featured

Solana aktif adreslerinde yüzde 86’lık bir büyüme görüyor: SEC davası buna zarar verecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), aktif adreslerde %86 oranında büyük bir büyüme kaydetti.

Zincir üstü analitik firması Nansen, Mayıs ayında kripto para piyasasındaki aktif adreslerde dikkate değer bir büyüme olduğunu vurguladı. Nansen, Mayıs ayının kriptoda büyüme için inanılmaz bir ay olduğunu söylüyor. Aktif adreslerin, çoğu blockchain’de çift haneli bir büyüme kaydetmesi ile birlikte bazıları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Solana, %86’lık bir artışın ardından 9,5 milyona yakın aktif adresi zincirinde bulundurmaya başladı.  Orca, Stepn ve Raydium protokolleri, Solana blockchain’indeki aktif adreslerdeki artışa önemli ölçüde katkıda bulundu.

BNB, ekosistemdeki en aktif zincirlerden biri olmaya devam ediyor. Binance dışında PancakeSwap, Mayıs ayında BNB’de en çok kullanılan varlık olarak listenin zirvesine çıktı. Nansen, 31 Mayıs’ta TRON adreslerinin tek bir günde yaklaşık 11 milyon işlem gerçekleştirdiğini ve son yedi günde yaklaşık 15 milyon dolarlık transfer yapıldığını bildirdi.

Solana SEC iddialarına tepki gösterdi

En büyük kripto para borsalarından ikisi olan Binance ve Coinbase’e karşı dönüm noktası niteliğindeki davalarda SEC, SOL ve diğer 12 token’ı kayıtsız menkul kıymetler olarak adlandırdı. Solana, SEC’in iddialarına yaklaşık üç gün sonra yanıt verdi.

Fortune Magazine’e göre bir Solana sözcüsü, “Solana Vakfı’nın SOL’un bir menkul kıymet olmadığına güçlü bir şekilde inandığını” belirtti.

Solana (SOL)

İşlem hacmine göre en büyük borsa olan Binance ve CEO’su Changpeng Zhao, SEC’in Pazartesi günkü eyleminin hedefi oldu. SEC, Binance’in müşterilere kayıtsız menkul kıymetler sattığını ve ABD menkul kıymetler mevzuatına açık bir şekilde uymadığını söyledi.

Ertesi gün SEC, ABD’nin en büyük borsası Coinbase’e benzer bir şekilde kayıtsız bir komisyoncu, menkul kıymetler borsası ve takas ajansı olarak hareket ettiğini iddia ederek dava açtı.

Robinhood kısa süre önce Solana da dahil olmak üzere birkaç kripto para varlığını listeden çıkaracağını duyurdu.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin