featured

Binance SEC davasında son gelişmeler: Yargıç taraflara uzlaşma emri verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mahkeme, SEC’e, firmanın her zamanki gibi iş yapmasına izin verirken varlıkları koruyacak bir plan oluşturmak için Binance ile birlikte çalışmasını emretti. SEC, 5 Haziran’da borsaya dava açtığında, müşteri fonlarını karıştırma ve onları denizaşırı ülkelere taşıma eğiliminde olduğu iddiasıyla tüm borsaya ait kripto varlıklarının tamamen dondurulmasını da talep etti.

Bu talebin kabul edilmesi Binance’in operasyonları için yıkıcı olmakla kalmayacak – iddialar en ufak bir şekilde kanıtlanmadığı için aşırıya kaçmaktan bahsetmeye bile gerek yok – aynı zamanda firmanın itibarını, borsanın masum olduğu kanıtlanırsa tekrar ayağa kalkmakta zorlanacağı noktaya kadar zedeleyecekti.

SEC kabul edilemez şartlar sundu!

Binance

Kripto para borsasının avukatları, “davanın sekizinci gününde ölüm cezasını kabul etmeyeceklerini” belirterek SEC’lerin talebinin derhal reddedilmesini talep etti. Ayrıca, Binance.US ve CZ tarafından ortaklaşa sunulan 42 sayfalık bir memorandumda, sanıklar SEC’i sahte suçlamalarda bulunduğu için eleştirdi, çünkü acil bir varlık dondurmayı haklı çıkaracak açık bir yanlışlık kanıtı bulunmadı.

“Burada SEC’in kendi amaçları için ürettiği dışında hiçbir ‘acil durum’ yoktur.”

Kendi aranızda çözün

Hem SEC tarafından sunulan önergeye hem de Binance.US’nin hukuk ekibi tarafından yapılan argümanlara yanıt olarak, davaya başkanlık eden yargıç kurumun talebini reddetti. Bunun yerine kripto para borsası ve SEC’e, müşteri varlıklarının güvende ve en önemlisi ABD yargı yetkisi dahilinde kalmasını sağlarken borsanın her zamanki gibi çalışmaya devam etmesine olanak tanıyacak bir plan oluşturmak için birlikte çalışmaları emredildi.

“Borsanın tamamen kapatılması sadece şirket için değil genel olarak dijital varlık piyasaları için de önemli sonuçlar doğuracaktır. (Bunu çözün) – Bu işin inceliklerini benden çok sizin halletmeniz daha iyi olur.”

Bir uzlaşmaya varmak için SEC, başka bir yerde barındırılan varsa tüm müşteri varlıklarının ABD’ye geri gönderilmesini istiyor. Binance.US şu ana kadar bu teklife itiraz etmedi ve yalnızca operasyonel maliyetleri ve maaşları karşılamasına izin verecek varlıkları kullanmasına, çekmesine ve göndermesine izin verilmesini istedi.

 

Bu planın onaylanması hâlinde kripto borsası, davaya başkanlık eden hakimin açık onayı olmaksızın diğer Binance kuruluşlarına herhangi bir transfer veya ödeme yapmaktan kaçınmayı taahhüt etmektedir. Yargıç o zamandan beri kripto borsasına ön inceleme için yinelenen giderlerin ve operasyonel maliyetlerin kabaca bir listesini sunmasını emretti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin