Windows kullanıcıları dikkat: Kripto para cüzdanınız tehlikede olabilir!
Windows kullanıcıları dikkat: Kripto para cüzdanınız tehlikede olabilir!

Windows kullanıcıları dikkat: Kripto para cüzdanınız tehlikede olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Windows Defender’ın en son sürümünde bir güvenlik hatası bulundu. Bu hatanın, kripto para cüzdanlarının ve diğer hassas verilerin bütünlüğünü tehlikeye atabilecek kötü amaçlı yazılımlara kapı açtığı belirtiliyor.

Windows Defender güvenlik taramasını tamamlamıyor

Windows Latest tarafından bulunan hata, Windows Defender sürüm 4.18.2003 ile birlikte geliyor. Bu sürümün, belirli dosyalardan çıkarak veya dosyaları atlayarak taramaları tam olarak tamamlamadığı ortaya çıktı.

Sorun yalnızca Windows 10’u etkiliyor gibi görünüyor ve çevrimdışı taramalar sırasında oluşmayabiliyor. Hatanın, tam tarama yapılmasına rağmen Defender’ın sadece doğru bir şekilde rapor vermemesi üzerine doğduğu da ihtimaller arasında bulunuyor. Microsoft bu sorunu henüz çözmedi.

Kripto para yatırımcıları tehlikede olabilir

Kripto paralarla ilgili kötü amaçlı yazılımlar artmaya devam ettiğinden, bu mevcut sorun ciddiye ciddiye alınmalı. Birçok kripto yatırımcısı fonlarını, keylogger’lar veya hassas verileri yakalamak için tasarlanmış diğer zararlı programlar tarafından ele geçirilebilen masaüstü cüzdanlarında tutuyor. Yapıştırılan Bitcoin adreslerinin yerini alan ve paraların bir hırsızın cüzdanına yönlendirilmesine neden olan kötü amaçlı yazılımlar da var.

Uzmanlar bile bu dolandırıcılığın kurbanı olabilir. Geçen yılın sonunda VeChain Vakfı, geliştiricinin kişisel bilgisayarına yüklenen kötü amaçlı yazılım nedeniyle 1 milyondan fazla VET kaybetmişti. Ayrıca hırsızlar gevşek güvenlik protokolleri nedeniyle sayısız borsadan kripto para çalabiliyor.

bitcoinist

Blockstream CEO’sundan çarpıcı Bitcoin tahmini: “Bir gecede 20 bini görebiliriz!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin