featured

Bitcoin yarılanması öncesi Solana tahmini: SOL coin 4. sıraya yükseldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana haberleri: Yaklaşan Bitcoin yarılanması, BTC ve altcoinler üzerinde iyimser bir hava yarattı. Kripto para piyasasında yaşanan son düzeltmenin ardından birçok yatırımcı yarılanma sonrası altcoin fiyatlarında iyileşme bekliyor. Buna karşın geçtiğimiz hafta kripto piyasasında yaşanan düşüşe rağmen Solana önemli bir toparlanma göstererek son 7 günde yüzde 21 yükseldi. 200 dolarlık psikolojik desteği aşan ve ardından bir düzeltme yaşayan Solana, tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı.

Solana, BNB tokeni geride bırakarak 4. sıraya yükseldi

Kripto para piyasası bir düzeltme yaşarken son bir haftada önemli bir atılım gösteren Solana, 18 Mart Pazartesi günü 200 doları geçerek son 2 yılın en yüksek seviyesi olan 210 dolara ulaştı. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolara doğru ilerleyen SOL fiyatı, bu bölgede bir düzeltme görerek yüzde 14’lük bir kayıpla 178 dolara geriledi.

Bu yükseliş ile piyasa hacminde artış görülen Solana Ethereum katılı olarak yükselişini sürdürüyor ve CoinMarketCap sıralamasına göre BNB coini geride bırakarak 4. en büyük kripto para oldu. Solana fiyatındaki bu artış ile birlikte işlem hacmi de yükseldi ve son 24 saate yüzde 16’li bir artışla yatırımcı ilgisinin sürdüğünü gösterdi.

SOL Solana
Solana 1 günlük fiyat

Dijital varlığın fiyatında görülen bu hızlı dalgalanma yaklaşan Bitcoin yarılanması sonrasında SOL coin için fiyat tahminlerini değiştirdi. Birçok yatırımcı ve analist, SOL coinin daha yüksek bir fiyat aralığında işlem göreceğini düşünürken yarılanma sonrası Bitcoin’nin 200.000 dolara ulaşması hâlinde Solana fiyatının nasıl hareket edeceği merak ediliyor.

Piyasa dalgalanmalarının ortasında Solana direnci 

FXT iflas işlemleri ile karışık bir fiyat geçmişine sahip olan SOL coin, kripto para piyasası düşerken büyüme istikrarını korumayı başaran altcoinlerden biri oldu. Son 24 saatlik hızlı düşüşün öncesinde kritik destek seviyesinde üzerine çıkarak işlem gören SOL coinin bu pozisyonunu koruyup koruyamayacağı merak ediliyor. Çünkü FXT borsasının yaklaşık 58 milyon SOL tokenini tutuğu düşünülüyor. FXT borsası tarafından gerçekleştirilecek bir tasfiyenin ardından SOL fiyatında derin bir dalgalanma yaşanması varlığın direncini kırabilir.

Bitcoin halving sonrası Solana büyüme potansiyeli

Bitcoin arzını önemli ölçüde azaltacak olan Bitcoin yarılanmasının, piyasada oluşacak BTC kıtlığı nedeniyle fiyatı arttırması bekleniyor. Bitcoin fiyatında yaşanacak bir yükselişin ise tüm kripto para piyasasında artışları tetikleyeceği tahmin ediliyor. Potansiyel bir ralli öncesi Solana fiyatında yaşanan dalgalanma sonrasında ChatGPT gibi yapay zeka araçlarına Solana fiyatı hakkında tahminleri soruldu.

Bu artışın yaşanması halinde yapay zeka sohbet robotu fiyat tahminine geçmeden önce yaşanacak bir yükselişle birlikte Solan fiyatı üzerinde etkili olacak birçok nedeni ele aldı. İlk olarak yarılanma sonrası SOL fiyatında bir yükselişin genel kripto piyasa potansiyeli ile ilgili olduğunu dile getirdi. BTC’nin 200.000 dolara ulaşması halinde piyasada bir iyimserlik tetiklenecek ve yatırımcı genel piyasa duyarlılığının etkisiyle altcoinlere yönelecek. Bu iyimserliğin ise yüksek satın alım talebine dönüşmesi bekleniyor.

Yapay zekanın ele aldığı ikinci husus ise Solana ekosisteminde yaşanan teknolojik gelişmeler ve sürekli genişleyen Solana ağının gücüydü. Çünkü Solana, Ethereum ve Bitcoin’e nazaran daha hızlı ve ölçeklenebilir bir ağa sahiptir. Bu artı özellikler, devamlı büyüyen kripto para piyasasında uzun vadeli büyüme planlarına katkı sağlayacaktır.

ChatGPT’nin Solana fiyat tahmini

Popüler bir yapay zeka aracı olan ChatGTP Solan fiyatının yarılanma sonrasında yüzde 124’lük bir artışla 450 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Bu hedef altcoinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolar bandından yukarıda. Yapay zekanın bu fiyat tahminin olası bir senaryo olduğu, yatırımcıların bu tahmine göre pozisyon almadan önce kendi araştırmalarını yapmalarını önerilir.

Sonuç olarak Solana ekosistemi hem teknolojik altyapısı hem de gelişmiş ağı ile önemli potansiyeller taşıyor ve varlığın Bitcoin yarılanması sonrasında yükselmesi bekleniyor. Solana’nın yanında kripto para piyasasına yeni sürülen dijital varlıklar da ilgi görüyor. Özellikle çevreci bir yaklaşıma sahip olan meme coinler popüler temaları ile büyüme potansiyeli taşıyor. Bunlardan biri olan eTukTuk token, gerçek dünyada kullanılabilir yapısı ile ayırt ediliyor.

eTukTuk’u ziyaret edin

 eTukTuk tokeni nedir ve nasıl alınır?

Ön satış aşamasında olan eTukTuk tokeni, akıllı şehirler için enerji tasarruflu araçlar üretir. Üç tekerli araç projeleri ile ulaşım sorununa daha esnek ve kullanışlı çözümler getiren firma, ürettiği araçlara yönelik blok zincir ödemeli şarj istasyonları inşa eder. Bu istasyonlarda TUK tokeni ile ödemeyi mümkün kılarak çevre dostu bir bakış güder. Ayrıca araç bakım istasyonları ile uzun süreli kullanımı teşvik ederek tüketimi azaltmayı ve karbon ayak izini düşürmeyi amaçlar.

eTukTuk projesinin kripto para yönü ise oyna kazan oyununa dayanır. Başta Sri Lanka olmak üzere çeşitli şehirlerin kilidinin açılmasına ve kullanıcının oyunu kazanması halinde puan kazanmasını sağlar. Böylece  hıza dayalı yarış temasına sahip olan oyun, daha fazla TUK tokeni kazanmayı da mümkün kılar. TUK tokeninin güncel fiyatı ise 0.0285 dolardır. Ön satış aşamasında yeni bir etaba geçtiğinde fiyat artışına gidecek olan token, toplam 2,294,579.01 dolar birikim topladı. Son olarak TUK tokeni BNB, ETH ve USDT gibi yaygın araçlar ile satın alınabilir.

timestabloid

 

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin