Polkadot ve XRP fiyat analizi
Polkadot ve XRP fiyat analizi

Teknik göstergeler popüler altcoin için yeni bir ATH’ye işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tezos, üç ay sonra ilk kez çok önemli bir satın alma sinyali sunuyor. Bu işaretler XTZ fiyatlarının artmasına yol açabilir.

Geçen ay kripto para piyasası genelinde yaşanan gerilemeye rağmen, teknik göstergeler Tezos’u satın almak için mükemmel bir fırsat olduğunu gösteriyor. Birkaç yükseliş eğilimi, XTZ’nin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Tezos yükseliş trendini devam ettirmeye hazır

Tezos, Ağustos ayı ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,5 $’a yükseldikten sonra keskin bir düzeltme yaşadı. XTZ’nin fiyatı geçtiğimiz ay yarı yarıya düşerek 2,3 dolara geriledi. Yaşanan önemli kayıplara rağmen, bir teknik gösterge, bu kripto para biriminin eğiliminin düşüşten yükselişe doğru tersine döneceğini öne sürüyor.

Aslında, TD sıralı göstergesi XTZ’nin 3 günlük tablosunda bir satın alma sinyali sundu. Yükselen bir ila dört adet 3 günlük mum çubuğunun yükselişe işaret ettiği görülüyor. Diğer taraftan yeni bir yukarı doğru hareketin başlangıcını gösteren kırmızı dokuz mum çubuğu olarak yükseliş oluşumu da söz konusu. Mevcut yeşil olanın üzerinde işlem gören yeşil bir iki mum çubuğu, iyimser görünümün teyidi olarak hizmet ediyor.

Tezos US dollar price chart

Geçmiş verilere dayanarak, TD endeksi Tezos’un dip seviyelerini doğru bir şekilde tahmin etti. Yılın başından bu yana bu teknik endeksin sunduğu her satın alma sinyali doğrulanarak önemli kazançlar sağladı. Bu nedenle, piyasadaki belirsizlik düzeyine bakılmaksızın mevcut tahmin ciddiye alınmalı.

İzlenecek kritik destek ve direnç düzeyleri

XTZ’nin 12 saatlik grafiği, önemli bir fiyat hareketinin devam etmekte olduğu tezini güçlendiriyor. Bu zaman dilimi içinde Bollinger bantları sıkışmaya zorlandı. Birçok teknik analist, sıkışmaları genellikle yüksek volatilite seviyelerinin izlediği konsolidasyon dönemleri olarak görüyorr. Sıkışma ne kadar uzun olursa, takip eden kırılma da o kadar şiddetli oluyor.

Tezos US dollar price chart

Bollinger gruplarının Tezos’un eğiliminin yönü için net bir yol sağlayamaması, alt ve üst bant arasındaki alanı makul bir ticaretsiz bölge haline getiriyor. Ancak Fibonacci geri çekilme bölgesine bakıldığında, kritik bir ilgi alanı %78.6 Fib seviyesine ve 2.3 $’lık son düşüşe kadar uzanıyor. Tepegöz direncini kırmak, muhtemelen TD sıralı göstergesi tarafından sunulan yükseliş senaryosunu doğrulayacak.

Bu koşullar altında, dikkat edilmesi gereken bir sonraki kritik direnç alanları %50 ve %38,2 Fib seviyeleridir. Bu engeller sırasıyla 3,4 ve 3,7 dolardır. Ancak talep yeterince güçlüyse, fiyatlar daha önce olduğu gibi ikiye katlanabilir.

Tezos US dollar price chart

Diğer taraftan, XTZ’yi 2.3 $’lık son düşük seviyenin altına iten bir düşüş iyimser görüşü tehlikeye atabilir. Hatta yatırımcılar arasında panik satışını tetikleyebilir. Zira bu kripto para birimi iki yıl sonra ilk kez daha düşük bir seviyeye ulaşacak. Bu urum gerçekleşirse Tezos, 1.7 $’lık düşük bir seviyeye gerileyebilir.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin