Terra'nın kurucu ortağı mahkemede: Kripto skandalıyla ilgili şok suçlamalar ortaya çıkıyor!
Terra'nın kurucu ortağı mahkemede: Kripto skandalıyla ilgili şok suçlamalar ortaya çıkıyor!

Terra’nın kurucu ortağı mahkemede: Kripto skandalıyla ilgili şok suçlamalar ortaya çıkıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Kore mahkemesi, Terra’nın kurucu ortağı Daniel Shin ve diğer yedi kişinin birden fazla suçlamayla itham edildiği ön duruşmasını sürdürüyor.

Güney Kore, Terra‘nın kurucu ortağı Do Kwon’un Karadağ’dan iadesini talep ederken, savcılar Daniel Shin ve diğer 7 kişiyi dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, zimmete para geçirme ve Sermaye Piyasası Yasasını ihlal etme suçlamalarıyla mahkemeye çıkardı.

Terra kurucu ortağının ilk davası

Seul Güney Bölge Mahkemesindeki ilk duruşmada, Terra’nın kurucu ortağı ve Chai Corp’un eski CEO’su Daniel Shin’i temsil eden avukatlar, Yargıç Jang Seong-hoon’dan ceza savunmasına hazırlanmak için daha fazla süre talep etti. Yerel bir haber kaynağının 10 Temmuz’da bildirdiğine göre, Daniel Shin duruşmaya şahsen katılmadı.

Mahkeme talebi kabul etti ve ikinci duruşma için 28 Ağustos tarihini belirledi. Sürekli gecikmeler savcıları hayal kırıklığına uğratıyor. Hakim şunları söyledi: “Avukatların görüşlerini kontrol edip, savunma imkanı ve sorgu emrine karar vermek için duruşma hazırlık tarihini yeniden belirleyeceğiz.”

İlk duruşma başlangıçta 26 Mayıs’ta yapılacaktı, ancak baş yargıcın adaletle ilgili tartışmaları nedeniyle bu tarih ertelendi. Daniel Shin, savunması için dijital varlıklarla ilgili ve sermaye piyasası hukuku davalarında deneyimli eski hakimler, savcılar ve avukatlardan oluşan 30 kişilik bir ekip tuttu.

25 Nisan’da Seul Güney Bölge Savcılığı, Daniel Shin ve diğer yedi kişiyi dolandırıcılık, görev ihlali, Sermaye Piyasası Yasasını ihlal etme ve zimmete para geçirme gibi birçok suçlama ile tutuklamadan suçladı. Ayrıca, iki kişi daha güveni kötüye kullanmaktan suçlandı.

Terraform Labs, kripto ve fiat varlıklarını taşıyor

Luna Foundation’ın (LFG) bir Binance cüzdanından geçen hafta bilinmeyen bir cüzdana taşınan 5.292 BTC’nin değeri 163 milyon dolar olarak raporlandı.

Terraform Labs (TFL) ve kurucu ortak Do Kwon, son birkaç ayda Bitcoin ve milyonlarca dolar değerindeki diğer kripto varlıklarını taşıdı. Savcılar, Güney Kore’deki mahkeme işlemlerinde yaşanan gecikmelerin ve Do Kwon’un Karadağ’dan iade edilmesinin davayı etkilediğine inanmaktadır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin