100’e yakın olması, piyasadaki düşüş eğiliminin güçlü olduğunu gösterirken, en düşük seviyeye yakın zamanda dokunulduğunu gösterir.

Ayrıca BONK’un Chaikin Para Akışı (CMF) şu anda -0,03 seviyesinde bulunuyor. Sıfırın altındaki CMF değeri piyasadaki zayıflığın işaretidir. Likidite akışında bir düşüş olduğunu ve genellikle değerdeki sürekli düşüş anlamına gelir.

Ek olarak, gözde meme coin’in Göreceli Güç Endeksi (RSI), spot piyasa katılımcıları arasındaki talebin azaldığını gösteriyor. RSI göstergesi 48,04 işaretinde ve bu da yatırımcıların daha fazla token satın almak yerine satış yapmayı tercih ettiklerinin sinyalini verir.

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin