bitcoin

İsabetli tahminleri ile tanınan analist, Bitcoin için yatırımcıları uyardı: BTC için kötü haberler gelebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) için 2018 ayı piyasasının dibini gören bir analist, kripto kralının düzeltmesinin henüz bitmediğine inanıyor. Takma isimli kripto stratejisti Bluntz, 223.000 Twitter takipçisine sahip ve Bitcoin’in düşüş trendine devam etmeden önce hızlı bir sıçrama yapmasını beklediğini söylüyor.

Analiste göre Bitcoin‘in düşüş grafiği, kripto alanı için daha fazla kötü haber hikayesinin saklanabileceğini gösteriyor.

“Fiyat hareketleri biraz daha uzun sürdüğüne göre, 24.000 doların altının muhtemelen görülebileceğini düşünüyorum. Burada dört saatlik (grafikte) kesinlikle bir tür yana doğru çalışan üçgen oluşuyor ve altta yatan trend şu anda aşağı yönlü.

 

Risk/ödül artık yok ama kesinlikle ertesi gün herhangi bir sıçramayı yeniden kısaltmak istiyorum. Diğer riskli varlıklar yükselirken kriptonun bu şekilde işlem görüyor olması muhtemelen bana daha fazla kötü haberin yaklaşmakta olduğunu söylüyor.”

bitcoin
Kaynak: Bluntz/Twitter

Bitcoin için uzun vadeli yükseliş bekleniyor

Bluntz Bitcoin’de kısa vadeli düşüş eğilimi gösterse de BTC’nin daha yüksek zaman diliminde bir boğa bayrağı oluşturabileceğini de düşünüyor. Analiste göre yükselişin devam etmesi eninde sonunda gerçekleşebilir, ancak yine de BTC’nin önce daha düşük seviyelere doğru yol aldığını düşünüyor.

Bu arada, diğer kripto stratejisti Dave the Wave, piyasadaki gerilemenin ortasında Bitcoin’in aylık grafiğine göz kulak oluyor. Bitcoin’in Mayıs 2021’deki çöküşünü adlandıran analist, aylık hareketli ortalama yakınsama sapması (MACD) göstergesi daha önce yeni bir boğa piyasasının başlangıcını işaret eden bir seviyenin üzerine çıkmaya hazırlanırken BTC’nin uzun vadeli yükseliş eğiliminde göründüğünü söylüyor.

Yatırımcılar, potansiyel trend dönüşlerine işaret edebileceği için MACD’yi yakından takip ediyor. Dave diyor ki,

“Şu anda BTC aylık MACD ile sinyal hattı arasında bir duraksama söz konusu. Makro açıdan bakıldığında, volatilite azalıyor/ fiyat giderek istikrar kazanıyor. Teknik olarak daha uzun bir zaman diliminde, (MACD) sıfır çizgisinin hemen altından daha yükseğe çıkmaya hazır görünüyor. Yükselişte ve hala logaritmik büyüme eğrisi alım bölgesinde.”

bitcoin
Kaynak: Dave the Wave/Twitter

Son olarak bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin 25.935 dolar değerindeydi.

dailyhodl

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin