featured

Ticaret devi eToro; SEC darbesinin ortasında Polygon (MATIC), Algorand (ALGO) ve diğer iki altcoin alımını durdurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler sosyal ticaret platformu eToro, ABD’li bir düzenleyicinin menkul kıymet olarak etiketlemesinin ardından katman-2 ölçeklendirme çözümü Polygon (MATIC), akıllı sözleşme platformu Algorand (ALGO) ve diğer iki altcoinin alımlarını durduruyor.

eToro kripto varlıkları gözden geçiriyor

Yeni bir duyuruda eToro, ABD’nin dijital varlıklar üzerindeki son baskısı nedeniyle ABD müşterilerinin artık ALGO, MATIC’in yanı sıra oyun metaverse Decentraland (MANA) ve gizlilik odaklı protokol Dash (DASH) satın alma olanağına sahip olmayacağını söylüyor.

“eToro, hızla gelişen düzenleyici ortam ışığında sunduğumuz kripto varlıklarını gözden geçiren bir çerçeveye sahiptir. Son gelişmeler nedeniyle, ABD müşterileri için kripto teklifimizde bazı değişiklikler yapacağız.”

eToro’nun kararı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dünyanın en büyük iki kripto borsası olan Binance ve Coinbase’e menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla dava açmasıyla aynı zamana denk geliyor.

eToro

Geçen hafta açılan davalarda SEC, eToro’nun satın alınmasını yasakladığı dört altcoin de dâhil olmak üzere çeşitli altcoin menkul kıymetlerini etiketliyor. Yasak 12 Temmuz’da yürürlüğe girecek. ABD’li müşteriler yine de dört varlığı tutma ve satma olanağına sahip olacak. Kuruluş açıklamasını şöyle devam ettirdi:

“6 Temmuz Çarşamba günü saat 6 AM 2023’ten itibaren ABD müşterileri artık Algorand (ALGO), Decentraland (MANA), Dash (DASH) ve Polygon’da (MATIC) yeni pozisyon açamayacak. Müşteriler bu coinlerde mevcut pozisyonlarını tutmaya ve satmaya devam edebilirler.

Kripto varlıklarının destekçisi olmaya devam ediyoruz ve kullanıcılarımıza hisse senetleri, borsa yatırım fonları (ETF’ler) ve opsiyonları içeren çeşitlendirilmiş bir varlık sınıfı yelpazesine erişim sunmanın önemine inanıyoruz.

Kripto endüstrisinin geleceğini şekillendirmek ve sıradan yatırımcıya erişimi desteklemek için dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerle yakın bir şekilde çalışmaya kararlıyız. Bu değişikliklerin yalnızca ABD’li müşteriler için geçerli olduğunu lütfen unutmayın. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen müşteri hizmetleri ekibimizle iletişime geçmekten çekinmeyin.”

Diğer kripto ticaret platformları da benzer hamleler yaptı. Ticaret devi Robinhood, SEC tarafından menkul kıymet olarak etiketlendikleri için Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Polygon’u 27 Haziran’dan itibaren listeden çıkarıyor.

eTORO

Düzenleyici kurumun açtığı davalar nedeniyle geçen hafta aralarında büyük hacimli tokenlar ADA, MATIC ve SOL’un da bulunduğu pek çok altcoinin fiyatı düştü.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin