XRP'de muazzam yükseliş sonrası olağanüstü volatilite düşüşü: Yatırımcılar şimdi ne yapmalı?
XRP'de muazzam yükseliş sonrası olağanüstü volatilite düşüşü: Yatırımcılar şimdi ne yapmalı?

XRP’de muazzam yükseliş sonrası olağanüstü volatilite düşüşü: Yatırımcılar şimdi ne yapmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP, muazzam bir yüzde 75’lik fiyat artışını takiben olağanüstü bir şekilde düşen volatilite gördü. Bu ani volatilite düşüşü, bazı yatırımcıların “dijital varlık için sonraki adım ne olacak” diye düşünmelerine neden olmuş olabilir.

Sadece birkaç hafta önce XRP, etkileyici bir fiyat rallisi yaşayarak yüzde 75 artmıştı. Bu yükseliş büyük ölçüde yatırımcılar arasındaki olumlu duygular ve genel kripto para piyasasındaki boğa eğiliminin etkisiyle gerçekleşmişti. Fiyat arttıkça volatilite de arttı ve bu da yatırımcılar için bol fırsatlar sunuyordu.

XRP chart

Ancak bu önemli fiyat rallisini takip eden günlerde dikkat çekici bir değişim yaşandı. XRP’nin volatilitesi büyük ölçüde düştü. Bu oldukça alışılmadık bir durum, çünkü özellikle bu büyüklükteki fiyat artışlarının genellikle piyasanın yeni bir denge fiyatı oluşturmaya çalıştığı yüksek volatilite dönemleriyle takip edilir.

Teknik analizde önemli bir araç olan hareketli ortalamalar (MA’lar), birbirinden ayrılmaya başladı, bu duruma “dağılım” denir. Özellikle, son fiyat değişikliklerine daha fazla ağırlık veren üssel hareketli ortalama (EMA), diğer MA’lardan uzaklaştı. Hareketli ortalamalardaki bu dağılım, genellikle volatilitede bir azalma ve fiyat istikrarının bir işareti olarak kabul edilir.

Bu volatilitedeki düşüşü daha da anlamlı kılan şey, hareketli ortalamaların bir araya gelmemesi, bu da volatilitedeki azalmanın geçici değil, XRP için en azından önümüzdeki dönemde yeni normal olabileceğini düşündürüyor. Bu eğilim, fiyatın daha fazla istikrara kavuşana kadar yüksek volatiliteye geri dönmesini pek olası göstermiyor.

Mevcut durumda, gördüğümüz şey basitçe fiyat istikrarı gibi görünüyor. Piyasa, son fiyat rallisini emiyor gibi görünüyor ve hareketli ortalamalardaki dağılım, dijital varlığın düşük volatilite dönemine yerleşmeye başladığını gösteriyor. Bu dönem, daha öngörülebilir ve daha az dengesiz bir piyasa tercih eden yatırımcılar için büyük bir fırsat sunabilir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin