featured

Gözler haftalık kapanışta: Bitcoin (BTC) fiyatı Şubat ayında 48,000 doların üzerine çıkabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC) fiyatı 42,000 dolar civarında durgunluğunu korurken, analistler ve yatırımcılar haftalık kapanışa odaklanmış durumda. Çünkü haftalık kapanışın yeşil olması durumunda, Şubat ayında BTC fiyatının yukarı yönlü hareket edeceği düşünülüyor.  Şu anda kripto para topluluğu potansiyel yön konusunda ikiye bölünmüş durumda. Tahminlerin bir kısmı 48,000 dolara doğru yeni bir yükseliş gelebileceği yönünde iken, geri kalanı ise son zamanlardaki en düşük seviyelere bir geri dönüş olacağı yönünde.

Bitcoin (BTC) fiyatına ilişkin farklı uzman yorumları

Son verilere göre yatırımcılar arasında güven hissiyatı genel olarak artmış durumda. Şu anda odakta olan 41,800 dolar seviyesi, grafiklerde önemli bir ilgi noktasını temsil ediyor. Bu, önceki haftalara kıyasla piyasa koşullarında iyileşmeye işaret eden %5’lik yukarı yönlü bir hareketin ardından geldi.

Bitcoin fiyat hareketindeki bu dalgalanmalara rağmen miktar umut işaretleri olduğu söylenebilir. Yakın zamanda yayınlanan bir video gönderisinde MN Trading’in kurucusu ve CEO’su olan Michaël van de Poppe, Bitcoin fiyatına dair olumlu görüşlere sahip. Poppe, BTC fiyatındaki %20’lik düşüşün sonuna gelindiğini ve trendin değişmeye hazır olduğunu düşündüğünü belirtti.

Van de Poppe, son düzeltmeden önce potansiyel bir yükselişin ardından fiyatın 48,000 dolara kadar çıkmasını bekliyor. Önümüzdeki aylarda piyasa liderinin 37,000 dolar ile 48,000 dolar arasında konsolide olacağını öngörüyor. Ayrıca 2025 yılında başlamasını umduğu yeni bir boğa döngüsü öncesinde bir birikim dönemi olabileceğini de sözlerine ekledi.

2025 yılında başlayacak olan büyük rallinin Bitcoin fiyatını önemli ölçüde yükseltmesi bekleniyor. Analistlerin tahminleri 300,000 dolar ile 500,000 dolar arasında değişiyor.

Bitcoin BTC Michael van de Poppe fiyat tahmin

Genel olarak Van de Poppe, düzeltmeler sırasında düşük fiyatlardan BTC token’ları birikitirmeyi ve yeni altcoin fırsatlarını keşfetmeyi öneriyor. 2024 yılında yeni çıkan olan coin’ler de yüksek potansiyelleri ile yatırımcıların radarına girmeyi başardı. Kripto piyasası toparlanıyor gibi görünüyor ve uzmanlar önümüzdeki aylarda önemli bir büyüme bekliyor. Yatırımcılar, Bitcoin endüstrisini artırabilecek yükseliş olayları için piyasa dinamiklerini yakından izliyor. Yenilikçi portföye sahip olan yatırımcılar, yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmenin kârı maksimuma çıkarabileceğinin farkında. Özellikle bulut madenciliğine yeni bir soluk getiren ve şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix, büyük ilgi topluyor.

Staking ve bulut madenciliğine yenilikçi bir bakış: Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix, kripto para dünyasındaki yenilikçi duruşu ile devrim niteliğindeki özellikleri ile dikkat çekiyor. Bu proje, bulut madenciliğini benzersiz bir vizyonla ele alarak yatırımcıların hayatını kolaylaştırıyor. BTCMTX token’ları aracılığıyla, kullanıcılara kusursuz bir kripto para ön satış deneyimi sunmanın yanı sıra, bireysel yatırımcılar için daha güvenli bir yol sunuyor.

Platform, bulut madenciliğini token’laştırarak neredeyse bütün süreci herkes için daha erişilebilir bir hâle getirerek basitleştiriyor. Kullanıcılar, BTCMTX token’larını satın alarak bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Ayrıca, platformda pasif gelir elde etme imkanı bulunmaktadır.

Bitcoin Minetrix projesi, geleneksel madencilik süreçlerinden kaçınmanın yanı sıra Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden bulut madenciliği kredileri kazanılarak madencilik yapılmasını sağlar. Proje merkeziyetsizdir, bu da güvenlik ve yatırımcı güveni açısından önemlidir.

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasındadır ve toplam arzının yaklaşık %70’ini bu aşamaya ayırmıştır. BTCMTX, ilk aşama için 0,011 dolar gibi çekici bir fiyatla sunulmuştur. Bu yeni ve parlak geleceğe sahip proje, dikkate değer bir potansiyele sahip olması sebebiyle yatırımcı ilgisini üzerine toplamayı başardı.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Haftalık kapanış sıradaki hareketin yönünü belirleyecek

Bu olumlu görünüme rağmen piyasada zıt görüşler de var. Birçok analist hâlâ Bitcoin’in önümüzdeki aylarda 30,000 doları veya daha da aşağısını tekrar ziyaret etmesini bekliyor. Arthur Hayes, BTC borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) onaylanmasının ardından piyasa liderinin %30 oranında bir düzeltmenin ardından yaklaşık 33,600 dolara düşebileceğini düşünüyor.

Bu arada analist Rekt Capital, Bitcoin’in yaklaşmakta olan haftalık kapanışının önemine dikkat çekerek 41,300 dolarlık düşük seviyenin üzerindeki bir kapanışın olumlu bir momentum değişimine işaret edebileceğini ve potansiyel olarak BTC fiyatını son düşüşünden kurtarabileceğini belirtti.

BTC fiyatını etkileyen diğer faktörler

Şu anda Bitcoin fiyat hareketini etkileyen birkaç önemli faktör var. Borsada işlem gören fonların (ETF’ler) devasa çıkışı, FTX ve Mt. Gox gibi feshedilmiş borsalardan gelen satış baskısı ve Nisan ayında blok sübvansiyonlarının yarıya indirilmesi beklentisi işleri daha da kötüleştiriyor. Tüm bu unsurlar mevcut piyasa duyarlılığını şekillendiriyor ve Bitcoin’in değerini etkiliyor.

Ayrıca, BTC fiyat performansı aynı zamanda ABD enflasyonuna ve GSYİH büyümesine de bağlı olacaktır. Bununla birlikte, sürdürülebilir bir enflasyon oranını gösteren veriler, Federal Rezerv’in daha az agresif bir faiz oranı politikasına yönelik umutları artırdı. Bu Bitcoin fiyatı için olumlu bir gelişme olabilir.

Yine de kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzden yüksek risk içerdiğini akılda tutmalısınız. Her an her şeyin değişebileceğini göz önünde bulundurarak yatırımcıların yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktar ile işlem yapmaları önerilir.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Coinpedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin