Winklevoss kardeşler, altı adet stabilcoin patenti aldı
Winklevoss kardeşler, altı adet stabilcoin patenti aldı

Winklevoss kardeşler, altı adet stabilcoin patenti aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yapılan başvurulara göre, Gemini kripto para borsasının kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss, stabilcoin’lerle ilgili altı tane patent aldı.

Winklevoss kardeşlerin aldığı patentlerde yer alan detaylar

Patentlerin üçü, halka açık bir Blockchain tabanlı stabilcoinin tedarikini değiştirmek için bir dizi sistemi açıklıyor. İlk patent, borsalar veya bankalar gibi güvenilir üçüncü tarafların talep üzerine de varlığı nasıl oluşturabileceğini ortaya koyuyor.

Patentlerin ikisi (listedeki üçüncü ve altıncı) halka açık bir Blockchain üzerinde bir stabilcoin oluşturmak için oluşturulan bir sistemi ifade ediyor. Üçüncü patent, ayrıca akıllı sözleşmelerle yürütülen finansal işlemlerde destekli stabilcoinlerin teminat olarak kullanılabileceğini öne sürüyor.

23 Nisan 2018’de dosyalanan dördüncü patent ise menkul kıymetler ve bir Blockchain’e bağlı diğer finansal araçlar için temettü ödemek adına sabit değerli bir dijital varlığın kullanılması ile ilgili.

Büyük şirketler kripto para patentleri alıyor

Kripto para birimi alanı olgunlaştıkça ve gerçek potansiyeli ortaya çıktıkça, büyük şirketlerin ilgisini çekiyor ve pek çok patente konu oluyor. Teknoloji devi IBM de çevrimdışı bir işlemi kaydetmek için tasarlanmış bir “kendini tanıyan token” geliştirme patenti almıştı.

Büyük kripto borsası Coinbase’in CEO’su Brian Amstrong’un, kullanıcıların Bitcoin‘i e-posta yoluyla işlemesine izin veren bir sistemin patentini aldığı biliniyor.

Walton Bilgi Sistemleri Profesörü ve Arkansas Üniversitesi Blockchain Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Mary Lacity kısa süre önce ABD ve Çin’in şu anda Blockchain endüstrisinde egemenlik için mücadele ettiğini açıklamıştı.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin