Binance

Son dakika: Binance, Hollanda ve Kıbrıs’tan sonra İngiltere’den de resmen çekildi! Yatırımcılar etkilenecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto borsasının Binance Markets Limited’in (BML) kaydını silme talebi Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından onaylandı. Binance Markets Limited, düzenleyicilerin artan incelemeleri nedeniyle hizmet sunmaya başlamadı ve hiç kullanıcısı olmadı. Kripto borsası için sorunlar, düzenleyici zorluklar ve belirsizliğin ortasında Hollanda ve Kıbrıs pazarlarından çıkarken artmaya devam ediyor.

Binance, FCA ile İngiltere kaydını geri çekti

Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi’ne (FCA) göre kripto borsasının Binance Markets Limited’in kaydını silme talebi 30 Mayıs’ta tamamlandı. Artık başka hiçbir Binance kuruluşu, ülkede düzenlenmiş hizmetler sunmak için FCA’dan herhangi bir yetkiye sahip değil.

“İzinlerin iptalinin tamamlanmasının ardından, firma artık FCA tarafından yetkilendirilmemiştir. Binance Grubu’ndaki başka hiçbir kuruluş, Birleşik Krallık’ta düzenlenmiş işler yürütmek için herhangi bir Birleşik Krallık yetkisine veya kaydına sahip değildir.”

Kripto para borsasının Birleşik Krallık ve Avrupa’daki büyümeden sorumlu alt bölge müdürü Ilir Laro, BML kaydının silinmesinin operasyonlarını etkilemediğini çünkü hiçbir zaman hizmet sunmadığını ve kullanıcısı olmadığını söyledi.

“BML, 2020 yılında Binance Group tarafından, Birleşik Krallık’ta düzenlenmiş bir işletme başlatmak amacıyla başarıyla satın alındı. Ancak bu girişim başarılı olmadı ve o zamandan beri satın alınmasından bu yana hareketsiz kaldı.” diye ekledi.

Firma daha önce FCA veya PRA tarafından yetkilendirilmişti, bu nedenle BML’e karşı bir uyarı yayınladı ve firmanın FCA’dan önceden yazılı izin almadan düzenlenmiş hizmetler sağladığını belirtti.

Borsa, 2020’de kripto hizmetini başlattığından beri İngiltere’deki düzenleyicilerle bir savaş içinde. Mart ayında firma, yerel ortağı Paysafe’in işletme anlaşmalarını feshetmesinin ardından Birleşik Krallık müşterileri için sterlin para çekme ve yatırma işlemlerini de durdurdu.

Kaiko verilerine göre borsa daha önce bankacılık ortağını kaybedene kadar sterlin cinsinden kripto hacminin çoğunu oluşturuyordu.

Binance

Kripto para borsasının karşılaştığı sorunlar

Kripto para borasası, ABD’de biri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve diğeri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından olmak üzere iki davayla karşı karşıya. Uzmanlar, Adalet Bakanlığı’nın yakında kripto borsasına karşı bir dava açabileceğine işaret ediyor.

Borsa geçtiğimiz günlerde MiCA’ya hazırlanırken Kıbrıs sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP) kaydını geri çekti. Kripto borsası, lisans alamadığı için Hollanda’da hizmet sunmayı da durdurdu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin