Worldcoin, Fransız düzenleyiciler tarafından soruşturma altına alındı!
Worldcoin, Fransız düzenleyiciler tarafından soruşturma altına alındı!

Worldcoin, Fransız düzenleyiciler tarafından soruşturma altına alındı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni başlatılan biyometrik proje Worldcoin, Fransız yetkililerin soruşturmasına maruz kalarak sarsıntılı bir başlangıç ​​yaşıyor.

Fransız düzenleyiciler, ChatGPT’nin ortak kurucusu Sam Altman tarafından öncülendirilen dijital kimlik platformu Worldcoin (WLD) hakkında bir soruşturma başlattı. Soruşturma, Worldcoin projesinin biyometrik veri toplama konusunda artan endişelerin ortasında gerçekleşti.

Worldcoin soruşturmasının kapsamı

Worldcoin, bireyleri doğrulamak ve yetkilendirmek için özellikle iris taramalarını kullanan dijital bir kimlik platformu oluşturma hedefine sahip iddialı bir vizyona sahiptir. Worldcoin, yüz taraması yapılarak biyometrik verilerin yakalanabileceği dünya çapında kayıt siteleri kurmuştur.

Bireyler, küresel bir “küre” tarafından taranarak yaklaşık ve özel olarak iris tanıma için biyometrik verileri yakalatabilirler. Bu biyometrik bilgiler, kullanıcılara ücretsiz kripto para ve hizmetlere erişim sağlamak için dijital kimlikler oluşturmak için kullanılır.

Worldcoin’ün yaklaşımı bazılarına umut vaat ediyor gibi görünse de, ciddi gizlilik ve etik endişeleri de beraberinde getiriyor. Fransa’nın gizlilik denetim organı CNIL, Reuters raporunda yaklaşımın “sorgulanabilir göründüğünü ve biyometrik verilerin saklanma koşullarının da öyle olduğunu” belirtti.

CNIL, soruşturmayı başlattığını ve daha sonra durumun incelemesi için yetkinliğin Almanya’daki Bavyera eyalet otoritesine ait olduğunu keşfetti. O zamandan beri Bavyera yetkilileri soruşturmanın başını çekiyor ve CNIL de yardımcı oluyor. Soruşturmalar devam ederken Worldcoin henüz medya taleplerine yanıt vermedi.

Düzenleyicilerin açıklamaları, biyometrik verilerin yanlış kullanımı potansiyel riskleri hakkındaki daha geniş endişelerle uyumludur. İngiltere’nin veri düzenleyicisi, Worldcoin’in lansmanından sonra soruşturma başlatacağını duyurdu.

Benzer şekilde, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin de potansiyel sistem istismarı ve gizlilik sorunları konusunda endişeleri vurguladı.

Gizlilik ve güvenlik tedbirleri

Worldcoin’in biyometrik veri toplama uygulamalarına yönelik devam eden soruşturma, dijital çağda gizlilik ve veri korumasının önemini vurguluyor.

Worldcoin’in güven ve inanılırlık kazanması için kullanıcı gizliliğini ve veri güvenliğini korumaya yönelik bir taahhüt göstermesi gerekmektedir. Güçlü şifreleme protokolleri, düzenli güvenlik denetimleri ve veri koruma mekanizmalarının uygulanması, küre tarafından toplanan biyometrik verileri korumak için hayati öneme sahiptir.

Ayrıca, Worldcoin, uzun süreli veri depolamasına ilişkin riskleri en aza indirmek için veri saklama ve silme konusunda açık politikalar belirlemelidir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin