Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F
Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F

Koronavirüs, Bitcoin piyasalarını nasıl etkiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Asya-Pasifik bölgesindeki büyük borsalar 2015 yılındaki özkaynak patlamasından bu yana en çok gerilediği dönemi yaşıyor. Çin’deki birçok yatırımcı, kötüleşen koronavirüs salgınına haftanın ilk günü reaksiyon göstermeye başladı.

Hafta sonu, Çin dışında virüsün neden olduğu ilk ölüm vakası rapor edildi. Çin Halk Bankası, koronavirüs salgınının büyümesinin beklendiği için ekonomiye 1,2 trilyon yuan (173,8 milyar dolar) pompalayacağını açıkladı.

Koronavirüs, Bitcoin için ne anlama geliyor?

Blockchain yatırım ve danışmanlık şirketi Kenetic Capital’in yönetici ortağı Jehan Chu konuyla ilgili şunları söyledi:

Küresel kurumlara ve pazarlara duyulan güven bozulmaya devam ettikçe Bitcoin gibi dijital varlıkların değerlerinin patladığını göreceğiz.

Singapur merkezli kripto borsası Luno’daki iş geliştirme başkanı Vijay Ayyar ise şöyle konuştu:

Potansiyel olarak düşüş trendinin kırılmasından sonra mevcut yükseliş hareketiyle Bitcoin’de son bir ralli görüyoruz. 9.250 dolar civarında destek var.

Gerçek şu ki, Bitcoin 2020’nin ilk birkaç haftasında değerine yaklaşık %30 ekledi. Önce ABD ve İran arasındaki yükselen gerilimleri çevreleyen jeopolitik korkular tarafından desteklenen BTC, daha sonra hızlı yayılan koronavirüsten doğan korkudan etkilendi.

eToro analisti Adam Vettese, Bitcoin ve kripto para birimi analistlerinin 10.000 dolarlık barajı bir sonraki “bariyer” olarak gördüğünü söyledi.

Bitcoin 10,000 dolarlık bariyeri aşma yolunda. Ancak hâlâ 9.300 dolar civarında sağlam bir şekilde oturuyor.

coinspeaker


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin