Ethereum fiyat analizi: 2.000 doları aşacak mı, yoksa daha fazla düşüşle mi karşılaşacak?
Ethereum fiyat analizi: 2.000 doları aşacak mı, yoksa daha fazla düşüşle mi karşılaşacak?

Ethereum fiyat analizi: 2.000 doları aşacak mı, yoksa daha fazla düşüşle mi karşılaşacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son zamanlarda yatırımcılar Ethereum (ETH) ve Bitcoin’a (BTC) odaklanmayı bıraksalar da, ETH nihayetinde herhangi bir boğa deseninin işaretini kaybetmek üzereydi. Son zamanlarda, bu alternatif kripto para birimi 1.860 dolar civarında dalgalanıyor – tam 7 gün önce olduğu gibi.

Ethereum‘un en büyük endişesi, 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmak değil, 1.800 doları koruma potansiyelini yitirmesi olabilir. Ancak, kripto piyasa değeri düşüşünden toparlanırsa, ETH 2.000 doları aşabilir ve belki de üzerine çıkabilir.

Ethereum kritik seviyeden reddedildi

4 saatlik grafikten görüldüğü üzere, ETH’nin 1.900 doların üzerine çıkma çabası 1.898 dolar seviyesinde ezici bir reddedilme ile karşılaştı.

1.800 dolar yakından izlenirken, ETH yaklaşık 1.890 dolarlık kritik bir dirençle karşı karşıya. Son piyasa hareketleri, direncin momentumunu kaybetmediğini ve ETH’yi 1.870 doların altına ittiğini gösteriyor.

Daha önce alıcılar fiyatı 1.846 dolara çıkarmaya çalıştılar, ancak bu deneme sürdürülebilir bir yükseliş getirmedi.

Ayrıca, Para Akışı Endeksi (MFI) keskin bir şekilde 31.58’e düştü. Piyasa duyarlılığını ölçen MFI, belirli bir süre içinde bir varlığa giren likidite akışını ölçer. 80’in üzerinde bir MFI okuması aşırı alım koşullarını gösterirken, 20 veya altında olması aşırı satım durumunu işaret eder. Dolayısıyla, mevcut durum, piyasanın birçok satıcıya ev sahipliği yaptığını gösterir.

Ayrıca, MFI önceki düşük seviyenin altına düşerken Ethereum daha yüksek bir zirve yapmadı. Eğer bu trend devam ederse, satış sinyali tetiklenebilir.

Hafif boğa eğilimi yeterli olmayabilir

Ancak ayı deseninin onaylanmadan önce diğer göstergelerin de incelenmesi gerekmektedir. Coinglass verilerine göre, ETH Açık İlgi 205.25 milyon dolara düşmüştü.

Açık ilgi azaldığında, piyasanın likide olduğu ve yatırımcıların yakında panik satışına yaklaşabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, finansman oranının negatif bölgeye düşmekten kaçındığı görülmektedir.

0.0045 olan finansman oranı, hafif bir boğa eğilimi olduğunu düşündürebilir. Ancak finansman oranının aksine, Kümülatif Hacim Delta (CVD) negatif bölgeye geçiş yaptı.

CVD, hacme bakarak piyasa alış ve satış emirlerini karşılaştırır. Bu nedenle, CVD durumu, ortalama piyasa davranışının agresif satışa doğru eğilimli olduğu anlamına gelir.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin