Enflasyon sonrasında Bitcoin ve kripto varlıklar ne durumda?

ABD doları Bitcoin karşısında eziliyor: İşte 5 yıllık bilanço

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, çıktığı günden bu yana insanların diline pelesenk oldu. Her şeye benzetilen BTC, aslında bilmen tüm varlıklardan farklı olduğunu gösterdi. Dijital altın çağını başlatan kripto para biriminin bu kadar ilerleyeceği kimin aklına gelebilirdi ki! Şimdi ise ABD doları Bitcoin arasında kıyasıya bir rekabetin olduğunu görüyoruz. Geleneksel paralar kan kaybederken dijital varlıklar daha çok öne çıkıyor. 

Başlangıcından bu yana, Bitcoin enflasyona karşı bir korunma olarak ortaya çıktı. Geleneksel paralara savaş açan kripto varlıklar, yeni bir düzen getirmeyi hedefliyor. Bundan endişe duyulsa da hükümetler kabul etmek zorunda olacak gibi.

15 Şubat 2022 Salı günü itibarıyla ABD doları (USD), son beş yılda Bitcoin’e göre satın alma gücünün %97,58’ini kaybetti. Bu nedenle, bir doların değerini Bitcoin ile karşılaştırırken, 1 USD artık sadece 0.000023 BTC değerinde diyoruz. ABD doları Bitcoin karşılaştırması bundan seneler önce tam tersiydi. Şimdi ise işler değişti.

ABD doları Bitcoin karşısında kan kaybediyor

Hükümetlerin karşılıksız para basması aslında bir felaket. Özellikle Amerika bunu fazlasıyla yapıyor. Hükümetin sürekli para basmasının bir sonucu olarak ABD dolarının değeri düşüyor. Bitcoin’in belli bir arza sahip olması varlığı daha çok değerli yapıyor. 

Özellikle, dolara uygulanabilir bir alternatif olarak Bitcoin sıkı bir rakip. Ancak gerçek şu ki, enflasyon son 50 yılda ABD dolarının değerini zaten % 85 oranında düşürdü. Buna Bitcoin ve türevlerinin baskısını da dahil edebiliriz. 

Doların alım gücü zayıfladıkça, Bitcoin değerindeki yükselişin aksine ABD doları ile alınabilecek satoshi miktarı düşmeye devam etti. 1 Şubat 2020 ile 1 Şubat 2022 arasında, bir ABD doları ile satın alınabilecek satoshi sayısının %75,24 düşüşle 10.656’dan 2.638’e düştüğünü belirtmekte fayda var.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin