featured

Litecoin (LTC) büyük etkinlik öncesinde durgun kaldı: Büyük boğa rallisine hazırlanıyor olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC), son 24 saatte %0,3’lük mütevazı bir artış kaydederek 59,52 dolara yükseldi. Ancak, haftalık grafikte %3,6 oranında bir düşüş ile işlem görüyor.

Fiyat kritik direnç noktası olan 95 dolar seviyesinin altında seyretmeye devam ederken, yatırımcılar Bitcoin’in (BTC) sessiz performansının LTC’nin yukarı yönlü gidişatını engelleyip engellemeyeceğini merak ediyor. Ayrıca tüm gözler, önemli bir fiyat hareketini tetikleyip tetiklemeyeceğini görmek için yaklaşan halving etkinliğinde.

Litecoin halving yaklaşıyor

Litecoin gibi kripto para birimlerindeki halving etkinliği, blockchain’de belirli sayıda blok çıkarıldığında meydana gelen programlanmış bir olaydır. Litecoin, Bitcoin’e benzer şekilde sabit bir tedarik sınırına sahiptir ve madencilik yoluyla piyasaya yeni token’lar sunulur.

Yaklaşık olarak her dört yılda bir, her blok için madencilik ödülü yarıya indirilerek yeni token’ların dolaşıma girme oranı azaltılır. Bu süreç “halving” olarak bilinir ve yeni token arzını kademeli olarak sınırlayarak enflasyonu kontrol etmeyi amaçlar.

Litecoin LTC

Litecoin, 95 doları aşmasının ardından daha önce destek görevi gören bir seviyede önemli bir dirençle karşılaştı. Bununla birlikte, BTC’nin performansı zayıfladıkça, destek dirence döndü ve Litecoin’in ilerlemesi önünde bir engel oluşturdu.

LTC’nin fiyat hareketinin kaderi, Bitcoin’in performansıyla yakından bağlantılı olmaya devam ediyor. Çünkü Bitcoin, daha geniş kripto para piyasası için bir öncü görevi görüyor.

Bitcoin’in piyasaya etkisi

En baskın ve etkili kripto para birimi olan Bitcoin, genellikle piyasanın yönünü belirler. Bu yazının yazıldığı sırada BTC, 29,414 dolar civarında işlem görüyor. Bu yüzden, piyasa liderinin zayıf performansı LTC fiyatının 95 dolardaki direnci aşmasını engelliyor olabilir.

Dolayısıyla LTC fiyatı 88 dolar seviyesini yeniden test edebilir. Öte yandan, Bitcoin’in sağlam ve kararlı bir hamlesi, Litecoin üzerinde olumlu bir zincirleme etkiye sahip olabilir. BTC fiyatında büyük bir ralli başlaması durumunda LTC fiyatı da direnci kırarak büyük bir yükseliş kaydedebilir.

Litecoin halving etkinliği yaklaşırken, yatırımcılar bu olayın önemli bir fiyat artışına neden olup olmayacağı konusunda oldukça heyecanlı. Tarihsel olarak halving etkinlikleri, kripto para birimlerindeki boğa piyasalarıyla ilişkilendirilmiştir. Çünkü token arzının azalması arz-talep dengesizliği yaratarak daha yüksek fiyatların yolunu açabilir.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin