featured

Solana fiyatında yükseliş sinyalleri: 200 dolara giden yolda dikkat edilmesi gerekenler nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), ticaret aktivitesinde %34’lük bir büyüme kaydetti. Bu da yatırımcı ilgisinin arttığını göstermektedir. Ayrıca Solana’nın TVL artışı, DeFi alanındaki rekabet avantajının da altını çizmektedir.

SOL, önemli bir değer artışı yaşayarak piyasada öne çıkan coinlerden bir tanesi olmayı başardı. Geçtiğimiz yıl %645’lik yükselişi ile potansiyelini kanıtlamayı başarmıştı. Gözde altcoin’in fiyatı son 24 saat içinde ise %2 oranında bir artış kaydetti ve şu anda 175 dolar civarında işlem görüyor.

Solana fiyat tahmini: Yükseliş sinyalleri güçlü

Solana şu anda 77 milyar dolarlık piyasa değeriyle beşinci en büyük kripto para birimi konumunda bulunuyor. İşlem hacmindeki küçük bir düşüşe rağmen blockchain, geçtiğimiz gün ticaret aktivitesinde %34’lük önemli bir artışa tanık oldu.

Solana fiyat analizi: 200 dolar hedefi

Geçen hafta Solana rakip piyasa güçleri nedeniyle bir dalgalanma yaşadı ve %7’lik bir düşüş kaydetti. Ancak geçtiğimiz ay SOL fiyatı %73,87 oranında bir artış gerçekleşti ve ay boyunca 140 dolar ile 208 dolar arasında bulunan aralıkta işlem gördü. Bu, gözde altcoin istikrarlı bir büyüme yörüngesine işaret ediyor.

Solana ekosistemi büyüyor

Solana’nın ekosistemi, önemli kazanımlarıyla topluluğu harekete geçiren Solana tabanlı yeni meme coin SMOG gibi çeşitli projeler ile de destekleniyor.

SMOG, yeni bir proje olmasının yanı sıra Solana ekosistemindeki en büyük airdropa da ev sahipliği yapması ile de yatırımcıların dikkatini çekiyor. SPL token standardına göre geliştirilen SMOG, Phantom Wallet veya Trust Wallet gibi uyumlu bir kripto cüzdana sahip olan yatırımcılar tarafından alınıp satılabilir. Yenilikçi meme coin projesi toplamda 1,4 milyar dolarlık bir token arzına sahip ve geliştirici ekibin projenin sürdürülebilirliğine odaklanmış olması en büyük artılarından bir tanesi olarak öne çıkıyor. Popüler kripto para analistleri, SMOG Token fiyat potansiyelinin de yüksek olduğu düşünülüyor. Çünkü fiyatın 2024 yılının sonuna kadar 0,015 dolar ile 0,040 dolar aralığında işlem görmesi bekleniyor.

SMOG Tokeni Ziyaret Edin

Ağın canlılığı, TVL ve DApps etkinlik düzeyinde de açıkça görülüyor. TVL’de yılın başından bu yana %30’luk bir artış görüldü ve bu da yatırımcı ilgisinin güç geçtikçe daha da arttığının altını çiziyor.

Son verilere Layer-1 ağının TVL’si son 30 günde %97’lik bir artışla 4,05 milyar dolara ulaştı. Solana, ağ kullanıcı etkinliğindeki artış sayesinde bu dönemde TVL’de bu kadar büyüme elde eden ilk 10 DeFi ağı arasında tek blockchain olarak öne çıkıyor.

Ayrıca mevcut teknik göstergeler de SOL için umut verici bir görünüme işaret ediyor. Eğer Solana’nın ticaret ivmesi devam ederse ve 180 dolarda bulunan direnç noktası aşılırsa, yükseliş eğiliminin yeniden canlandığı söylenebilir. Bu durumda fiyat 190 dolar seviyesine doğru yükselmeye başlayacak ve buranın üzerinde bir kapanış yaparsa 200 dolardaki direnci aşmaya çok yaklaşacaktır.

Öte yandan, ayıların piyasaya geri dönmesi durumunda 170 dolardaki destek noktasına bir geri çekilme gerçekleşebilir. Satıcı hâkimiyeti devam ederse SOL fiyatındaki düşüş 150 dolara doğru derinleşebilir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) şu anda nötr bir bölgede yani 58,98 işaretinde bulunuyor. Bu da yakın vadede potansiyel bir yükselişe izin vermektedir. Ortalama Yön Endeksi (ADX) 26,79 seviyesinde bulunuyor ve bu da ılımlı bir trend gücüne işaret ediyor.

Dahası, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD), genişleyen bir yeşil histogramın eşlik ettiği sinyal çizgisinin üzerindeki yükselişiyle kanıtlanan bir yükseliş eğilimi sergiliyor.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin