featured

Son dakika: Toncoin, DOGE coini geride bıraktı! İşte hızlı yükselişin ardındaki çarpıcı gelişme…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta çarpıcı yükselişi ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Toncoin, DOGE meme tokeni geride bırakarak piyasa hacmine göre 8. sıraya yükseldi. Son 24 saate yüzde 6 değer kazanarak hızlı bir şekilde yükselen altcoin, 25 milyar dolarlık piyasa değeri ile önemli bir kilometre taşına daha ulaştı. Bu yükselişin ardından ise stratejik ortaklıklar, blok zincir ağındaki iyileşme ile birlikte gelen hızlı işlem teknolojisi ve topluluk desteği olduğu düşünülse de Doge coinin değer kaybı en önemli etken oldu.

Dogecoinin çöküşü ile gelen yükseliş

Toncoinin yükselmesinin ardındaki asıl nedenin DOGE’un piyasa hacmindeki düşüş olduğu ortaya çıktı. Birçok günde yaklaşık 6 milyar dolardan fazla sermaye kaybeden popüler meme coin DOGE, yüksek hacimli bir düşüş yaşadı.

Lider meme coinin bu kaybının ise “Dogefather” olarak bilinen Elon Musk’ın 15.000 Tesla çalışanını işten çıkarması ile ilgili olduğu düşünülüyor. Çünkü Musk’ın şirketi Tesla ve SpaceX’in hesabında 1 milyar doların üzerinde BTC ve DOGE tutuğu biliniyor. İşten çıkarma haberlerinin ardından gelen spekülatif etkiler kısa bir değer kaybını işaret ediyor.

Doge coin düşüşün yanında Ton coinin Telegram ile ilişkisi varlığın fiyatı üzerinde bir ivme etkisi yaptı.  Ayrıca ağ yenilikleri ile önemli bir momentum kazanan varlığın fiyatında topluluk gelişimi ile de rol oynadı.

Toncoin fiyat görünümü

Yükselen kanal modelinde işlem gören Toncoin, önemli bir trend çizgisi olan 6 dolarlık desteği aştıktan sonra kritik bir büyüme sergiledi. Kripto para piyasasındaki genel düşüşe rağmen son birkaç gün içinde piyasa hacminde 800 milyon dolarlık bir artış yaşandı. Bununla birlikte Toncoin grafiğinde MACD göstergesi düşüş eğiliminde iken RSI, 55’in üzerinde konumlanarak kısa, uzun ve orta vadede yükseliş eğiliminin işaretlerini veriyor.

TON teknik grafik /RSI

Güçlü bir alım bölgesinde olan TON, güçlü alım faaliyetleri ile desteklenirken 7,50 dolarlık direnç çizgisinin aşılması halinde altcoinin 10 dolara ulaşabileceği düşünülüyor. Toncoin bu yazının yazıldığı sırada 6,77 dolardan işlem görüyor ve son 24 saate işlem hacminde yüzde 33’lük bir düşüş yaşandı. Piyasadaki belirsizlik sürerken Toncoinin yükseliş potansiyeli taşıması XRP için endişe yaratıyor.

Kripto piyasasının büyük altcoinlerinin yanında Dogecoinin değer kaybetmesi piyasaya yeni çıkan DOGE alternatiflerini de tetikliyor. Bunlardan biri olan Dogeverse 6 blok zincir üzerinde işlem gören tek meme coin olarak hızlı ve geniş bir ağ kapasitesi ile yatırımcının işlem yapmasına imkân veriyor.

Dogeverse’yi Ziyaret Edin

Pasif ödüller kazanmak için fırsat veren Dogeverse projesinde yüksek staking ödülleri bulunuyor. Bu şekilde büyük ve güçlü bir topluluk edinmeye çalışan Dogeverse, 0.000295 dolardan satın alınabilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin