Şok iddia: Çin’de kripto para madenciliği yasaklanıyor mu?
Şok iddia: Çin’de kripto para madenciliği yasaklanıyor mu?

Şok iddia: Çin’de kripto para madenciliği yasaklanıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin bir zamanlar Bitcoin inovasyonu ve yatırımı için bir merkezdi. Ancak son yıllardaki gelişmeler ülkenin farklı bir noktaya konumlanmasına sebep oldu. Bu sabah ise Çin’in kripto para madenciliğini yasakladığı yönünde söylentiler yayılmaya başladı.

Sichuan eyalet yetkilileri kripto para madencilerini durdurma kararı çıkardı

Bu sabah Çin hükümeti tarafından yayımlandığı söylenen bir duyurunun ekran görüntüsü internette hızla yayılmaya başladı. Asya merkezli Blockchain ve fintech haber kuruluşu PANews, bu görsel ile ilgili olarak şunları yazdı:

Çin’in Sichuan eyaletinin Mali İdaresi, alt ofislerine, Bitcoin ve kripto para madencilik işletmelerine, madencilik faaliyetlerini düzenli bir şekilde sonlandırmaları konusunda rehberlik etmelerini emrini veren bir uyarı yayımladı.

Bazıları bu gelişmeyi Çin’in ya da en azından bu eyaletin yerel kripto madenciliği endüstrisinde sistematik bir yasaklamaya başladığının bir işareti olarak algıladı. Yine de uzmanlar, bölgesel Sichuan eyaleti hükümetinin iddiasına rağmen, bu korkuların abartılı olduğunu söylüyor.

“Korkulacak bir şey yok.”

Bitcoin Magazine’in Çin pazarlama müdürü Molly, takipçilerine “çıldırmamalarını” söyledi. Molly’e göre “hükümetin Çin’de çelişkili mesajlar göndermesi çok normal değil”.

Bu, blok zinciri yatırımlarıyla ilgilenen Çin merkezli bir fon olan Sino Global Capital’in genel müdürü Matthew Graham tarafından tekrarlandı:

Çin madenciliği yasaklamıyor. Her zamanki gibi bu karmaşık mesajlar özellikle yerel veya bölgesel düzeyde sık sık çatışıyor. Gerçek mesaj temelde ‘yasa dışı yollardan para toplamak için madencilik için yerel yönetim desteğini kullanmayın’ şeklindedir.

Reuters geçen yıl Çinli kripto para madencilerinin ağın hash oranının üçte ikisini kontrol ettiğini bildirmişti. CoinShares tarafından elde edilen istatistiği destekleyen araştırma, Çin’in donanım üreticilerine yakınlığı ve düşük elektrik maliyeti nedeniyle kripto madenciliğinde çok güçlü olduğunu da gösterdi.

newsbtc

1 BTC üstü bakiyeye sahip cüzdan sayısı rekor kırdı!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin