Tether (USDT) yükselişte: Piyasa değerindeki kayıpları geri kazanıyor!
Tether (USDT) yükselişte: Piyasa değerindeki kayıpları geri kazanıyor!

Tether (USDT) yükselişte: Piyasa değerindeki kayıpları geri kazanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tether‘in USDT’si, TerraUSD’nin çöküşünün ardından piyasa değerindeki kayıptan kurtularak yeniden değer kazandı.

Piyasa değerine göre en büyük stablecoin ve üçüncü en büyük kripto para birimi olan Tether (USDT), algoritmik rakibi TerraUSD’nin bir yıldan kısa bir süre önce çökmesinden sonra kaybettiği tüm piyasa değerini geri kazanmaya neredeyse hazır hale geldi.

CoinMarketCap verilerine göre, yazının yazıldığı sırada USDT’nin piyasa değeri 81.5 milyar dolardı. Tether’in piyasa değeri, yatırımcılar Terra’nın çöküşünün bir sonucu olarak kripto para birimlerini terk etmeye başlamadan önce geçen Mayıs ayında yaklaşık 83 milyar dolarlık bir zirveye ulaştı.

TerraUSD (UST), Mayıs 2022’de çöktüğünde piyasada satışlara neden oldu ve geçici olarak Tether USDT’nin dolar paritesini kaybetmesine sebep oldu. Yatırımcıların paniklemesiyle birlikte piyasa değeri de düştü.

Tether Piyasa Değeri

USDT’nin piyasa değeri yeniden yükselişe geçti!

Tether varlıklarının değeri geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık %20 azaldı, ancak son dönemde bu durum değişiyor gibi görünüyor. Tether, bu yılki bankacılık krizinden ve önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in %65’ten fazla artış gösteren rallisinden faydalanarak kayıplarını telafi ediyor.

Ayrıca, Tether kendisini uygulanabilir bir alternatif olarak sunarken, kripto müşterilerinden kaçınan finans kurumlarının son trendinden faydalanıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve eyalet düzenleyicileri bu yıl yaptırım eylemlerini hızlandırdı. Paxos Trust Co., New York ve SEC tarafından yapılan düzenleyici bir geri bildirimin ardından BUSD stablecoin basımını durdurdu. CoinMarketCap’e göre, yılın başından bu yana BUSD’nin piyasa değeri %60’ın üzerinde azaldı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin