Kripto haberleri peş peşe geliyor: Aylık kapanışa yakın canlılık var!

Taze çıktı: Avrupa’nın ilk Bitcoin ETP’i piyasada

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün Avrupa yeni bir ETP ile çalkalanıyor. Ünlü şirket Avrupa’da ilk Bitcoin ETP’ine imza attı. Yatırım yönetimi devi Fidelity International, Avrupa’da bir spot Bitcoin borsasında işlem gören ürünü (ETP) piyasaya sürerek şirketin bölgenin kripto alanına girişini remen tescilledi.

Avrupa’nın en ucuzu olarak adlandırılan Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC), ETF Stream raporlarına göre Deutsche Boerse ve Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenecek. Avrupa’nın önemli borsalarında çıkacak olan ETP, fazlasıyla ilgi görmesi bekleniyor. 

Ürün, SEBA Bank’ın Bitcoin Tracker Sertifikası USD (SBTCU) ile birlikte %0,75’lik bir toplam gider oranı (TER) ile birlikte geliyor. Kripto dünyasında ETF sonrasında Bitcoin ETP’leri ön plana çıkıyor. Özellikle Avrupa ve Asya’da ETP’ler son zamanlarda popüler olmaya başladı.

Fidelity, Bitcoin ETP’ine imza atıyor

Fidelity Digital Assets, FBTC’nin koruyucusu olarak görev yapacak, Eurex Clearing ise ürünü merkezi olarak temizlemekle görevlendirildi. Başka yerlerde, Fidelity, ETP’yi aktarma yöneticisi olarak Brown Brothers Harriman’ı kullanacak.

ETP hem kurumsal hem de profesyonel müşterileri hedefler. Fidelity’ye göre, bir anketin kurumsal katılımcıların %70’inin kripto para birimlerine girmeyi planladığını göstermesinin ardından FBTC’yi başlattı.

Fidelity International Avrupa Genel Müdürü Christian Staub şu açıklamalarda bulundu:

“Bu teknoloji giderek daha fazla kabul görür hale geldikçe, müşterilerimiz haklı olarak bu trendden yararlanmanın verimli bir yolunu arıyorlar. FBTC müşterilerine pazara tanıdık, basit ve güvenli bir şekilde girmeleri için kurumsal kalitede bir çözüm sunuyor”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin