Bitcoin

Sosyal medyada Bitcoin duyarlılığı COVID çöküşünden bu yana en düşük seviyelerde: Dip dalgası mı geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Veriler, sosyal medyadaki Bitcoin duyarlılığının COVID çöküşünden bu yana en olumsuz seviyelerde olduğunu ve dibin yakın olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin ağırlıklı hissiyat metriği son zamanlarda negatif

Twitter’daki bir analistin de belirttiği gibi BTC’nin duyarlılığı şu anda koyu kırmızı renkte. Buradaki ilgili gösterge, adından da anlaşılacağı üzere kripto para piyasasındaki yatırımcılar arasındaki genel hissiyat hakkında ipuçları veren zincir üstü analiz firması Santiment’in “ağırlıklı hissiyat” metriğidir.

Bu göstergenin nasıl çalıştığını anlamak için öncelikle temel aldığı diğer iki ölçüme bakmak gerekir. Bunlardan ilki, kullanıcıların şu anda Bitcoin hakkında olumsuz mu yoksa olumlu mu davrandıklarını kontrol etmek için büyük platformlardaki sosyal medya paylaşımlarını bir makine öğrenimi algoritmasıyla analiz eden ve toplam piyasa duyarlılığını bir puan olarak bulan “duyarlılık puanı.”

Doğal olarak bu skorun yeşil değerleri şu anda piyasadaki net duyarlılığın olumlu olduğunu, kırmızı değerler ise olumsuz bir zihniyetin hâkim olduğunu gösteriyor. Burada ilgi çeken bir diğer gösterge de “sosyal hacim” olup bir varlık hakkında sosyal medya yatırımcılarının katıldığı toplam tartışma miktarını ölçmektedir.

Duyarlılık, ağırlıklı duyarlılık metriğinde duyarlılık puanının bu sosyal hacme göre ağırlıklandırılmasıyla bulunur. Bu, örneğin bu metriğin yalnızca piyasa duyarlılığı pozitif olduğunda yüksek pozitif değerler göstereceği anlamına gelir. Aynı zamanda sosyal medyada çok sayıda tartışma da gerçekleşmektedir.

Şimdi, Bitcoin ağırlıklı duyarlılığın son birkaç yıldaki eğilimini gösteren bir grafik var:

Bitcoin
Kaynak: Twitter’da Santiment

Yukarıdaki grafik, Bitcoin ağırlıklı duyarlılığın son zamanlarda büyük bir negatif değer gösterdiğini anlatmaktadır. Bu durum, sosyal medya platformlarında BTC ile ilgili birçok tartışmanın yaşandığını ve bu tartışmaların içerdiği ortalama duyarlılığın olumsuz olduğunu işaret eder. Grafikten, mevcut kırmızı değerlerin Mart 2020’deki COVID-19 çöküşünden bu yana gözlemlenen tüm artışlardan daha olumsuz olduğu da görülebiliyor.

Tarihsel olarak Bitcoin fiyatı kalabalığın beklemediği bir yönde hareket etme eğiliminde olmuştur. Bu tür bir fiyat hareketinin olasılığı, genel yatırımcılar belirli bir tarafa doğru eğildikçe artar. Kripto para birimi, COVID-19 çöküşü sırasında da bu modeli takip etti ve duyarlılıktaki derin düşüş fiyat için bir dip sinyali oldu.

Şimdi benzer bir modelin bu sefer de tekrarlanıp tekrarlanmayacağı ve Bitcoin’in bu zayıf piyasa duyarlılığının arkasında bir dip oluşturup oluşturmayacağı görülecek.

Bitcoin fiyatı

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin geçen hafta yüzde 2 düşüşle 26.000 dolar civarında işlem görüyordu.

Kaynak: TradingView’de BTCUSD

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin