featured

Kripto para analisti uyarıyor! Bitcoin yarılanmasından önce tarihi düzletme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haftaya negatif eğilimi ile başlayan kripto para borsası, Bitcoin öncülüğünde düşüyor. Stop ETF lansmanının ardından yükselişe geçen ve önemli bir atılım gerçekleştiren Bitcoin, ETF girişlerinin azalması ile kazandığı heyecanı kaybetmeye başladı. Bununla birlikte bu hafta gerçekleştirilecek olan FED faiz açıklaması ve ABD enflasyon verileri önümüzdeki süreçte Bitcoin fiyatının yönünde etkili olacaktır.

Bu hafta kripto para piyasasını bekleyen gelişmeler…

Kripto piyasası bu hafta Fed faiz kararları, işsizlik oranı ve enflasyon verileri ile hareketli bir gündeme sahip. 20 Mart Çarşamba günü gerçekleştirecek Fed toplantısının ardından konut satışı verilerinin açıklanması bekleniyor. Çarşamba günkü toplantı ile birlikte Fed faiz kararının yönelik beklentiler kafa karışıklığına yol açtı. ABD piyasalarına yönelik genel beklenti ise faiz indirimi olmayacağı yönünde. Bu beklenti kripto piyasasına ve Bitcoin’e yönelik beklentileri yakından ilgilendiriyor.

Bitcoin yarılanması ve geri çekilme

Geçmiş Bitcoin yarılanma verilerine bakıldığında 2020 yılında yarılanma öncesi ralliden sonra geri çekilmenin 5 hafta sürdüğü ortaya çıktı. Sekiz haftalık bir yükselişin ardından gelen bu düzeltme dönemi yaklaşık 23 hafta kadar sürdü. Yeniden bir boğa koşusun başlamasının ardından ise 69 bin dolara ulaşan BTC bir süre daha yükseliş eğilimini korudu.  Bu tarihsel grafik okumaları önümüzdeki süreçte BTC yarılanması sonrası beklenen boğa koşu hakkında daha spesifik cevaplara ulaşmayı sağlıyor. Nisan 2024 tarihinde BTC yarılanmasının gerçekleşmesi halinde bir sonraki gerçek BTC boğa koşusunun Eylül 2024’te başlayabileceği düşünülüyor. Yarılanma sonra BTC fiyatının düşmesi yerine destek bölgelerinde birikim yapması da beklenen bir görüş.

BTC için kritik geri çekilme sinyali

Geçmiş grafiklerden yola çıkarak Bitcoin’in geri çekilme dönemine girdiğini açıklayan analist Rekt Capital, güncel X paylaşımlarından birin de BTC için tehlikeli bölge sinyali verdi. Önümüzdeki iki gün içinde tarihsel verilere göre önemli bir geri çekilmenin yaşanabileceğini işaret eden analist, bu fikri 2020 yılında yaşanan BTC yarılanma olayı öncesi döngüyü ele alarak elde etti. Bu süreçte BTC yüzde 20’lik bir kayıpla 35 günlük geri çekilme yaşanmıştı ve analist bu görüşün bu yıl beklenen yarılanmadan önce de yaşanabileceğini düşünüyor. Dört yıl öncesi olan 2016 yılında ise piyasadaki belirsizlikle birlikte yüzde 40 bir geri çekilme yaşanmıştı.

Geçmiş BTC yarılanma etkinlikleri ve fiyat grafiği Kaynak: X Rekt Capital,

Analistin ifade ettiği bu geri çekilmeler Bitcoin’in fiyat düzeltmesi yaşadığı dönemi işaret ediyor ve yarılanma olayının bir habercisi olarak da yorumlanıyor. Mevcut fiyat senaryolarına bakıldığında ise Bitcoin son boğa koşusundan bu yana yüzde 11’lik bir düşüş yaşadı ve 70 bin doların altında işlem görüyor.

Buna karşılık varlığın likidasyon seviyeleri 73,8 dolar ile 75 bin dolar bölgesinde birikimi gösteriyor. 15 milyar dolar değerinde likidasyon değeri ile BTC’nin mecvut seviyenin bu aralıkta konsolide olacağı düşünülüyor. Çünkü BTC 74 bin dolar seviyesindeyken 19 milyarlık likidasyona sahipti ve bir düşüşün bu bölgede durması bekleniyor.

Bitcoin güncel fiyat analizi

CoinMarketCap verilerine göre lider dijital varlık Bitcoin geçtiğimiz geçen hafta tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) 73,8 doları gördü. Yarılanma öncesinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan dijital varlık, son 4 günde yüzde 5’e yakın değer kaybetti. İşlem hacmi yüzde 24 düşen varlık, 67,9 bin dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin
BTC 1 günlük fiyat grafiği

Bununla birlikte madencilik faaliyetleri ile ilgili merkezileşme sorunları da gündeme geliyor. Bitfinex’in son raporuna göre küçük madencilerin tamamen çekileceği ve madenciliğin tamamen halka açık madencilik şirketlerine kalabileceğine yönelik veriler mevcut. Bu tür merkezileşmiş madencilik sorunlarına karşı bir çözüm olarak geliştirilen Bitcoin Minetrix, sıradan insanların madencilik üzerinden gelir elde etmesine imkân verir.

Bitcoin Minetrix

Ön satış aşamasında olan ve kısa bir süreçten sonra listelenmesi beklenen Bitcoin Minterix tokeni, yeni çıkan coinlere arasında yer alır. Geleceksel madenciliğin sorunlarına karşı çözümler üreten ve staking mekanizması ile büyümeyi sürdüren BTCMTX projesi, 12.2 milyon birimi ile yoğun bir kullanıcı ilgisiyle karşı karşıya. Proje ilk olarak sıradan insanın teknik bilgi gerektirmeden madenciliğe katılmasına imkan veriyor. Bulut madencilik olarak lanse edilen ve hem de düşük karbon izi ile çevresel bir etkiye sahip olan proje, şeffaf ve güvenli bir kullanım sunar. Üçüncü taraf madencilik sorunlarını ortadan kaldırarak güvenli bir kullanımı destekler.  

Bitcoin Minetrix Satın Al

 

Staking mekanizmasıyla kârlı bir seçenek olan ve maliyet açısından daha tasarruflu bulunan BTC Minetrix, güncel olarak 0,0141 dolardan işlem görüyor. Listelenme sonrası fiyatı yükselecek olan token, daha cazip fiyatlara ETH, USDT ve kart ile satın alınabilir.

Sonuç olarak BTCMTX tokeni madencilik için yeni bir soluk getirirken 71 doların altına inen Bitcoin’in yaklaşan halving öncesinde tarihsel kalıplara yönelik nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor. Buna rağmen önümüzde günlerde piyasa hareketleri, yaklaşan Fed faiz kararı ve geniş piyasa etkileri BTC fiyatı üzerinde önemli olacaktır.

ambcrypto

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin