featured

SHIB yanma oranı bir günde yüzde 400 arttı: İşte Shiba Inu fiyat artışı için beklenen olumlu gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum blok zincirinin üzerinde faaliyet gösteren popüler meme coin Shiba Inu, son dönmede fiyat dalgalanmaları ve balina aktiviteleri ile gündemdeydi. Bununla birlikte 23 Ocak Salı günü SHIB 14 milyon tokenin yakılmasıyla dikkatleri çekti. Tanınmış meme coinin yanma oranı son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 457,48’lik bir artış gösterdi. Yanma aktivitesinde kaydedilen bu önemli artış, meme coinin takipçileri ve geniş kripto para piyasasında hareketliliğe neden oldu.

Bunun yanında Etherscan’ın verilerine göre, SHIB yanma oranındaki bu artış geçtiğimiz günlerde ölü bir cüzdana yapılan büyük oranda SHIB transferini gölgede bıraktı. Kripto piyasasında SHIB arzı azalırken gerçekleşen bu transfer, Shiba topluluğunun SHIB tokenomiklerine yardım sunma çabası olarak ele alındı.

SHIB yanma oranları ve balina etkinlikleri ne anlama geliyor?

SHIB yanma oranlarını güncel verilerle izleyen bir platform olan Shibburn tarafından paylaşılan veriler, son 24 saat içinde 146,26 milyon SHIB tokeninin yakıldığını ortaya koyuyor. Bu muazzam miktar, Shiba kripto topluluğu tarafından sergilenen önemli gelişmeleri tasvir ederek, küresel olarak kripto piyasası meraklılarının dikkatini çekmiş gibi görünüyor. Bu önemli yakma faaliyeti, SHIB tokenlarının toplam arzında dikkate değer bir azalmaya katkıda bulundu. Yalnızca son yedi günde 152.246.124 SHIB tokeninin çeşitli işlemler yoluyla dolaşımdan kaldırıldığı görüldü. Toplam SHIB arzında yakılan coin miktarı ise 410.708 trilyon olarak kaydedildi.

SHiba Inu

Ayrıca Shiba kripto topluluğu tarafından vurgulanan verilere göre 100 milyon SHIB’nin yakıldığını gösteren ölü bir cüzdana transfer gerçekleşti. Bu hareket SHIB tokenomiklerine yardımcı olan bir adım fırtınasına daha işaret etti. İlginç bir şekilde, devam eden hareketin ortasında, daha geniş kripto pazarında bir balina işlemi daha ortaya çıktı. Whale Alert’ün zincir üzerindeki verilerine göre, 4,27 trilyon SHIB bilinmeyen cüzdanlar arasında taşındı. Bu da token için ek çıkarımlar doğurdu. Balina faaliyetleri ve yanma olayının ardından meme coin’in fiyatı hâlâ kayda değer bir düşüşle karşı karşıya.

Shiba Inu fiyatı düşüyor!

Bu yazının yazıldığı sırada köpek temalı meme coin Shiba Inu fiyatı son 24 saatte yüzde 4’lük şaşırtıcı bir düşüş yaşadı. Şu anda 0.000008839 dolar seviyesinde işlem görüyor. Dahası fiyat grafiği geçtiğimiz son bir haftada yüzde 7’lik bir düşüşle daha fazla derinleşmiş.

 

Shiba Inu güncel fiyat grafiği

Buna ek olarak aylık grafikler bile yüzde 16’lık önemli bir düşüş sergileyerek kripto ufkundaki düşüş eğilimlerini iyileştirdi. Genel olarak bakıldığında meme coin, kritik destek seviyesinde işlem görüyor. Desteğin altındaki bir kırılma daha fazla kayba yol açabileceği gibi uzun süreli bir düşüş ivmesi de yaratabilir.

Shiba Inu gelecek projeleri ve genişleyen ağ desteği

Meme coinin yatırımcıları artan yanma oranıyla yakında coinin fiyatında bir hareketleneme yaşanacağını umuyor. Bu durum, artan balina aktivitesi ve yükselen zincir içi verilerce de destekleniyor ve birçok analiste göre de kısa bir süre sonra olası bir fiyat hareketi değişimine işaret ediyor. Ek olarak Shiba Inu ağı genişleyen birçok proje ile destekleniyor.

Bunların başında token ekosistemi için önemli bir gelişme olan Katman 2 Shibarium ağında büyüme var. Katman 2 ağında toplam 300 milyonluk bir dönüm noktasına yaklaşılıyor ve artan cüzdan adresi ile birlikte bu başarı, Shiba Inu ağının artan benimsenmesinin altını çiziyor. Artan yanma oranı arzı düşürürken Shiba Inu için yaklaşmakta olan gelişmeler, yatırımcı tarafından dikkate alınması gereken bir detay oluyor. Çünkü SHIB topluluğu, tokenin arzını ve değerini etkilemek için ortak çabalarını sürdürüyor.

Bunun yanında SHIB, PEPE ve DOGE gibi popüler meme coinler düşüş kaydederken yeni çıkan meme paralara olan ilgi de artıyor. Bunlardan biri olan Sponge V2, yüzde 280 AYP oranı ile benzerlerinden ayrılan bir proje olarak dikkat çekiyor. 2023’ün en popüler ve başarılı performans gösteren yeni coinlerinden biri olan Sponge’in devamı olan bu token, alternatif yatırım tercihlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Sponge V2 nasıl alınır, avantajları nelerdir?

Ses getiren projelerden olan SpongeV1’in devamı niteliğinde olan yeni Sponge V2 sıradan ön alımlardan farklılık gösteriyor. Yalnızca stake etme yoluyla alınabilen bu token, geçen yıl çıkan Sponge V1 fırsatını kaçıranlar için piyasaya sürülüyor. Yeni staking sisteminin yanında oyna kazan (P2E) programları ile de fark yaratan projede oyun hem ücretli hem de ücretsiz versiyonları ile oynanabiliyor. Ayrıca token alımları daha düşük ücretle Sponge V2 jetonu kazanma şansı sunuluyor ve kazanmak için ilk satın alınan SPONGEV1 jetonları stake ediliyor.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

 

Bunlara ek olarak Sponge V2 tokeni basit bir işlem ile resmi web sitesinden satın alınıyor ve token, V2 havuzunda stake ediliyor. Buna ek olarak hızla büyüyen SPONGEV2 projesi X hesabında 5,627 milyon dolar topladığını duyurdu. Şu anda satışta olan güncel fiyat 0.000928 dolardır. Son olarak ETH, USDT ve kart gibi sık kullanılan yöntemleri ile V2 tokeni satın alınabiliyor. 

Sponge V2’yı Ziyaret edin

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin