featured

Şubat ayında izlenecek en iyi 5 altcoin ve fiyat tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin haberleri- Bitcoin stop ETF’lerinin onaylanmasının ardından gelen BTC tasfiyesi ile inişli çıkışlı bir dönem geçiren kripto para piyasası karşılaştığı zorlukların ardından toparlanma belirtileri gösteriyor. Özellikle toplam piyasa değerinin 2 trilyonluk kritik dönüm noktasını geri almaya yaklaşması ve piyasa metriklerinde son iki haftadır yaşanan düşüşün ardından görülen toparlanma işaretleri iyimserliği arttırıyor. Bu süreçte Şubat 2024’te piyasada önemli dalgalanmalara sebep olabilecek potansiyelde 5 altcoine odaklanıyoruz.

1. Ethereum’un düşük Katman 2 ücretleri benimsenmeyi arttırabilir

Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, geçen haftalarda piyasanın etkisiyle yüzde 1’lik bir düşüş yaşadı. Bu hafta sonu itibariyle fiyatı nötrleşmeye başlayan altcoin, ETF başvuruları ile uzun süreçte kurumsal benimsenmeyi çekerek değerini arttıracaktır. Ethereum için Katman 2 ağındaki gaz ücretlerinde önemli düşüşler de potansiyel olarak fiyat üzerinde etkili olacaktır.

Bunun yanında Ethereum fiyatı, son düşüşün ardından bir kez daha 2,2 bin dolarlık destek seviyesine geriledi. Güncel verilere göre 28 Şubat Pazar günü yüzde 1,31’lik bir yükselişle 2,287 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi açısından yüzde 36’lik bir düşüş yaşadı ve bu da yatırımcıların ticari ilgisinin nispeten azaldığı anlamına geliyor. Uzun vadede M. Van Poppe gibi analistler ETH’nin Bitcoin’den daha iyi performans sergileyeceğini düşünüyor. Yıl sonuna kadar 2,5 seviyesine doğru bir toparlanma söz konusu olabilir.

2. XRP’nin ETF spekülasyonları iyimserliği arttırıyor

SEC ile yasal mücadelesi devam eden XRP altcoini, piyasa spekülasyonları ve ETF haberleri ortasında oldukça karmaşık bir süreçten geçiyor. XRP’yi menkul kıymet olarak kabul etmeyen SEC kararının ardından yatırımcı iyimserliğini arttıran ETF beklentileri, fiyat tahminlerini oldukça yükseltmiş durumda. Birçok analiste göre yükseliş eğiliminde olan XRP, önümüzdeki aylarda kritik destek seviyesinin üzerinde işlem görebilir.

7 günlük XRP grafiği

Crypto Rover ve Dark Defender gibi analistlere göre zaten bir yükseliş modunda olan Ripple’in dijital varlığı, ihtiyatlı ve iyimser tahminlere göre uzun vadede dava öncesi seviyelerini geri kazanabilir.  XRP’nin güncel verilerine bakıldığında son bir haftada yüzde 3’lük bir düşüş yaşayan altcoin, hafta sonu itibariyle toparlanma belirtileri göstererek 0,5327 dolar seviyesinde işlem görüyor.

3. BONK, güçlü Solana ekosistemi ile birlikte büyüyor

BONK, Solana (SOL) blok zincirinde hızla büyüyen köpek temalı bir meme coin olarak ilgi çekti. Coinbase listelemesinin ardından işlem hacmindeki ani artışla 93.62 trilyona ulaştı. Solana ekosisteminden gücünü alan BONK memesi, DeFi ve NFT’lerde artan benimseme hızlı ile büyüyen Solana blok zincirinin ölçeklenebilirliğinden yararlanıyor.  Aynı zamanda güçlü bir topluluk etkisine de sahip olan BONK’un gelecekteki fiyat hareketi, çeşitli faktörlere bağlı olsa da meme coin için kritik direnç seviyesi 0,00001119 dolardır. Bu direncin aşılması hâlinde 0,00001276 doları test edebilir.

BONK 1 haftalık fiyat grafiği

Güncel BONK verilerine baktığımızda son bir haftada yüzde 5’lik bir yükseliş yaşayan meme coin, günlük grafiğinde yüzde 8’lik bir fiyat artışına şahit oldu. 0.00001245 dolardan işlem gören varlık, işlem hacminde yüzde 32’lik bir gerileme yaşadı.

4. Bitcoin Minetrix ile güvenilir madencilik anlayışı başlıyor

Madenciliğe yenilikçi bir bakış getiren Bitcoin Minetrix, ön satışları devam eden yeni bir coin. Kripto borsalarında listelenmeden önce son etaplara yaklaşan token, stake to mine konsepti ile madenciliği sıradan insanların kullanımına açıyor. Güncel verilere göre şu anda 0,013 dolardan satışa sunulan BTCMTX tokeninin en önemli farklı güvenilir altyapısı oluyor. Üçüncü taraf dolandırıcılık risklerini ortadan kaldırarak güvenli bir kullanım sunan proje; kullanıcıya kolay para çekme ve satma imkânı veriyor. Bitcoin Minetrix’in diğer avantajlarından biri de çevreci yaklaşımıdır. Geleneksel madenciliğe nazaran enerji sarfiyatını minime eden ve yüksek donanımlı teknik araç gerektirmeyen proje, bu özelliği ile kripto piyasasında bir eksikliği dolduruyor. 

Son olarak kripto para piyasasında yenilikçi ve çevreci bir fırsat olarak lanse edilen BTCMTX tokeni son verilere göre 9,610,000 dolar topladı. Ön satışları son erecek olan varlık, resmi web sitesi üzerinden popüler ödeme araçlarından olan Ethereum ve USDT seçenekleri ile satın alınabilir. 

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

5. Uniswap’ın (UNI) altcoinin V4 lansman hazırlıkları yükselişi tetikleyebilir

Uniswap, kullanıcıların aracılar olmadan eşler arası kripto para ticareti yapmalarını sağlayan merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminin temel taşı olarak hizmet veriyor. DeFi alanındaki baskın likidite havuzu ile bireysel ve kurumsal yatırımcıyı aynı anda çeken varlık, gaz ücreti düzeltmesi ve V4’ün lansman hazırlıkları ile genişlemeyi sürdürüyor. Ayrıca piyasaya yeni sürülen NFT pazarı gibi girişimlerle tekliflerini genişleten varlığın konumu gittikçe güçleniyor.

altcoin
Bir haftalık UNI fiyat grafiği

Bunun yanında fiyatında da toparlanma görülen UNI altcoini, son bir haftada yüzde 7’lik bir düşüş yaşadı. Bu haftalık düşüşü geri kazanmaya başlayan varlık, 6,03 dolardan işlem görüyor. Günlük işlem hacmiyle DEX’ler arasında en üst sıradaki yerini koruyor. Fiyat tahminine baktığımızda V4 yükseltmemesinde başarı gösterirse tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 44,97 dolar seviyesini yeniden görebilir.

Sonuç:

Değişken şartlara sahip olan kripto para piyasasında Şubat 2024 için bu beş altcoin izleme listesine eklenebilir. Yatırımcılara; altcoinler ile portföylerini çeşitlendirmek ve potansiyel büyümelerden yararlanmak için bu dijital varlıklar değerli fırsatlar sunabilir. Fakat yatırım yapmadan ve portföy oluşturmadan önce kapsamlı araştırma yapmak ve altcoinlerin analizlerinin yanında kripto para piyasasını önümüzdeki ay bekleyen gelişmeleri yakından takip etmek akıllıca olacaktır.

binance.com

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin