featured

Solana’dan yeni bir meme coin atağı: WEN, SHIB’i geride bırakarak yatırımcıları heyecanlandırıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana Haberleri: Kripto para piyasası haftaya Bitcoin öncülüğünde spekülatif bir etkiyle başladı. Bu süreçte kripto paralar dalgalı bir seyir izlerken dikkatler son yedi günde yükseliş ivmesiyle hareket eden Solana’ya döndü. Alçalan paralel kanaldan kurtulan Solana’nın potansiyel yükselişi konuşulmaya başlamışken altcoine ait yeni meme coin de şaşırtıcı hareketler sergiliyor.

CoinMarketCap’ten alınan en güncel verilere göre, Solana tabanlı yeni bir meme coin olan WEN son bir günde yüzde 33,45 artışla 0,00014 dolara yükseldi. Yeni çıkan bu meme coin, yaklaşık bir milyonun üzerinde cüzdana dağıtıldıktan sonra toplulukta önemli bir ilgi uyandırdı. WEN’in piyasa değeri de basın zamanında 148,73 milyon dolara yükseldi ve kripto para birimini Solana’da en hızlı büyüyen meme paralarından biri hâline geldi. 26 Ocak’taki lansmanından sonra hızla büyüyen WEN, yüzde 500’lük bir artış yaşadı.

WEN coin ile Solana ekosistemi genişliyor!

Piyasaya ilk çıkışından yaklaşık 12 saat sonra 50 milyon dolarlık piyasa değerinin üzerine çıkan yeni meme coin WEN, Solana merkezi olmayan borsası (DEX) Jüpiter’in kullanıcılarına airdrop yöntemiyle dağıtıldı. Bu işlem sırasında her bir milyondan fazla Solana cüzdanına 643.652 WEN tokeni atıldı.

Bunun yanında CoinMarketcap’tan elde edilen veriler, USDC/WEN ve SOL/WEN gibi WEN’e bağlı işlem çiftlerinin Solana’nın önde gelen merkezi olmayan borsası Jupiter’de yayınlanmasının ardından ticaret faaliyetine yüzde 30’dan fazla büyüdüğünü gösterdi. WEN coinin bu olağanüstü performansı, SOL ekosistemini genişletmeye yönelik daha geniş bir girişimin parçası gibi görünüyor. Çünkü Jüpiter borsasının 24 saatlik işlem hacmine bakıldığında Ethereum tabanlı Uniswap V3’ü ve Uniswap’i yaklaşık 519,8 milyon dolarla geride bıraktı.

WEN coin, popüler meme SHIB’i geride bıraktı

WEN piyasa sürüldüğü kısa zamanda piyasa değeri yaklaşık 54,6 milyon dolardı ve listelemede alt sıralarda yer alıyordu. İşlem hacmindeki yüzde 75’lik artışla birlikte, WEN’in 24 saatlik işlem hacmi SHIB’in hacmini geride bıraktı. Solana Floor’a göre, WEN’in işlem hacmi 125,38 milyon dolara ulaştı. SHIB işlem hacmi ise son 24 saate yüzde 18 artmasına rağmen 83,60 milyon dolar oldu.

Solana
WEN coin 1 günlük fiyat grafiği

Bunun yanında Solana ekosisteminde WEN airdrop katılımcılara dağıtılan ödüllerden yalnızca biriydi. Bundan önce Jito (JTO) airdrop ve Pyth Network (PYTH) de topluluğuna dağıtılmıştı. Analiz firmaların verilerine göre tokenlerin yüzde 57,60’ı talep edilmiştir. Bu durum da tokenlerin yüzde 42,40’ı sahipsiz kaldığını gösterir. Basın zamanında bu tokenlerin değerleri 41,14 milyon dolar değerindeydi.

WEN büyümek için sıradaki adımları atmaya hazırlanıyor

Solana merkezli WEN yukarıda bahsettiğimiz yüzde 47’lik sahipsiz tokenin 29 Ocak tarihine kadar alınmaması hâlinde yakma işlemine başlayacağını duyurdu. Bu da piyasadan WEN arzının azalacağı ve tokenin erişilemez hâle geleceğini gösteriyor. Token yakma işlemi, WEN fiyatının üzerinde etkisi olumlu etki gösterebilir.

WEN tokenini olan talebin artması hâlinde önemli fiyat dalgalanmalarının yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Bunun yanı sıra merkezi olmayan borsa Jüpiter’in bu ayın sonunda kendi yerel tokenini piyasaya sürmeyi planladığı biliniyor. JUP kısaltmalı tokenin borsa ile etkileşim içinde olacağı biliniyor.  Geniş kapsamlı Solana ekosistemine baktığımızda altcoinin BONK ve dogwifhat gibi kripto paraların hızlı büyüdüğü görülüyor. Ayrıca analistler tarafında da dikkat çeken bu iki meme coin BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes tarafında da yatırım tercihi olarak dile getirilmişti.

WEN zincir içi metrikleri

Ayrıca birçok yatırımcının da sözünü ettiği bu yeni çıkan meme coinlerin yanında ön satışla yatırımcılara sunulan memeler de ilgi görüyor. Bunlardan biri olan eTukTuk çevreci yaklaşımı ile gerçek dünyada etkileşimi olan bir varlık olarak öne çıkıyor.

Sürdürülebilir bir ulaşımı destekleyen eTukTuk tokeni

Ön satış aşamasında olan meme coin projelerinden biri eTukTuk, yapay zeka destekli sürdürülebilir ulaşım çözümleri sunuyor. Ulaşımın yapay zeka ile entegre edildiği çevre dostu bir yaklaşıma sahip olan proje temelde blockchain destekli şarj istasyonları inşa ediyor ve bu gelişim sırasında ön satışlar ile projeye yatırım yapma şansı sunuyor. Üç tekerli eTukTuk araçları; enerji tasarruflu, güvenilir yapıda olup çevre dostu bir kullanım sunarak gerçek yaşamda dünyaya faydalı bir seçenek olarak hızla büyümenin temelini atıyor. 

Ön satış sırasında iki adımda alınabilen TUK tokeni web3 uyumlu Trust Wallet gibi cüzdanlar üzerinden BNB, ETH ve USDT gibi yaygın kullanılan ödeme seçenekleri ile satın alınıp anında stake ediliyor. Böylece hemen AYP kazanma fırsatı veriyor. 

eTukTuk’u Ziyaret Edin

Katılımcılar için bir oyna kazan oyunu tasarlanan eTukTuk platformu, Sri Lanka sokaklarında bir taksi kullanmaya dayalıdır. Böylece heyecanlı ve eğlenceli zaman geçirmek için çözümler sunan projenin belirteci TUK oluyor. Fiyat açısından bakıldığında bir TUK toneninin 0,024 dolara alındığı görülüyor.

eTukTuk’u Ziyaret Edin

coinedition

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin