USDT ve TUSD zirveye yükselirken, diğer stabilcoin'ler geride mi kalıyor?
USDT ve TUSD zirveye yükselirken, diğer stabilcoin'ler geride mi kalıyor?

USDT ve TUSD zirveye yükselirken, diğer stabilcoin’ler geride mi kalıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – On-chain analitik platformu Santiment, Bitcoin’in (BTC) fiyatı 30.000 doların altında kaldığı sürece balina ve köpekbalığı cüzdanları tarafından stabilcoin’lerin biriktirildiğini belirtti. Santiment’in verileri, Dai (DAI), Binance USD (BUSD), USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) gibi stabilcoin’lerin büyük sahipler tarafından hedef alındığını gösterdi.

Aynı zamanda, kripto para piyasasının en büyük stabilcoin’lerinden bazılarının bu yılki pazar paylarının önemli ölçüde değiştiğine dikkat etmek de önemlidir. Bu bilgi, tanınmış kripto para yatırımcısı ve analist Ali tarafından dün yapılan bir Twitter gönderisine göre oldu.

Gönderiye göre, sadece Tether (USDT) ve TrueUSD (TUSD), geçen yılki pazar paylarını artırdı. Ali’nin verilerine göre, USDT’nin pazar payı YTD’de %49,48’den %68,87’ye çıktı, TUSD ise pazar payını %0,56’dan %2,31’e yükseltti.

Bu arada, USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) ve Dai (DAI) pazar paylarını düşürenler arasındaydı. Ali’nin gönderisi, USDC’nin YTD pazar payının %33,27’den %21,91’e düştüğünü ortaya koydu. Ek olarak, BUSD’nin YTD pazar payı %12,36’dan %3,13’e düştü. Dahası, DAI’nin YTD pazar payı %4,29’dan %3,76’ya geriledi.

İlgili haberlerde, CoinMarketCap adlı piyasa takip web sitesi, stabilcoin’lerin toplam hacminin basın saatine göre yaklaşık 23.31 milyar dolar olduğunu belirtti. Bu, tüm kripto para piyasasının 24 saatlik hacminin %87,52’sine denk geliyordu. USDT, bu istatistikteki en büyük katkıyı yaparak yeni haftaya yüksek 24 saatlik işlem hacmiyle başladı.

Bu, stabilcoin’in son gün içindeki işlem hacminin %46’dan fazla artması sonucunda 17.5 milyar doları aştığı anlamına geliyordu. Bu arada, USDT’nin piyasa değeri yaklaşık 83,805,689,446 dolar civarındaydı.

Basın saatine göre, TUSD Doların hemen altında, 0.9986 dolardan işlem görüyordu. Öte yandan, stabilcoin’in 24 saatlik işlem hacmi önceki güne göre %49,63 artarak 1,940,935,586 doları buluyordu. TUSD’nin piyasa değeri 3,052,987,266 dolar olup, piyasa değeri açısından 26. sırada yer alıyordu.

BUSD’nin işlem hacmi sadece %25.06 artarak basın saatine göre yaklaşık 1,244,328,598 dolardı. Bu arada, DAI ve USDC’nin işlem hacmi geçen gün içinde %60’tan fazla arttı.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin