Litecoin fiyat analizi: LTC için olası destek seviyeleri nelerdir?
Litecoin fiyat analizi: LTC için olası destek seviyeleri nelerdir?

Litecoin fiyat analizi: LTC için olası destek seviyeleri nelerdir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin fiyatı Haziran 2022’den bu yana arttı. Yukarı yönlü hareket Şubat ayında yıllık en yüksek seviye olan 105,70 dolara yol açtı. Ancak fiyat, 100 dolar yatay direnç alanından çıkamadı. Aksine, iki kez reddedildi (kırmızı simgeler). Bu hareket, birkaç nedenden dolayı düşüş işareti olarak kabul edilir.

İlk olarak, retler bir çift tepe oluşturdu. Çift tepe, fiyatın aynı bölgeden iki kez reddedildiği ve ardından keskin bir şekilde düştüğü bir düşüş formasyonudur.

Litecoin (LTC) Price Ascending Support

İkinci olarak, son reddedilme aynı zamanda aşağı yönlü yutan bir mum yarattı. Bu, önceki döneme göre tüm artışın reddedildiği bir tür düşüş mumudur. LTC’nin önceki dönemin açılışının altında kapanış yapmasıyla da teyit edildi.

Düşüş devam ederse, Litecoin 74 dolarda uzun vadeli yükselen bir destek hattında destek bulabilir. Öte yandan, fiyat tekrar ivme kazanırsa ve yükselmeye devam ederse, ortalama 130 dolardan bir sonraki dirence yükselebilir.

Litecoin fiyat tahmini: Litecoin nerede destek bulacak?

Günlük zaman çerçevesinde yapılan teknik analiz, LTC fiyatının düşüş eğiliminde olduğunu göstererek gelecekteki fiyat için aşağı yönlü hareketin devam edeceğini tahmin ediyor.

Bunun ilk nedeni, kısa vadeli yükselen bir destek hattından fiyatın düşmesidir. Bu destek hattı Mart ayından bu yana aktif olduğu için, artık bir düzeltme hareketinin başladığını gösteriyor.

Ardından, günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) 50’nin (kırmızı simge) altına indi ve düşüş eğilimini sürdürüyor. Yatırımcılar, piyasa koşullarını değerlendirirken, bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirlemek ve bir varlığı alıp satmaya karar vermek için RSI’yı bir momentum göstergesi olarak kullanırlar.

RSI okuması 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlüyse, boğalar hâlâ avantajlıdır, ancak okuma 50’nin altındaysa bunun tersi doğrudur. Bu nedenle, Litecoin RSI okuması düşüş eğilimi gösteriyor ve aşağı yönlü hareketin devamını destekliyor.

Düşüşün devam etmesi halinde en yakın destek, 73 ile 80 dolar arasında olacak. Bu destek seviyeleri, 0,618-0,786 Fib geri çekilme destek seviyeleri tarafından oluşturulmuştur.

Fibonacci düzeltme seviyeleri teorisi, bir yönde önemli bir fiyat hareketinden sonra, fiyatın orijinal yönünde devam etmeden önce kısmen geri çekileceğini veya önceki bir fiyat seviyesine döneceğini ileri sürer. Bu ilke, gelecekteki potansiyel yukarı yönlü hareketlerin zirvesini belirlemek için kullanılabilir.

73 dolarlık Fib desteği, uzun vadeli yükselen destek çizgisiyle çakıştığı için, dip olarak hareket etme olasılığı daha yüksek olacaktır.

Litecoin (LTC) Price Breakdown

Ancak haftalık zaman çerçevesinde 100 doların üzerinde bir kapanış, trendin yükselişe geçtiğini gösterir. Bu durumda, 130 dolara doğru bir hareket en olası senaryo olacaktır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin