featured

Analistler Ethereum (ETH) fiyat potansiyeline güveniyor: Altcoin sezonu ne zaman başlayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin Ethereum (ETH), yaşadığı son düşüşün ardından kritik seviyelere geriledi. ETH fiyatı şu anda yaklaşık 100 gündür mevcut olan uzun vadeli bir modelin trend çizgisine yaklaşıyor. Günlük ve dört saatlik grafiklerdeki teknik göstergeler çelişkili analizler veriyor.  zaman dilimleri çelişkili okumalar veriyor. Kısa vadeli grafik bir sıçramanın muhtemel olduğunu gösterirken uzun vade belirsizliğini koruyor.

Kısa vadeli fiyat tahminlerinin yükselişe işaret etmesine rağmen kanalın destek noktasının altına bir kırılma gerçekleşmesi durumunda yeni bir düşüş hareketi gelebilir. Ethereum şu anda daha önce fiyata direnç sağlayan önemli bir yatay alanda işlem görüyor. Bu seviye kritik bir öneme sahip çünkü, gelecekteki trendi belirlemede anahtar olabilecek kısa vadeli destek seviyelerinin kesiştiği bir noktadır.

Ethereum (ETH) kritik destek noktasında

Günlük zaman dilimi grafiğinin teknik analizi, ETH fiyatının son 95 gün boyunca yükselen bir paralel kanalda işlem gördüğünü gösteriyor. Yukarı yönlü hareket sonucunda, 12 Ocak tarihinde 2,717 dolar seviyesinde yeni bir yüksek oluşturuldu. Bu yüksek seviye, kanalın direnç trend çizgisini doğruladı.

Ancak Ethereum fiyatı o zamandan beri düşüş trendinde ve modelin destek trend çizgisine yakın işlem görüyor. Şu anda ETH, daha önce direnç sağlayan önemli bir yatay alan civarında geziniyor. Bu seviyeden yapılacak olan bir sıçrama bu seviyeyi destek noktası olarak doğrulayacaktır.

Ethereum (ETH) fiyat hareketi

Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) düşüş eğiliminde. Piyasa koşullarını değerlendirirken yatırımcılar, piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu ve bir varlığın biriktirilmesi mi yoksa satılması mı gerektiğini belirlemek için RSI’yı momentum göstergesi olarak kullanır.

RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlüyse boğalar hâlâ avantajlıdır, ancak okuma 50’nin altındaysa tam tersi geçerli. Ethereum durumunda ise RSI göstergesi düşüşten önce aşağı yönlü bir eğilim gösterdi ve şu anda 50 işaretinin altında bulunuyor. Bu da düşüş eğiliminin net göstergelerinden bir tanesi olduğu için yatırımcıları alarma geçirmeye yetti.

Analistler ne diyor?

Devam eden düşüşe rağmen, X’teki kripto para yatırımcılar ve analistleri Ethereum fiyatına ilişkin yükseliş görüşüne sahip. Popüler analistlerden bir tanesi olan MuroCrypto, Ethereum fiyatının 2,700 dolar seviyesini hedeflediğini paylaştı.

TheCryptomist ETH fiyatında bir yükseliş başlaması durumunda altcoin sezonun da başlayabileceğine inanıyor. Kripto analisti bu sözleri X platformunda yaptığı bir paylaşım ile dile getirdi.

Son olarak VellaCryptoX, gözde altcoin’in fiyatının 2,800 dolar seviyesine yükseleceğini tahmin ediyor.

Ethereum (ETH) fiyat tahmini: Dibe ulaşıldı mı?

Günlük zaman dilimi düşüş eğilimi gösterirken, dört saatlik grafik bir sıçramanın meydana gelebileceğini gösteriyor. Bunun nedeni fiyat hareketi ve RSI göstergesinden gelen okumalarıdır.

Fiyat hareketi, ETH fiyatının yükselen bir paralel kanalın destek trend çizgisinde sıçradığını gösteriyor. Bu aynı zamanda kısa vadeli alçalan takozun destek trend çizgisiyle de örtüşüyor. Bu genellikle bir kama yükseliş modeli olarak da kabul edilir.

Ayrıca dört saatlik grafikteki RSI göstergesi, bugün kısa bir süreliğine altına düştükten sonra aşırı satış bölgesinin dışına çıktı.

Eğer Ethereum fiyatı mevcut modelin dışına çıkmayı başarırsa %8 oranında artarak kanalın direnç trend çizgisi olan 2,580 dolara kadar çıkabilir. Bu trend çizgisi aynı zamanda 0,618 Fib geri çekilme direnç seviyesiyle de örtüşüyor.

Yükseliş yönlü Ethereum fiyat tahminine rağmen, kanaldan gelecek bir kırılma en yakın destek olan 2,170 dolara doğru %9’luk bir düşüşü tetikleyebilir. Sonuç olarak kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzde yüksek risk içerdiğini unutmamalısınız. Altcoin piyasasının piyasa lideri olan Bitcoin ile korelasyonunu da göz önünde bulundurarak herhangi bir işlem yapmadan önce emin olmalısınız. Aynı zamanda, uzmanlar yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar bir miktar ile işlem yapmanızı önermektedir.

Kripto para piyasası her gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Yatırımcıların 2024 yılında yeni çıkacak olan coin’lere olan yoğun ilgisi, kripto piyasasının popülerliğinin de arttığının bir göstergesidir. Yüksek potansiyelli projeleri erken keşfederek kârını maksimuma çıkarmak isteyen bir yatırımcı iseniz meme coin piyasasında yeni bir alternatif getiren ve şu anda ön satış aşamasında olan Meme Kombat projesine bir göz atabilirsiniz.

Meme coin piyasasında yeni bir soluk: Meme Kombat

Meme Kombat, oyun ve bahis deneyimini birleştiren çarpıcı bir platform olarak öne çıkıyor. Yapay zeka tarafından tasarlanan eşsiz grafikler ve algoritmalar, kullanıcıları, seçtikleri meme karakterleri aracılığıyla birbirleriyle veya bilgisayara karşı rekabet etmeye davet ediyor. Bu arena, çığır açan blockchain oyun teknolojisi ile donatılmış, yeni başlatılan bir kripto satış öncesi projesidir.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Proje, cömert topluluk ödülleri sunmakla kalmayıp aynı zamanda yıllık %112 getiri (APY) sağlama vaadiyle dikkat çekiyor. Meme Kombat Arena, heyecan verici bir oyun deneyimi ve finansal kazançları bir araya getirerek kullanıcılarına benzersiz bir eğlence ve kazanç fırsatı sunuyor.

Bu token, eğlence ve rekabeti bir araya getirerek etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, favori meme karakterlerini seçip bu karakterlerle diğer oyunculara karşı savaşabiliyorlar. Oyun, sadece eğlenceli bir atmosfer sunmakla kalmıyor, aynı zamanda oyunculara token kazanma imkanı da sağlıyor. Meme Kombat projesi, geleneksel finansal yatırımları bir adım öteye taşımanın yanı sıra kripto dünyasını eğlence dolu bir maceraya dönüştürüyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahip. Bu arzın yarısı, yani 6 milyonu ön satışta yer alıyor. Her ön satış turundaki token fiyatı 1,667 dolar ve üst limit 10 milyon dolar olarak belirlenmiş. Toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrılmış durumda. Geriye kalan %10’u DEX likiditesi ve diğer %10 ise topluluk ödüllerinde kullanılacak.

Yatırımcı ilgisi oldukça yüksek, çünkü proje, ön satışının başlamasından birkaç saat içinde 50,000 doların üzerinde fon toplamayı başardı. Eğer siz de bu heyecan verici projenin bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ön satışa katılabilirsiniz.

BeinCrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin